anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

De ce aplicatia Orange Radio nu este sustinuta de Orange Romania?

FaraUnID
Campion certificat

Plecand de la ideea acestui topic https://comunitate.orange.ro/questions/2496464-aplicatia-orange-travel-cuprinde-informatii-roaming vin si eu cu o sugestie (nu ca ar cineva cont de sugetiile noastre, cel putin de acele sugestii din care nu intra banu' gros in conturile companiei) si anume accea ca Orange Romania sa sustina si sa promoveze aplicatia Orange Radio, aplicatie dezvoltata chiar de grupul Orange.

 

1. CE ESTE ORANGE RADIO?

  • Orange Radio este o aplicatie mobila prin intermediul careia utilizatorul are acces gratuit la o selecție largă de 33.000 de radiouri din întreaga lume și la mai mult de 6.000 de podcast-uri. Fără publicitate, oriunde, oricând.

 

2. FACILITATI ORANGE RADIO

  • Prin intermediul motorului de cautare descoperiti cele mai populare posturi de radio din aproape toate tarile lumii. Pur și simplu selectați live și ascultați radio online. De asemena aveti posibilitatea de a avea propria lista de radiouri favorite. Toate acestea la un singur click distanta.

 

3. CONTINUT DISPONIBIL LIVE
Orange Radio oferă o gamă largă de radiouri tematice (Electro, Urban, Classique, Jazz, Radiouri pentru Copii, Religioase, etc.), precum și dezbateri / talk-show-uri, Știri, Sport, Muzică, Educație, Sanatate.

 

4. PODCASTURI

  • Descoperiți un catalog important de podcast-uri, cronici, emisiuni live ale tuturor posturilor dvs. de radio naționale preferate, dar și redări de posturi de radio internaționale (BBC, Cadena SER, RNE etc.) Orange Radio vă oferă podcast-uri originale de calitate: producții franceze Arte (povești, reportaje, mărturii, ficțiuni), Louis Media, France Inter, etc.
  • Căutați emisiunile și episoadele dvs. preferate după cuvinte cheie, titlu sau editor prin intermediul motorului de căutare
  • Lăsați-vă ghidați de diferitele categorii pentru a descoperi bogăția catalogului: cea mai populară, cea mai recentă, cea nouă.

 

5. CU ORANGE RADIO, TU DETII CONTROLUL

  • Orange Radio vă permite să accelerați sau să încetiniți redarea unui episod, să programați un cronometru pentru a opri redarea după o anumită perioadă de timp, pentru a continua redarea mai multor episoade la rând.

 

6. PLATFORME DISPONIBILE

 

7. CERINTE MINIME SISTEM

  • Android 5.0
  • iOS 9.0
  • WatchOS 2.1

 

Personal am descoperit aceasta aplicatie cu ani lumina in urma, in perioada in care avea un smartphone cu Android 2.x si 512 RAM si am ramas placut surprins de simplitatea dar in acelasi timp de potentialul ei. O aplicatie cu o interfara simpla, lejera si intuitiva in acelasi timp.

Este o aplicatie extrem de light si care functioneaza fara nicio problema si pe o conexiune 3G fara a produce un volum urias de date.

 

Intre timp s-a cam asezat praful peste aceasta aplicatia, in sensul ca baza de date ce include posturile de radio si podcasturile ar trebui revizuita si facut curatenie, deoarece foarte multe posturi radio nu mai functioneaza.

Nu trebuie sa ma credeti pe cuvant, pur si simplu descarcati si testati aplicatia pe propiul vostru device. Nu va costa nimic, este gratuita, fara reclame si functioneaza pe orice conexiune la internet indiferent de provider.

 

Cum am spus deja, prefer oricand sa am trafic necontorizat in aceasta aplicatia decat in Pinterest, Snapchat, Tik Tok sau Twitter.

 

@Orange Romania: Make the Orange Radio App Great Again si oferiti trafic gratuit in cadrul acestei aplicatii!

 

9 Răspunsuri 9

FLo1
#StarMember
Interesant mi se pare ca nici aplicațiile implicite de radio nu mai sunt prea solicitate, de parcă ar fi dispărut interesul pentru ascultarea radioului. Nu exclud ideea, mai ales ca am observat interesul crescut spre conținut video și înregistrat, în detrimentul conținutului LIVE și exclusiv audio. Iar cum se vinde doar ce se cere, așa cum remarcai, peste ce nu se cere ”se așterne praful”.

