@DanielaH, @MihaelaC Sa discutam despre trend-ul resuscitarii topicurilor moarte, mesajele duplicat din 3 - 4 cuvinte si despre cum sa ajungi in topuri fara sa spui nimic.
1. PREAMBUL
Am observat de ceva timp un fenomen destul de bizar in Comunitate. Acest fenomen se manifesta in mod special in zilele de week-end si/sau in zilele in care activitatea este extrem de scazuta si nu exista subiecte noi de discutie aka plictiseala maxima in comunitate.
2. INGREDIENTE:
- Avem unul sau mai multe topicuri deschise in urma cu cca 12 luni sau chiar mai vechi. Topicuri vechi, topicuri moarte, topicuri pfrafuite si uitate prin periferiile platformei.
- Avem unul sau mai multi utilizatori care, de regula ofera raspunsuri din 3 - 4 cuvinte, si care se plictisesc ingrozitor in zilele in care activitatea este ceva mai redusa.
Aceeasi utilizatori au oferit deja raspunsuri repetitive din 3 - 4 cuvinte, in urma cu cca 12 luni pe topicurile respective, fara sa spuna nimic.
3. DESCRIEREA FENOMENULUI:
Aceeasi utilizatori au oferit deja raspunsuri repetitive din 3 - 4 cuvinte, in urma cu cca 12 luni pe topicurile respective si care in zilele actuale se plictiseca ingrozitor, incep sa resusciteze topicurile moarte cu aceleasi mesaje repetitive din 3 - 4 cuvinte doar de dragul de deranja contorul si pentru ca simt nevoia sa-si vada numele in topicuri.
Exemplu Concret: Topicul acesta https://comunitate.orange.ro/questions/2085620-cumparat-telefoane-accesorii-wish-aliexpress deschis cu 12 luni in urma, topic pe care un utilizator postase deja 3 mesaja in urma cu un an:
- Postare 1: "Da, am cumpărat multe lucruri de pe Wish și mi se par prețuri ok."
- Postare 2: "La mărunțișuri sunt ok, dar în rest, nu prezintă încredere."
- Postare 3: "Nu știu dacă e problemă cu timpul, dar cu garanția poate fi o mare problemă în cazul gadget-urilor."
Astazi, 23.08.2020, la un an distanta, acealsi utilizator vine si ne spune: "Accesorii am mai luat și eu, dar nu m-aș încumeta la telefoane sau alte lucruri la care îți trebuie și garanție!" fara sa spuna practic nimic nou si fara sa adauge plus valoare sau informatii factuale.
Nu ma deranjeaza cand un utilizator nou inregistrat se exprima pe un topic vechi de cand istoria. Dar ma repet, discutam despre un utilizatori aflati in comunitate inca de la inceput. Acelasi utilizatori a ajuns in toupri fix prin aceasta metoda si a raspunsurilor de tipul: "Interesat" , "Extrem de interesant" , "Aoleo asta nu e bine" , "Bine ca n-o folosesc"
Singurele motive pentru care sunt dezgropate topicurile deschise in urma cu mai bine de 1 an este acela de a deranja contorul, de a acumula puncte si de urca sau te mentine in topuri in mod artifical.
@DanielaH, @MihaelaC Vreau sa stiu care este parearea voastra - fara limbaj de esenta tare - in legatura cu acest fenoment? De ce este tolerat?
De asemnea vreau sa stiu care sunt prevederile regulamentului intern referitor la acest fenomane si daca aceste prevederi se si aplica? Sau, ma rog de ce "principiile comunitatii" se aplica preferential si disporpotionat?
Intreb retoric pentru ca stiu ca nimic nu se va rezolva absolut nimic. Aceste aspecte au semnalate de N ori pe mai multe topicuri, fara efecte vizibile.
Disclaimer - Orice fapte, intamplari, locuri si asemanari cu personaje din cadrul comunitatii NU este pur intamplatoare.