anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Xiaomi adăugat pe lista neagră a presupuselor companii care au legături cu armata Chinei

FaraUnID
Campion certificat
Administrația Trump a adăugat producătorul de smartphone-uri Xiaomi pe lista neagră a presupuselor companii care au legături cu armata Chinei. Între companii se numără gigantul din industria petrolului CNOOC, producătorul de avioane Comac şi producătorul de smartphone-uri Xiaomi, transmite CNBC.
Acțiunile cotate la Hong Kong ale companiei chineze Xiaomi au scăzut cu 10,6% la deschiderea şedinţei de vineri, după apariţia acestei ştiri.
Xiaomi, cu sediul la Beijing, a fost al treilea cel mai mare producător de smartphone-uri din lume, în al treilea trimestru al anului 2020, potrivit Counterpoint Research.
Această mișcare înseamnă că Xiaomi este acum supusă unui ordin executiv din noiembrie care restricționează investitorii americani să cumpere acțiuni sau titluri conexe ale oricăror companii desemnate de Departamentul Apărării că ar lucra pentru armata chineză.
Ordinul executiv inițial al lui Trump a fost ulterior extins, pentru a forța investitorii să cedeze sau să vândă participațiile la aceste companii până la 11 noiembrie anul acesta.
„Departamentul SUA (DOD) este hotărât să evidențieze și să contracareze strategia de dezvoltare a fuziunii militare-civile a Republicii Populare Chineze (RPC), care susține obiectivele de modernizare ale Armatei Populare de Eliberare (PLA), asigurându-i accesul la tehnologii avansate și expertiza dobândită și dezvoltată de companii din RPC, universități și programe de cercetare care par a fi entități civile ”, potrivit Depratamentului SUA.
Xiaomi este una dintre cele nouă entități desemnate drept „companii militare chineze comuniste”.
Xiaomi a atacat vineri SUA și a spus că nu este are legătură cu armata Chinei. „Compania reiterează faptul că furnizează produse și servicii pentru uz civil și comercial. Compania confirmă că nu este deținută, controlată sau afiliată cu armata chineză și nu este o „companie comunistă militară chineză”, definită de NNDA -Legea de autorizare a apărării naționale din 1999”, a spus Xiaomi.
NDDA se referă la Legea de autorizare a apărării naționale din 1999, legislația pe care SUA a folosit-o pentru a desemna Xiaomi ca o companie militară chineză.
Xiaomi a spus că va „întreprinde acțiuni adecvate pentru a proteja interesele companiei și ale acționarilor săi”.
DOD și-a lansat lista inițială de companii în iunie 2020. Firmele precum gigantul tehnologic chinez Huawei și producătorul de semiconductoare SMIC sunt, de asemenea, pe listă.
Abishur Prakash, specialist geopolitic la Centrul pentru Inovarea Viitorului (CIF), o firmă de consultanță din Toronto, a declarat: „Prin introducerea pe lista neagră, Xiaomi este acum considerată o amenințare la adresa securității naționale a SUA. Acest lucru ar putea afecta strategia sa globală, de la extinderea pe piețe precum India, la angajarea de talente occidentale, până la lansarea de noi produse în Africa”.
În ultimele zile ale președinției lui Trump, administrația SUA crește presiunea asupra sectorului tehnologic chinez. Joi, Departamentul de Comerț al SUA a finalizat reguli care interzice anumite tranzacții care implică tehnologia informației și comunicațiilor sau serviciile cu țările pe care Washingtonul le numește adversar străin. China este pe listă.
Președintele Donald Trump a folosit ordinele executive pentru a viza aplicații și companii chinezești, cum ar fi WeChat-ul lui Tencent.
Administrația a creat o altă listă neagră – ”Lista de entităţi”, pentru a restricționa companiile americane care exportă tehnologie către firme chineze. Acest lucru a afectat în special Huawei, compania fiind întreruptă de la sistemul de operare mobil Android de la Google, afectând vânzările de smartphone-uri pe piețele din afara Chinei. Washingtonul a folosit, de asemenea, reguli de export pentru a opri Huawei de la aprovizionarea cu semiconductori.
Sursa - https://financialintelligence.ro/actiunile-xiaomi-scad-cu-10-dupa-ce-sua-a-adaugat-producatorul-de-smartphone-uri-pe-lista-neagra-alaturi-de-gigantul-din-industria-petrolului-cnooc-si-producatorul-de-avioane-comac/
Cam asta a fost si povestea Xiaomi. Daca in urma acestor masuri Xiaomi va "calca" pe urmele Huawei si vor ramane fara suportul Google si fara acces la procesoare 5G, nu stiu daca vor avea puterea sa reziste asa cum o face Huawei prin prisma faptului ca nu au un portofoliu asa de vast de servicii precum Huawei.
17 Răspunsuri 17

Jay
Campion certificat
Iti cam vine sa razi.. Nu stiu cat este adevar, dar, faptul ca produsele apartin aceleiasi tari si, ca acuzatiile vin din aceeasi directie, spune ceva..

svetalex
Maestru
Eu iau serios în calcul să îmi iau un aspirator Xiaomi... sper să nu am surprize neplăcute cu el astfel încât să nu fie compatibil cu telefoanele pe care le avem

FaraUnID
Campion certificat
Pe termen scurt nu ar trebui sa fie probleme si oricum - ca si in cazul Huawei - aceste restrictii nu se vor aplica retroactiv. Adica produsele deja lansate nu vor avea prea mult de suferit, pe termen scurt, dpv al suportului.