FaraUnID
Campion certificat
In cazul asta, intrebarea ar fi: De ce au dezvoltat acesta aplicatie si ce ne nu au mentionat nimic despre ea in toti acesti ani? Personal sunt consumator de radio online, in mod special radio de nisa: Jazz, Blues, Ambiental, Chillout, Relax, etc. Adica acele radiouri care emit altceva decat banalul zgomot comercial care se aude la posturile mainstream de la noi si care se traduce prin acelasi 20 - 25 de piese ale momentului difuzate pe repeat.

FLo1
#StarMember
@FaraUnID: Un proiect cu buget mic și cu feedback și interes al clienților la fel de descurajator, va aduce proiectul respectiv pe zero, fie într-o stare latentă de funcționare, fie într-o stare de atragere praf (aka arhivare). Este cazul mai multor aplicații, nu doar cea de radio. Pe de altă parte, degeaba ”albinele lucrătoare” consideră utilă o anumită aplicație si ar vrea să o dezvolte sau să o readucă la viață, dacă politica trântorilor de la nivelul superior care stau în jurul albinei-matcă este de a desființa și a da uitării aplicațiile care pentru unii clienți însemnau mai mult decât întreaga organizație Orange.

catalin_tanase
Explorator
"Intre timp s-a cam asezat praful peste aceasta aplicatia, in sensul ca baza de date ce include posturile de radio si podcasturile ar trebui revizuita si facut curatenie, deoarece foarte multe posturi radio nu mai functioneaza." Păi cred ca ți-ai răspuns singur la întrebare 🙂

FLo1
#StarMember
@Catalin: Și cine vrei să facă această ”curățenie”? Eu, utilizatorul de aplicție și produs media? Cred că aici se confundă marfa cu ambalajul.

catalin_tanase
Explorator
Clar nu utilizatorul aplicației. Ce nu știm noi e dacă aplicația respectivă a avut succes. E posibil să nu, motiv pentru care o fi fost abandonată

FaraUnID
Campion certificat
@catalin.tanase "Ce nu știm noi e dacă aplicația respectivă a avut succes" - Desi aplicatia nu fost niciodata promovata de Orange Romania, cu toate acestea; - In Google Play este cotata la 4 stele; - in AppStore este cotata la 4 stele; - In magazinul Google, cel mai recent update apare ca fiind 03 Septembrie 2020, iar aplicatia are peste 500.000 de instalari, la care se adauga instalarile din Apple, respectiv iOS si watchOS; - Pe pagina de Twitter dedicata aplicatie, cel mai recent tweet este datat 26 octombrie 2020; - Pe pagina de Facebook dedicata aplicatie, cea mai recenta postare este datata 26 octombrie 2020; Nu cred ca "abandonata" este cuvantul cel mai potrivit in acest caz...... Pur si simplu, ca si in cazul multor produse si servicii lansate de Orange, compania lasa sa se inteleaga faptul ca nu prea au incredere in acele produse / servicii si ca parca se simt oarecum jenati de si cu ele.

catalin_tanase
Explorator
Review-urile utilizatorilor nu spun nimic despre cât de mult au și utilizat aplicația. Adică, gândește-te puțin: are recenzii bune deși chiar tu spui că multe posturi de radio nu mai funcționează. Nu ți se pare ciudat?

FaraUnID
Campion certificat
Eu m-am referit la posturile de radio de nisa, adica acele posturi enumerate in mesajele anterioare si pe care le ascult eu. Iar motivul pentru care ele nu functioneaza este unul simplu si nu tine neaparat de Orange: Acele posturi si-au schimbat link-urile de stream. Aceste aspecte se intampla frecvent in cazuri radiourilor mici care au link-ul de stream de forma https://adresaip.tld:9000/listen.pls in loc de https://numesite:900/liste.pls si care cauta in permanenta sa-si optimizeze cheltuilelile. In acest fel se tot muta de pe un server pe altul, iar IP-urile se modifica si ele si trebuie reactualizate.