anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Roaming inexistent in Guatemala?

Detin un abonament Orange cu roamingul activat. Ma aflu pe teritoriul Republicii Guatemala (America Centrala, la sud de Mexic), unde exista doua retele de telefonie mobila, "Claro" si "Tigo"). Nu ma pot conecta in niciuna dintre ele, cu toate ca am roamingul activat pe abonamentul meu Orange. Pe site-ul operatorului din Romania scrie ca ofera servicii de roaming pe teritoriul acestui stat. Ma intreb daca e adevarat sau nu. Pana acum nu am avut absolut nici o problema pe teritoriul altor state non EU, dar acum am, din pacate. Asa cum se poate vedea din screenshot-ul atasat, m-am conectat in reteaua Tigo cu un SIM prepay "WorldSIM"(w), dar nu si cu "Orange Romania" (o).
22 Răspunsuri 22

delfinas
#StarMember
La cat ai fi platit un minut de roaming spre Romania (2,6418 €/min ), mai bine ca ti-ai luat o cartela locala. LE Pentru Guatemala, ti-ar fi fost de folos optiunea Go World Plus, de 25 de euro, 15 zile activa, in care intra 1GB de trafic si 100 min/sms. DETALII: https://www.orange.ro/roaming/abonament/optiunea-go-world-plus/ https://www.orange.ro/roaming/guatemala#abonament

Vio73
#StarMember
Salutare! Dacă nu se poate conecta telefonul pe o rețea de roaming, e ceva ciudat. Totuși e aiurea să existe parteneriat de roaming și să nu se poată pune in aplicare. Cred că este bine să îi anunți acest lucru prin intermediul secțiunii Contact din My Orange sau la serviciul.clienti@orange.ro și poate ți se rezolvă punctual și urgent problema. Oricum, cred că tot o cartelă locală e soluția cea mai bună! Baftă!

Trixen_old
Cunoscător
Salut, Din ceea ce vad, ar trebui sa iti functioneze serviciile in roaming in Guatemala - https://www.orange.ro/roaming/guatemala/#servicii-tari Ia legatura cu Orange prin chat daca poti sau roaga pe cineva din tara sa te ajute. E posibil sa fie o problema punctuala cu abonamentul tau. Ai zis ca in alte tari non-UE nu ai avut probleme, iar de aici inteleg ca ai activat roaming worldwide. Eu am avut probleme cu lipsa roaming in SUA, de exemplu, pana am luat legatura prin chat cu un consultant Orange, i-am explicat, mi-a activat roaming worldwide, am repornit telefonul si problema s-a rezolvat in 15 minute. Da-ne de stire daca reusesti, te rog.

teacher_
#StarMember
Daca ai roaming activat, ar trebui să îți meargă, indiferent daca ai opțiunea de 25 de euro sau nu, vei fi taxat conform planului. Încearcă să selectezi manual rețeaua, și vezi dacă ai noroc la vreuna.. daca nu, scrie un mail la serviciu.clienti@orange.ro sau la secțiunea contact din My Orange și explica-le problema

delfinas
#StarMember
Cand ai ajuns in Guatemala, ai primit vreun mesaj de intampinare in care sa ti se comunice ca ai fost preluat de o retea locala? Ce abonament ai? Esti la zi cu plata?

Mulțumesc mult tuturor celor care au răspuns. Detin un abonament Orange Me 11 cu roamingul activat și plata facturilor la zi. Când am ajuns pe teritoriul Guatemalei nu am putut sa conectez sim-ul Orange in niciuna dintre cele doua rețele mobile existente aici, indiferent ca am setat conectare automata sau manuala a rețelei. Bineînțeles ca din aceasta cauza nu am primit nici un sms de la Orange Romania de genul "Bun venit in Guatemala..." SIM-ul "WorldSIM" (o cartela prepay emisa de Vodafone UK) s-a conectat aproape imediat in rețeaua "Tigo". Repet faptul ca am reușit anterior sa conectez sim-ul Orange in mai multe tari non UE, fără nici o problema. Am scris o sesizare către operatorul roman inca de acum câteva zile, însă nu ma aștept sa îmi răspundă asa curând.

delfinas
#StarMember
Cum ti-am mai scris, intr-un fel e mai bine ca nu folosesti roamingul Orange acolo. Pentru 4 minute spre Romania plateai cat o luna abonamentul...nu mai zic cat de costa 1 MB... 13 euro!!! Probabil ca roamingul functioneaza doar teoretic in Guatemala, faptic... Adevarul e ca roamingul acolo e asa scump incat nu vor sa riste ca un client cu abonament de 11 euro sa le faca gaura de zeci de euro, poate sute. Poate daca aveai acea oferta de 25 de euro era ca un fel de garantie. Cred ca ai incercat si varianta cu restartarea telefonului... Oricum, doar cineva de la Orange te poate lamuri care e problema, daca au cu adevarat un parteneriat cu o retea din Guatemala sau nu.

Va multumesc inca o data pentru raspuns, insa eu nu doresc sa "inrosesc" telefonul Orange aici in Guatemala, ci doar sa pot fi apelat de catre cei dragi intr-o situatie grava. Nu pot sa le cer parintilor mei care au peste 80 de ani sa ma apeleze pe un numar de Guatemala (care oricum nu poate fi apelat decat prin Skype credit sau Viber) sau sa ma sune pe un numar de UK sau de Estonia, numere pe care le am in telefoanele personale pentru a putea apela oriunde. Intotdeauna am platit orice cost suplimentar, indiferent ca a fost 5 Euro sau peste 100. Ca abonat, mi se pare inacceptabil sa nu pot beneficia de serviciul roaming, acolo unde Orange Romania se lauda pe site-ul oficial ca il ofera, fara sa specifice pentru ce tip de abonament este disponibil.

teacher_
#StarMember
Te rog să dai un mail la serviciul.clienti@orange.ro, și să le explici situatia, și poate vor reuși ei să îți activeze roamingul. Într-adevăr, ai o situație mai delicată...

DanielaH
Moderator
@GabrielCristian, ne spui, te rog, ce tip de abonament deții?

Buna ziua! Inca o data multumesc mult de tot tuturor celor care au raspuns si inca mai citesc acest post. Detin un abonament "Me 11". Inca o data am sa repet ceea ce am scris mai sus. Cu acest telefon, un iPhone 11 Pro si cu acest esim, m-am conectat fara nici o problema in S.U.A., Rusia, China si alte tari non UE. Sunt absolut sigur ca nu e nici o problema in configurarea telefonului. In el mai e un alt sim prepay de la Vodafone UK (WorldSIM), care deja s-a conectat in reteaua Tigo din Guatemala. Nu am nici o datorie la Orange Romania. Tocmai mi-a sosit factura curenta si mai este pana la scadenta. Ceva nu e in regula cu restrictiile din reteaua Orange. Pe site-ul lor nu e mentionat daca ma pot sau nu conecta intr-o retea din Guatemala cu abonamentul meu, ci doar ca Orange Romania ofera servicii de roaming in aceasta tara, fara sa mentioneze in ce retea (aici sunt doar 2 retele mobile 4G/3G disponibile, Tigo si Claro). Din punctul meu de vedere, Orange Romania trebuie sa acorde servicii de roaming oriunde acestea exista, pt. toate tipurile de abonamente care au roamingul activ. Este prima data cand nu pot conecta sim-ul Orange intr-o retea non UE. Orange Romania nu a raspuns nimic la solicitarea mea, desi le-am scris atat in chat cat si pe email. Sunt extrem de dezamagit din punctul asta de vedere. Nu ma asteptam la asa ceva din partea celui mai mare operator din Romania.

delfinas
#StarMember
Poate fi si ceva legat de faptul ca ai un model de abonament mai vechi, care nu mai exista in oferta actuala Orange... zic si eu...

Este și asta o posibilitate, desi ar fi fost normal sa existe o informatie clara despre tipurile de abonament care beneficiază de roaming in afara Spațiului European precum și zonele unde acesta e disponibil pentru categoriile de abonament respective.

Dupa cum am scris mai sus, cu acest abonament m-am conectat in S.U.A., China, Rusia, Turcia. Daca nu as fi avut roaming, in mod sigur nu as fi putut sa fac acest lucru. Serviciile Orange asociate cu abonamentul meu includ si roaming - "toate tarile".