anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Review: Aplicația pentru părinți Baby Daybook

AndreeaAC
Community Manager
Community Manager

Am aplicația Baby Daybook instalată încă din 2021 și m-a ajutat mult în primii ani de viață ai copiilor. În special în primele luni, aplicația a devenit un fel de o a doua memorie pentru mine, mai ales când oboseala e atât de mare încât, în loc să pui laptele în frigider, pui telefonul. 😄

Este o aplicație practică, un tracker complet al rutinei zilnice, perfect pentru părinții care vor să înregistreze rapid mese, somn, scutece, plimbări, vizite la medic, momente sau orice alt tip de activitate.

1. Este un tracker extrem de complet și intuitiv

Aplicația suportă tot ce ține de rutina copiilor, iar fiecare activitate poate fi configurată în funcție de etapa în care se află bebelușul sau copilul, pe timp, greutate, interval, cu notițe sau fotografii.

Pe lângă asta, se pot adăuga widget‑uri pentru una sau mai multe activități direct pe ecranul principal al telefonului, care permit începerea sau stoparea unei activități fără a deschide aplicația. Și mai util, există notificări permanente care rămân vizibile și acționabile fără deblocarea telefonului.

img2.jpgimg1.jpg

2. Perfect când copiii sunt mici și vrei ordine în haos

Când ești nedormit(ă) și ai multe pe cap, faptul că poți apăsa un singur buton pentru a nota ultimele activități este aur curat. Știu că nu mai stăteam să țin minte cât a dormit? sau când a mâncat ultima dată?. Și poate cel mai util - când ajungeam la medic în situații delicate și mă întreba ce a mâncat, când și cât sau ce simptome a avut, deschideam aplicația și aveam toate informațiile acolo, ordonate, pe intervale, zile. A fost de mare ajutor și în perioadele cu răceli de exemplu, când nu mai țineam minte ultima doză de medicament sau cantitatea exactă. E incredibil, dar la distanță de doar câteva luni poți uita multe, nu mai zic de ani, când situațiile se repetă.

3. Poți adăuga mai mulți copii

Funcția de profiluri multiple este extrem de utilă. Aplicarea suportă mai mulți copii (chiar și gemeni), fiecare cu propriul jurnal separat.

4. Ce funcții erau înainte gratis, dar acum trebuie să le plătești

Nu am cumpărat niciodata versiunea Premium pentru că, în anii în care am avut cea mai mare nevoie, multe funcții erau gratuite. De exemplu:

• Posibilitatea de a adăuga alți îngrijitori (celalalt părinte, bonă, bunici) pentru a contribui și a actualiza informațiile în timp real.
  • Statisticile detaliate: extrem de utile pentru a vedea tiparele (primul copil e un mister oricum) - statistici pe absolut orice, pe intervalele dorite - câte mese, câte scutece, câte somnuri, cât durează, orele obișnuite, comparații cu recomandările OMS.
  • Diagramele de creștere: deși adăugarea datelor precum greutate, înălțime, erupție dentară încă sunt disponibile gratuit și dispun de un sistem comparativ standard OMS/ CDC (chiar și pentru copiii cu sindromul Down), diagramele cu percentile nu mai sunt disponibile.

img3.jpg

Dacă aș fi acum mama unui nou-născut, cel mai probabil aș fi interesată de versiunea Premium. Funcțiile sunt cu adevărat utile în perioada aceea intensă.

5. De ce încă o folosesc și, într-o zi, voi încerca/ plăti și varianta Premium

De-a lungul timpului, Baby Daybook a devenit mai mult decât un instrument de monitorizare. După câțiva ani, o mai folosesc doar pentru a înregistra somnul, simptome și program de medicamente când e cazul, notițe despre chestii memorabile, atunci când spun ceva trăsnit sau fac lucruri nemaipomenite.

Dar continuă să fie un caiet digital de amintiri, unde nu am înregistrat doar nopțile nedormite sau atunci când nu se mai dezlipeau de mine, ci și notițe despre primele cuvinte, despre primii pași, despre milestones și tot ce mi s-a părut nou și incredibil. Toate acestea, spun proprietarii aplicației , se pot descărca în format PDF!

Plus că-mi face plăcere să răspund atunci când mă întreabă cineva - Ai tăi au avut asta? Ai tăi făceau asta la... 1 an si 3 luni? Deschid aplicația, și știu și când, și cât, și unde și cu ce frecvență și ce am făcut sau au făcut.

6. Aplicația Baby Daybook nu este pentru toți părinții și e ok 🙂

Am recomandat Baby Daybook multor părinți pentru că, pe mine, m-a ajutat. Totuși, am și prieteni sau apropiați care o consideră o pierdere de timp sau pur și simplu nu au disciplina de a nota constant lucrurile relevante.

Din experiență, am rămas singura care a continuat să înregistreze totul despre copiii mei, ceilalți utilizatori adăugați în cont s-au retras treptat, unul câte unul.

Cred că aplicația este ideală pentru părinții care vor să păstreze fiecare momențel, au o memorie mai încărcată și se întreabă din când în când ce făceau cei mici acum trei ani, pe vremea asta. 🙂

Eu o recomand cu drag celor care găsesc bucurie (sau liniște) în a avea un jurnal complet al copilăriei.

Cum instalezi Baby Daybook

Instalarea se face direct din magazinele de aplicații, Google Play - Baby Daybook - Newborn Tracker (unde se pare că are peste un milion de instalări) sau din App Store - Baby Daybook.

Sau de pe site-ul oficial: Baby Daybook app | Enjoy Easier Parenting!

Și mai fain, aplicația se poate sincroniza și cu ceasurile smart Android sau iOS, ceea ce face logarea activităților și mai rapidă.

Cât costă Baby Daybook?

Descărcarea aplicației este gratuită și vine cu multe funcții utile.

Cele Premium, așa cum spuneam mai sus, includ: sleep predictions personalizate, family sync nelimitat, statistici avansate, export PDF, reminder‑e personalizate (asta nu am avut-o niciodată și chiar mi se pare super, de exemplu pentru atunci cand iau medicamente!)

În România, așa cum îmi arată în aplicație, prețul versiunii Premium este 199 lei/ an, 329 lei/ viață, 32.99lei/ lună, dar mai sunt și promoții, pe exemplu, la începutul lui martie costa 139 lei/ an.

Concluzie

Baby Daybook este o aplicație excelentă pentru părinți - intuitivă, completă și foarte utilă în special în primul an al copilului. O folosesc din 2021 și o recomand cu toată încrederea pentru că simplifică enorm viața, reduce stresul și ajută să ai mereu totul sub control, plus că păstrează amintirile într-un singur loc. Faptul că poți urmări totul și că poți sincroniza informațiile cu alți îngrijitori o face una dintre cele mai bune aplicații pentru monitorizarea rutinei bebelușilor.

Un „te rog” deschide inimi, iar un „mulțumesc” le apropie. 🙂
0 Răspunsuri 0