anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

ZTE F6605 in bridge (OROC)

simf
Junior

Salutare tuturor,

Cu toate ca am vazut cateva confirmari aici pe comunitate, eu nu am reusit ca OROC sa-mi seteze ont-ul ZTE F6605 in bridge. Nu stiu de la cine au primit ajutor cei care au reusit, eu n-am avut noroc. Am sunat la 300, am trimis mail la serviciul.clienti@orange.ro - toti mi-au spus acelasi lucru:nu se poate Zte F6605 in bridge. Singura posibilitate pt bridge - schimba la 1Gb si ont Huawei- de care nu am nevoie, am deja concurenta instalata.

Asa ca aviz amatorilor de fibra 2.5Gb - aveti toate sansele sa nu puteti face bridge cu ont-ul Orange.

Sunt binevenite oricare alte idei pentru a rezolva.

1 Soluţie acceptată‚

Salut, 

Confirmam faptul ca setarea ont-ului ZTE F6605R in modul bridge nu este posibilia pentru clientii Orange Romania Communications.

Solutia alternativa este inlocuirea cu ont HG8247H cu precizarea ca vei avea maxim 1 Gbps, asa cum ai fost informat.

Vizualizare soluţie în postul original

25 Răspunsuri 25

Zi-mi te rog cum ai reusit sa ii convingi? Mie mi se tot spune ca nu merge si sa-mi schimb abonamentul?

Nu este nevoie să îi convingi, trebuie doar să soliciți activarea modului bridge și să îți confirme că acesta a fost setat, chiar dacă echipamentul nu se află încă fizic in bridge mode la tine. După acest pas, pe ONT ar trebui să rămână doar adresa IPv6, iar câteva setări suplimentare vor trebui făcute manual. Ulterior, dispozitivul va trece automat în bridge si nu mai poate fi accesat decat prin HW reset.

Dacă ai nevoie de ajutor, poți urmări acest https://comunitate.orange.ro/t5/tutoriale-si-review-uri/tutorial-activare-bridge-mode-pe-zte-f6605-r.... Dacă nici așa nu reușești, îți recomand să insiști să te sprijine, pentru că, cu siguranță, vei găsi și o persoană mai bine pregătită care să te ajute.

Chiar acum am vorbit cu cei de la "tehnic" care mi-au "reconfirmat încă o dată din nou" că nu se poate pune în bridge, și că modemul trebuie schimbat cu altul huawei. Când am întrebat dacă are portul de 2.5 Gbit, mi-a zis doamna că nu are așa ceva, doar de 2.4 sau 5. :))))). Încep să îmi pierd speranța că pot da de cineva care să înțeleagă chestii de bază și să știe să-mi răspundă.

Draga Radu,

Cu multumiri pentru screenshot, confirmi te rog ca ai router ZTE F6605R de la OROC (nu Orange)? Daca da, cine ti l-a setat in bridge? Dep. tehnic OROC a confirmat mai sus in acest thread ca nu se poate pune in bridge, deci cine a facut minunea la tine?

Salut, eu sunt cu contract Orange Romania pe infrastructura TLK. Doar eu am pe scara Orange restul sunt la fostul TLK adica OROC.

Multumesc pentru raspuns. Din pacate da, OROC nu stie (ca nu vad de ce nu ar vrea) sa puna acest router ZTE F6605R in bridge. Drept urmare OROC nu pune acest router in bridge. Pe cand Orange stie cum si o face.

Poate citeste cineva de la OROC pe aici si face o fapta buna prin a intreba colegii de la Orange cum. Si apoi face o comunicare interna in OROC.

Cand imi expira contractul renunt la net OROC. De data asta nu ma mai pacalesc.

Ce model este acest alt router de 2.5GB care merge in bridge? 

Nu stiu sa-ti spun. Unul dintre tehnicienii care au venit si mi-au recomandat sa opresc wifi ca alternativa la bridge mi-a spus ca exista asa ceva. Acum nu stiu ce sa cred, de aia intreb.Astept sa ma sune de la departamentul de oferte sa vad ce spun.

Rosswell87
Junior entuziast

Confirm și eu faptul că, în cazul OROC, routerul nu poate fi setat în modul bridge. De fiecare dată când am solicitat această opțiune, am primit aceeași soluție: trecerea de la abonamentul Fibra 2300 la Fibra 1000 și înlocuirea ONT-ului cu un model Huawei HG8247.

Tocmai de aceea cred că, atunci când se deschid astfel de subiecte pe comunitate, ar fi util ca inițiatorii să specifice de la început câteva detalii esențiale:

• dacă este vorba despre contract ORO sau OROC,

• versiunea de firmware (pentru că diferă între cele două entități),

• tipul de infrastructură utilizat (ORO sau OROC).

Astfel, discuțiile ar fi mai clare și soluțiile mai ușor de identificat.

Unificarea sistemelor OROC cu ORO a început, se pare, pe 21 august. Nu se cunoaște încă durata acestui proces, însă este de așteptat ca, în viitorul apropiat, să devină disponibilă și această operațiune de bridge pentru ceilalți abonați, probabil printr-un upgrade de firmware.

https://comunitate.orange.ro/t5/altele-orange-orange-romania/unificarea-sistemelor-oro-cu-oroc/m-p/1...

Mda... eu as recomanda sa nu va tineti rasuflarea...

Sa argumentez - acum vreo 2 luni, dupa cum spuneam mai sus am vrut sa resetez faimosul ZTE F6605R (uitasem parola, atat de mult il folosesc) si nu a vrut. Am sunat la suport, au programat echipa (care de ceva vreme e 1 om), a venit - constatat router defect - hai sa schimbam. A stat jumatate de ora la telefon cu sediul pentru ca nu putea sa inregistreze routerul nou - omul avea stoc fizic, dar stocul nu era in inventar. Dupa jumatate de ora l-a impachetat si a plecat cu el, ca apoi dupa alte 2 zile sa vina alt om, cu alt router - care de data asta a fost instalat in 5 min. Cred ca mai trec vreo 2-3 ani pana TLK va fi efectiv integrat in Orange - spun asta dupa ce am sperat +1an sa puna saracia aia de router in bridge. Acum am renuntat la speranta, cine are rabdare - sa astepte si sa spere.