la 07-06-2020 12:40 PM
Compania de securitate cibernetica ImmuniWeb a lansat un instrument gratuit pentru monitorizarea și măsurarea expunerii unei organizații pe Dark Web.
Ce este Dark Web?
Dark web-ul (sau Web-ul întunecat) este conținutul World Wide Web care există pe rețelele darknet, reţele care se suprapun peste Internetul public, dar care necesită software specific, anumite configurații sau o autorizație de acces. Dark web-ul nu este indexat de motoarele de căutare, cu toate că foarte des termenul "deep web" este folosit greșit pentru a face referire la Dark Web. - Wikipedia
Pentru a îmbunătăți procesul de luare a deciziilor în cazul atacurilor de securitate cibernetică, acest instrument disponibil online accesează marketplace-urile de pe Dark Web, forumurile de hacking și resursele Surface Web, cum ar fi Pastebin sau GitHub, pentru a vă oferi posibilitatea de a afla dacă datelor dvs. sunt disponibile în astfel de spații, sau oferite spre vânzare.
Cum functioneaza instrumentul gratis de monitorizare a expunerii datelor pe DarkWeb dezvoltat de ImmuniWeb?
Sa presupunem faptul ca aveti cont pe site-ul numesite.com Pentru averifica daca numele acelui site se regastete in Dark Web, tot ce aveți de facut este sa accesati pagina dedicata ImmuniWeb, la adresa https://www.immuniweb.com/radar/ si să introduceți numele site-ului de internet ex: numesite.com
Daca, in urma interogarii marketplace-urile de pe Dark Web, aplicatia dezvoltata de ImmuniWeb regaseste si site-ul interogat, in speta numesite.com inseamna ca la un moment dat acel site a avut unele brese de securitate si a fost tinta unor grupari infractionale care au resuit sa extraga informatii cu carater personal din baza de date, iar acele informatii sunt scoase la vanzare in Dark Web.
Sa ne jucam si sa vedem ce rezultate obtinem!
la 07-06-2020 01:40 PM
la 07-06-2020 01:44 PM
la 07-06-2020 01:57 PM
la 07-06-2020 09:44 PM
la 08-06-2020 08:51 AM
la 08-06-2020 10:49 PM
la 26-06-2020 10:37 AM
la 26-06-2020 10:39 AM
@Orange Romania S.A. 2024
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J40/10178/1996
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti