Scrie explicit in contract ca ar trebui sa primesti VoLTE? Nu vorbesc de 4G. Ci specific "VoLTE". Daca da, atunci interesant... Si nu specifica nimic de faptul ca functionalitatea serviciului depinde de telefon?
Nu stiu, eu sunt pe cartela, asa ca nu mai stiu care sunt clauzele contractuale in momentul asta. Si cu toate ca iti inteleg perfect nemultumirea intrucat si eu am aceeasi problema pe unul dintre telefoane, nu stiu daca serviciile 4G sunt garantate, avand in vedere ca nici acoperirea nu e 100%. Dar cum am zis, se poate sa gresesc aici.
Nu stiu exact dpdv tehnic ce anume trebuie facut pentru ca un device care din fabrica suporta VoLTE, sa functioneze pe VoLTE la Orange RO. Poate o chestie isteata ar fi sa se puna la dispozitia clientilor Orange un patch pe care sa si-l poata instala singuri si care sa adauge si chestia asta. Cu toate ca s-ar putea sa necesite acces de root, intrucat modifica sistemul de operare. Nu stiu daca poti s-o faci de pe partea de user. Dar...poate cu un tool extern...sa poti face si treaba asta. Cu acelasi tool cu care poti sa reinstalezi Android-ul pe diverse modele de Android, sa poti sa instalezi si patch-ul asta.
Dar se prea poate sa gresesc. Daca as avea mai multe detalii tehnice, as putea poate sa ma pronunt mai bine. Dar asa, nu prea. Tot ce stiu e ca pentru Android, softul trebuie sa fie customizat. Si chiar si device-uri care sunt in oferta Orange, nu suporta VoLTE. Cu toate ca telefonul in sine suporta VoLTE. Nu e o limitare a telefonului. E alegerea operatorului. Si, din cate am inteles eu, un soft customizat costa extra. Si daca modelele alea nu se considera ca o sa aiba vanzare, nici nu se cere soft custom.
Daca ai ceva mai multe detalii in sensul asta, m-as bucura sa stiu si eu. Pentru ca, momentan, din cate am reusit eu sa aflu, ai nevoie de soft custom pentru Android.