Floraur, nu stiu cat de corecte sunt informatiile de pe site-ul Orange de mai jos (vreau sa cred ca nu sunt), sau cat este constrangerea userului de a cumpara de la Orange, daaar...te invit sa citesti si tu: https://www.orange.ro/help/pe-ce-dispozitive-pot-folosi-serviciul-number-share-14988
Acuma, nu mi-e foarte clar daca ultima parte se refera doar la smartwatch-uri....sau la toate device-urile enumerate. Asta nu e foarte clar. Dar oricum...se pare ca sunt niste restrictii.
Intotdeauna am fost de parere ca una e sa "nu garantezi" functionalitatea unui serviciu (nu cred ca cere nimeni chestia asta), si alta e sa zici din start ca "nu functioneaza" decat pe terminalele achizitionate din magazinul tau. E o diferenta de nuanta, dar o diferenta importanta, dupa parerea mea.
In cazul asta, nu scrie concret ca nu functioneaza pe terminale cumparate din alte parti, dar nici ca functioneaza. Mai degraba da de inteles ca nu functioneaza decat daca e cumparat de la Orange Romania. Lasandu-te pe tine, ca si user, sa tragi concluzia (logica de altfel), ca cele care nu sunt cumparate de la Orange, sunt "incompatibile". Ceea ce...nu stiu cat de adevarat e, pentru ca n-am testat chestia asta. Dar daca vrei, poti incerca. Chiar sunt curios de rezultat. :D
Nu stiu, dupa parerea mea, termenul de "incompatibile" ar trebui scos din acel articol. Pentru ca nu terminalele sunt compatibile, ci serviciul. Din nou, o diferenta de nuanta.
Nu e o problema de incompatibilitate hardware aici. Nu au telefoanele cumparate din alte magazine mai putine piese in ele decat cele de la Orange. Asa ca n-ar trebui sa faca nicio diferenta de unde il cumperi, atata timp cat nu are chestii custom in el. E o problema de software. Device-urile alea n-au nicio problema sa functioneze cu Number Share in mod normal. Dar daca Orange pune restrictii de genul: "doar cele care sunt cumparate de la noi pot sa activeze serviciul asta" atunci...cam nasol.
Acuma, din cate stiu, iPhone-urile sunt singurele care inca sunt codate (indiferent daca sunt achizitionate la abonament, sau la liber), dar nu stiu daca (mai) au si soft customizat de Orange. Cred ca nu.
Well, daca nu, atunci, teoretic, telefonul ala n-ar trebui sa aiba nicio problema cu Number Share-ul, indiferent de unde e luat. Asta, daca nu cumva, asa cum ziceau si alti useri pe alte thread-uri in comunitate, se face filtrare dupa IMEI. Caz in care, nu prea ai ce face.
Despre eSIM nu stiu mare lucru, dar nu stiu sa fie conditionat in vreun fel de achizitionarea unui telefon de la Orange. Se poate sa gresesc totusi.
Client Orange