la 19-09-2025 08:04 PM - editat ultima oară la 20-09-2025 09:05 AM de DanielaH
Categoria 2 - Servicii Orange
Aici as vrea sa vorbesc despre serviciul orange Chatbot care eu personal il consider o prostie implementata ca sa mai tai din cheltuiala cu un angajat.
Eu am lucrat multi ani pe partea de outsourcing si in serviciul cu clientul direct si una este cand clientul iti adresează o problema, o provocare si tu ca si angajat asculti, intelegi si rezolvi problema in timpul optim, daca poti direct sau daca nu, comunici asta clientului, el aude, înțelege ca ai facut tot posibilul sa il ajuti si ca pe mai departe il poti transfera catre alt coleg sau departament care are competențele necesare sa rezolve pe mai departe si il transferi.
Asta creaaza o conexiune umana intre cei doi, client si angajat. Clientul se simte auzit, inteles, vede, simte ca ti-ai dat interesul, si poate procesa mai usor informatia primita, ca exista un flux. Nu stai sa scrii de 7 ori unui robot care iti răspunde ca nu a inteles ce vrei si vrea mai multe detalii cand eu ca si client i-am oferit suficiente din start, mai ales ca știu cum funcționează lucrurile din spatele lor.
Adica, realistic vorbind nimeni nu se plictisește acasa si se gândește hai sa scriu la chatbot.
Orice client cu care am lucrat si au fost mii si sute de mii, in ani de zile, avea o problema reala, pe care el nu o putea rezolva si de aia suna sau trimitea un email.
Din punctul meu de vedere chatbotul oricarei companii, nu numai orange, nu va putea vreodată substitui omul pentru ca nu are inteligenta emotionala, nu poate empatiza, nu poate crea acea conexiune umana intre situatie si ansamblul ei si oricata informatie si zeci sau sute de cazuri i-ai pune tu in soft, nu va face fata deoarece nu poate cuprinde toata mintea umana ci doar cateva cazuri standard, izolate.
De aici vine frustrarea mea, ca oricata intelegere pot avea catre un robot de tip chatbot, ma face sa imi pierd timpul pretios de cate ori apelez la el si imi creaza nervi in loc sa simt ca mi s-a înțeles problema sau macar s-a incercat.
Pe aceasta cale tin sa mulțumesc serviciului de call center si online, aici ma refer la oameni, care au fost mereu prezenti, au inteles ce vreau si m-au ajutat in timpul optim fara sa imi creeze vreo stare de discomfort. Cu ei m-am simțit auzita, inteleasa si mulțumită in cele mai multe cazuri de rezultat.
la 19-09-2025 08:53 PM
Toate informațiile referitoare la contul tău Djingo ți le poate oferi la fel de bine. Doar să i le soliciți. În schimb, nici un operator uman, de oricâtă empatie și "suflet" ar avea, NU îți va putea remedia un defect în teren (de exemplu), ci doar simpla înregistrare a sesizării urmată de difuzarea acesteia către departamentele abilitate.
În speranța că ai înțeles comparațiile prezentate, îți doresc o seară plăcută.
@Orange Romania S.A. 2025
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor