Da, am testat azi un Nokia 5 si intr-adevar, nu are suport pentru VoLTE pe Orange RO. Si pe Nokia 7 cred ca doar pe Digi are. Nu prea inteleg pe ce principiu le adauga, dar mi se pare foarte ciudata toata treaba asta. :))
Nu stiu, mi se pare ca am mai zis chestia asta cu alta ocazie, mi-as dori ca Orange sa ofere posibilitatea de a adauga, la cerere, si pe riscul nostru, evident, VoLTE (eventual si VoWIFI) pe device-urile pe care ei nu le au in oferta dar care suporta serviciile astea la alti operatori. Un zip de flash-uit, un ceva, orice. Ce tine de ei, ce ar trebui in mod normal adaugat de producator. Banuiesc ca nu va merge fara root...cu toate ca mi-as dori sa mearga, pentru ca odata root-at device-ul, nu doar ca pierzi garantia (in caz ca mai e in garantie), dar aplicatiile bancare (inclusiv Orange Money) nu mai merg. E o chestie de securitate, si e si o cerinta legala, din cate am inteles eu. Dar...stiu ca root-ul este reversibil. Asa ca...poate am putea sa adaugam acel patch (daca nu se poate decat cu drepturi de root), dupa care sa-l de-root-am (imi place ca suna ca "derutam" din romana.) :))
Nu stiu... Intai trebuie sa inteleg mai bine ce anume trebuie facut pentru ca serviciul asta sa fie functional pe un device.
SIM-ul sa fie provisioned?
Suport default in OS? Eventual vazut daca alti operatori au implementat asa ceva pentru telefonul respectiv?
Suport de la operator (in cazul asta Orange)?
Mai e si altceva in afara de astea?