O baterie (externa) mai mica are avantajul ca se incarca mai repede, dar se descarca la fel de repede. Ceea ce inseamna ca vei avea nevoie de mai multe cicluri de incarcare, ceea ce inseamna ca, in timp, ca orice baterie, se va deteriora mai repede. De asemenea, din cauza ca e mai mica, nici nu vei putea incarca telefonul de prea multe ori cu ea. Ceea ce inseamna ca, pentru calatorii mai lungi, n-o sa fie ok, daca nu ai un loc unde s-o pui la incarcat.
Parerea mea e ca, per total, o baterie mai mare e mai utila decat una mica, chiar daca pretul de achizitie e un pic mai mare.
Trebuie gasit un echilibru intre capacitate, fiabilitate si pret. Si puse toate in balanta, nu doar pentru telefonul pe care il ai acum (mai ales daca e un model ceva mai vechi), dar si pentru un eventual upgrade la telefon. Astfel incat sa nu trebuiasca sa iti iei cate o baterie externa cu fiecare model de telefon pe care il ai. De-aia eu zic ca e o idee buna sa-ti iei ceva care sa te tina macar cativa ani, si care sa ia in calcul si posibilitatea unui upgrade de telefon.
N-are rost sa-ti iei mai multe baterii si mici, in locul uneia mai mari. Decat daca vrei sa faci colectie de ele. :)) Eu zic ca e bine sa te gandesti un pic in avans. Daca ai ajuns la pasul in care simti ca ai nevoie de o baterie externa, nu-ti lua o bateria externa doar pentru azi. Ia-ti o bateria externa pentru cativa ani. In felul asta, nu va trebui sa investesti intr-o bateria noua la fiecare telefon.
iPhone SE are o baterie mica. Ceea ce inseamna ca un eventual upgrade va veni, cel mai probabil, si cu o baterie mai mare, ceea ce inseamna ca bateria externa pe care o vei lua acum nu-ti va mai incarca telefonul de tot atatea ori. Si atunci, ai tot interesul sa-ti iei din start una mai mare, astfel incat, chiar si cu un upgrade la telefon, diferenta nu va fi foarte mare.