la 06-03-2026 01:12 PM
Folosesc Monefy Premium din 2018 și, după atâția ani în care am testat și alte aplicații de bugetare, tot la ea am rămas. Pentru mine este combinația perfectă între simplitate, organizare și libertate de personalizare. Fără reclame, fără meniuri complicate și fără timp pierdut.
Ce este Monefy?
Monefy este o aplicație de gestionare a banilor (buget, cheltuieli, monitorizare) care ajută la urmărirea rapidă și ușoară a tuturor cheltuielilor zilnice. Practic, este un fel de carnețel digital foarte intuitiv, cu grafice simple, categorii vizuale și introducere rapidă a cheltuielilor.
Ce m-a convins să o păstrez este faptul că îmi pune la dispoziție exact ce am nevoie. Adaug o cheltuială în câteva secunde, aleg categoria potrivită și totul este înregistrat instant.
Este foarte ușor de personalizat, asta din punct de vedere al conturilor (ele pot fi asociate manual cu cele bancare sau în funcție de alte criterii personale), a cheltuielilor (o varietate de categorii care pot avea nume și iconițe adaptate), a monedei folosite (peste 150 de valute diferite), luna poate începe în orice zi (poate fi ziua când intră salariul sau orice altă zi relevantă).
Eu am mai mult de 20 de categorii diferite, printre care pentru mâncare, haine, entertainment, facturi etc. Acum că scriu, mă gândesc că poate ar fi util să le mai reduc. Dar faptul că le pot crea exact cum trăiesc eu, este un mare plus.
De exemplu, am o categorie numită Bazaconii. Aici pun dulciuri, chipsuri, napolitane, orice tentații rapide și neapărat nenecesare. Personal, e interesant să văd cam cât cheltui într-un interval de timp și ce-aș putea să elimin într-o situație neașteptată. Altă categorie este Câini, unde pun vaccinuri, deparazitări, hrană, jucării, veterinar. Asta mă ajută să văd câte costuri efective presupun anual și dacă mai pot avea unul. 😍 Din 2025, am făcut și o categorie specială numită Cafea și aici intră cafelele on the go, capsule, boabe, măcinată, absolut tot. La final de an văd exact cât mă costă acest obicei.
Monefy este un reminder manual pentru plăți importante
Deși aplicația nu are o funcție integrată de notificări pentru plăți recurente, eu o folosesc foarte eficient pe post de calendar personal financiar.
De exemplu, mă uit oricând la: când am plătit RCA-ul, când expiră rovinieta, când am făcut vaccinurile câinilor,
când am plătit ultima dată o anumită factură, un serviciu medical. De obicei țin minte doar perioada, dar când caut data ultimei plăți, îmi dau seama imediat și când trebuie să acționez.
Analize pe termen lung
Un avantaj mare pentru mine este că am informații în Monefy încă din 2018. Foarte interesant că la fiecare final de an pot să verific:
Aplicația mă ajută să am date realiste, nu din amintiri.
Sincronizare impecabilă prin Google/ Dropbox
Un mare avantaj al Monefy (versinea gratis, cât și cea Premium) este că datele se sincronizează automat pe orice dispozitiv folosesc. Backup-ul pe care îl folosesc este prin Google Drive și până acum a funcționat fără probleme. Aplicația își actualizează instant toate informațiile, astfel că nu am pierdut date niciodată în 8 ani.
Ce mi-ar plăcea să includă
Dacă ar fi să cer o singură funcție nouă, aceea ar fi cea de integrare a unui sistem de reminder-uri pentru plăți recurente, ori prin integrare cu calendarul telefonului, ori direct în aplicație și să spună: Ai 30 de zile la dispoziție să platești RCA-ul, 5 iunie - vaccinul câinilor. Îmi dau seamă că nu este o funcție obligatorie și că multe aplicații exagerează cu notificările, dar ar fi un nice to have util pentru mine.
Ar mai putea să facă o sincronizate cu bonurile de supermarket, exact pe categoriile create de mine. Dar asta deja e din zona automatizărilor grele. 😄
A! Și ce-ar mai fi util este să existe posibilitatea de editare a primei zi din lună, fără a afecta și datele precedente.
Avantaje Monefy Premium (din perspectiva unui utilizator real)
Dezavantaje Monify în general
Nota mea: 9/10
După 8 ani, pot spune că Monefy este printre puținele aplicații din telefon de care nu mă pot despărți. E simplă, personalizabilă, nu mă stresează și mă lasă să urmăresc exact cum trăiesc eu.
Pentru mine este tool-ul ideal pentru organizare financiară pe termen lung.
Cum instalezi aplicația și cât costă Monefy
Monefy se instalează foarte ușor din Google Play Store, unde apare sub numele Monefy - Budget & Expenses app și din App Store, unde e găsită ca Monefy: Money Tracker. Site-ul oficial al aplicației este: https://www.monefy.com/
După instalare, poți alege dacă rămâi pe versiunea gratuită sau treci la Monefy Premium (Pro). Eu am ales varianta Premium nu de la început, ci din 2022 și stiu asta tot din aplicație! Este o achiziție unică, nu abonament, și m-a costat 16.99 lei. În prezent, nu cred că are un cost mult mai mare.
Versiunea Premium oferă sincronizare impecabilă între dispozitive prin Google Drive sau Dropbox, funcție confirmată oficial: “safely synchronize using your own Google Drive or Dropbox account”. Asta înseamnă că indiferent pe ce telefon mă conectez, fără să pierd informații.
Voi ce aplicație folosiți pentru a vă monitoriza cheltuielile? Dacă este alta decât Monefy, de ce vă place și în ce fel vă este utilă?
la 06-03-2026 01:21 PM
Mulțumim frumos pentru informațiile utile!
Este un review foarte frumos și foarte bine structurat 🙂.
O zi frumoasă îți doresc.
la 06-03-2026 01:26 PM
Mulțumim pentru review! O să încerc și eu aplicația. Până acum nu foloseam una anume, însă cea prezentată de tine pare foarte interesantă și utilă.
Weekend placut!
la 06-03-2026 02:20 PM
Interesantă aplicația, iar descrierea excelentă.
Mulțumim foarte mult pentru toate detaliile oferite!
@Orange Romania S.A. 2026
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor