anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Pixel Phone - VoLTE, VoWIFI, 5G - all inclusive by default (Android 14 QPR U1B1.230908.003)

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

Salut,

Pentru cei care nu sunt abonați la topicul de aici, am decis sa deschid un topic separat, în caz ca sunt utilizatori interesați. Începând cu Android 14 QPR Beta 1 (Build U1B1.230908.003) avem suport nativ pentru toate serviciile: VoLTE, VoWIFI și 5G. Nu mai e nevoie de Shizuku & Pixel IMS. Pana de curand, era nevoie de Pixel IMS pentru ca VoWIFI nu functiona. Acum s-a reparat si el si functioneaza totul by default.

Bănuiesc ca în curând se va repara și pe Android 13. Dar dacă sunteți deja pe 14 Beta, sau vreți sa testați noile funcționalități, eu unul n-am avut nicio problema cu acest QPR Beta pe Pixel 6.

Versiunea setărilor:
orange_ro-52000000002.62
2023-08-30

arsradu_0-1695461640133.png

Dacă sunteți încă pe Android 13, aveți doua posibilități:

  1. inrolati device-ul in Beta si faceti upgrade acum
  2. așteptați un update pentru Android 13 (eventual poate chiar update-ul final de Android 14) care sa rezolve și problema asta

Dacă sunteți pe Android 14 Beta, aveți alte doua posibilități:

  1. instalati update-ul de QPR Beta 
  2. asteptati update-ul final de Android 14. Cu toate astea, e posibil ca build-ul final sa nu conțină acel bugfix pentru VoWIFI. Deci...dacă rămâneți pe varianta "oficiala", e posibil sa trebuiască sa așteptați pana în Decembrie.

Atentie: dacă faceți upgrade acum, întoarcerea la Android 13 sau 14 nu se va mai putea face fără stergerea datelor (așa zice Google). Deci, dacă vreți sa mergeți pe varianta asta, ar trebui sa mergeți pana la upgrade-ul din Decembrie, când se preconizează ca vom avea QPR final.

Client Orange
20 Răspunsuri 20

Pololică
#StarMember

Deci, pana la urma, buba era peste gard, nu? Doar introducerea unor setari in codul Android (parca "setari retea Google Play" am vazut ca apare la sotie la o actualizare din Play) se pare ca a rezolvat o problema.

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

Problema este peste gard cu siguranta. :)) N-as sti sa-ti spun ce si unde anume s-a modificat. Tot ce am observat este ca avem o versiune mai noua de setari (ceea ce ar putea sa afecteze și funcționalitatea asta). Dar ce...unde s-a modificat, nu stiu. :)) Cu atat mai mult cu cat changelog-ul acestui QPR nu menționează nimic de vreun update de setari sau de rezolvarea unei probleme de VoWIFI. Cu toate astea...cu siguranta s-a modificat versiunea setarilor.

Client Orange

Problema e relativ complexă. Da, Android pentru Pixel depinde de și conține setări specifice rețelelor suportate. Cum n-au vândut Pixel oficial în România, nu i-a interesat prea mult să ofere un suport general. Posibil nici piața și nici operatorii rețelelor n-au fost foarte entuziasmați, ca să existe presiune.

Pe de altă parte, în general nu prea avem telefoane care chiar să funcționeze 100% pe plan internațional într-o singură variantă. Inclusiv iPhone are modele regionale. E un efect al reglementărilor, tehnologiilor în uz și apetenței producătorilor pentru riscuri legale și de R&D.

Strict tehnic, nici mie nu-mi e clar dacă VoLTE/VoWiFi ar trebui să implice cumva producătorul sau ar putea fi ceva cu adevărat generic. Probabil și aici e o combinație de factori.

liviuburat
Junior

in plus fata de suportul nativ pentru toate serviciile: VoLTE, VoWIFI și 5G pentru versiunea  Android 14 QPR Beta 1 (Build U1B1.230908.003), pe care o pot confirma pentru un Pixel 7 Pro, am observat o inbunatatire a calitatii  audio in apel. Pur si simplu nu mai sunt chinuit de crackling-ul difuzorului... dupa tot felul de incercari esuate de optimizare. A disparut!! Acum este cu adevarat calitate audio HD in apel, indiferent de retaua partenerului de conversatie.

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

Sa stii ca si eu am observat astazi o imbunatatire. Am zis ca poate mi s-a parut mie. Dar ma bucur ca nu sunt singurul care a observat. :))

Mersi frumos de feedback!

Client Orange

MegaMarian12350
Începător

Precizez că versiunea finală de Android 14 va fi lansat pe 4 Octombrie odată cu noile Pixel 8, însă nu va conține bugfix-ul fiind implementat în primul QPR (Lansare Trimestrială a Platformei).

Pe scurt, bugfix-ul va fi lansat fie într-un update lunar de securitate, fie la începutul lunii Ianuarie 2024.

liviuburat
Junior

Pot sa revin in viitor cu update. Momentan pe Pixel 7 astept in ocombrie updatul la A14, dar pe Pixel 7 pro am trecut la 14 QPR Beta 1. Revin cu modifcarile la momentul respectiv!

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

Da, daca poti, chiar as fi curios daca sunt ceva modificari importante din punctul asta de vedere in versiunea finala de Android 14.

Client Orange

Pentru Pixel 7 am facut update la Andorid 14 stable version aseara. si.. din pacate apelarea WI-FI nu este disponibila (pt Orange). posibil pe update lunar.. sau cel mai probabil ianuarie 2024!

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

Da, nu este intr-adevar. Se poate activa cu Shizuku si PixelIMS

Client Orange

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

Salut Liviu,

Ai incercat cumva 5G-ul pe versiunea aia? Un test de viteza, ceva? Pentru ca la mine apare 5G in bara dar viteza....e mai mica decat pe 4G (undeva in jur de 2-3Mb/s). Pe 4G am avut peste 100 Mb/s. :)))

O chestie pe care am observat-o este ca in aplicatia Speedtest, icoana ramana de LTE, in loc de 5G. Cred ca nu se conecteaza la toate frecventele sau ceva. Si nu, cu siguranta nu e o problema in zona, si nu e o problema la Orange, pentru ca pe alt telefon am viteze normale pentru 5G (pest 200Mb/s). Deci cu siguranta problema e doar pe Pixel. Eram curios daca e la fel si la alti useri sau nu.

Client Orange

Salut Radu.. mai clar te rog te rog.. vorbesti de A14 stable sau de A14 QPR1 beta 2 (update de ieri)?

Pe A14 stable versionea setarilor operator (orange) este acceasi cu cea de la A13 adica 30.06.2023

 Pe A14 QPR1 beta 2 s-a facut update la versionea satarilor operator (orange) la versiunea 12,09.2023 (aici am Esim)

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

Ambele… sau oricare dintre ele. :)) Problema e pe 5G. Deci versiunea setarilor (diferita intr-adevar) in cazul asta nu pare sa aiba vreo importanta, intrucat problema se manifesta pe ambele, pentru un motiv anume. :))

Deci, orice ai la indemna, cu 5G activ si intr-o zona cu semnal 5G. Poti sa faci te rog un test de viteza pe 5G? E totul in parametri optimi pe partea ta?

Client Orange

Radu pt A14 QPR1 beta 2 consider ca sunt ok vitezele... vezi printscreen urile.. dar... tb sa modifici reteaua pe NR/LTE/GSM/WCDMA ... abia atunci se conecteaza la 5g.. o sa incerc si o resetare a setarilor pt reteua mobila..