Razvan
#StarMember
Îți dai seama, că este un ordin mai sus, companiile chineze să fie faultate, pe diverse motive, mai mult sau mai puțin plauzibile.

Vio73
#StarMember
Un lucru extrem de dăunător pentru piața concurențială și pentru utilizatorul final. Sigur, acest lucru este folositor pentru anumite companii și în detrimentul nostru.

Anonim
Neaplicabil
Eu ma asteptam sa fie si ei pe lista, fie ca mai devreme sau mai tarziu.

FaraUnID
Campion certificat
Xiaomi scapă de o parte din restricțiile SUA, tribunalul declarând neconstituțional ordinul lui Trump. Totuși, problemele nu se termină aici. În timp ce o parte din efectele ordinului prezidențial sunt anulate, compania este în continuare legal declarată drept una care colaborează cu Armata Chinei. Xiaomi plănuiește să ceară curții să declare și această încadrare drept ilegală, pentru a-și curăța complet reputația. Sursa - https://www.go4it.ro/content/business/xiaomi-scapa-de-o-parte-din-restrictiile-sua-tribunalul-declarand-neconstitutional-ordinul-lui-trump-19169544/

FaraUnID
Campion certificat
Decizia lui Trump de a adauga Xiaomi pe lista companiilor riscante a fost atacată în instanță de către Xiaomi, iar un tribunal american a oferit o blocare a acestei decizii, aceasta fiind numită „arbitrară și capricioasă”. Xiaomi pare să fi ajuns la o înțelegere cu autoritățile SUA, care o va scăpa complet de acest ordin prezidențial. Xiaomi și Departamentul de Apărare al SUA au declarat că vor colabora pentru a rezolva acest conflict legal. Autoritățile SUA a ales să nu facă apel la decizia judecătorească, însă urmează să fie stabilite condițiile pe care pe care Xiaomi și Departamentul de Apărare le vor accepta pentru ca firma chineză să își poată desfășura activitatea în SUA și pentru a continua să colaboreze cu companii americane. De altfel, această „victorie” va permite în continuare cetățenilor americani să investească în Xiaomi. Cele două entități vor colabora în săptămâna care urmează pentru a oferi o propunere pe 20 mai. Totuși, Xiaomi scapă cu această ocazie de stigma cu care ar putea să se confrunte pe piața internațională, în cazul în care ordinul ar fi rămas activ, care o asocia cu Armata din China. Sursa - https://www.go4it.ro/content/business/xiaomi-scapa-de-restrictii-din-partea-sua-19173069/

Vio73
#StarMember
O decizie destul de bună, pentru că dacă s-ar fi scos serviciie google și de la Xiaomi și alți producători chinezi, nu prea ar mai exista concurență prea mare în piață! Și așa e destul de problematică situația din cauza problemelor Huawei!

svetalex
Maestru
Este întradevăr o veste îmbucurătoare. Poate se va reveni și asupra deciziei luate în cazul celor de la Huawei

delfinas
#StarMember
Huawei, din pacate, nu va avea sansa lui Xiaomi, a fost ingropat deja. Vanzarile Huawei au scazut f mult din lipsa GMS. Chiar nu stiu spre ce sa ma indrept acum, dupa 7 ani de utilizare Huawei, care sa aiba acelasi raport calitate-pret, camere foto de calitatea Huawei... 😞

svetalex
Maestru
@delfinas fix această dilemă o am și eu... nu sunt decisă ce telefon aș putea să îmi iau. Utilizez de mulți ani Huawei (6-7 ani), iar soțul meu Samsung. Nu avem telefoane vârf de gamă, dar mereu mi s-a părut că telefoanele de Huawei fac fotografii mai bune decât cele Samsung

FaraUnID
Campion certificat
Odata cu vanzarea diviziei Honor din cadrul grupului Huawei, telefoanele produse sub acest brand (Honnor) ar putea avea acces la pachetul Google si vor fi tractate de procesoare Snapdragon. Nu există vești care să confirme faptul că Google ar fi semnat un parteneriat cu compania chineză, dar, din moment ce Honor a devenit entitate de sine statatoare si nu mai sunt sub tutela Huawei, nu intra sub incidenta sanctiunilor americane. O alternativa ar putea fi Honor 50 https://www.gsmarena.com/leaked_honor_50_render_confirms_earlier_design_reports-news-49026.php si care dpv al designului aduce destuyl de mult cu un Huawei.

delfinas
#StarMember
Eu voi trage cat voi putea de P30 Pro si nu stiu daca voi gasi unul pe masura lui, mai ales pe partea foto. Nici Samsug S20 FE, care e model nou si scump, nu-l bate pe P30 Pro la foto. Nici Honor nu se simte prea bine pe piata europeana, are tot o cadere majora, alaturi de fratele cel mare, Huawei. 😞