anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Roaming inactiv la extraoptiunea de 12€

Alex_T
Junior entuziast
Am activat extraoptiunea de 12€ cu roaming in SEE, dar in aplicatie, servicii, roaming, serviciul apare ca fiind inactiv (pentru activare este nevoie de renuntarea la planul curent). Nu este prima data cand am probleme cu roamingul... aveti idee de ce serviciul apare ca fiind inactiv ? Voi putea naviga in roaming ?
Incarcare - astazi
Destinatia - italia
Serviciul a fost activ si luna trecuta cu aceeasi optiune de 12€, (fara probleme dar cu throttle de 700kbps in Bulgaria, acum 2 luni in UK si mai rau throttle - max 130kbos cu o optiune de Uk plus).De ce se dezactiveaza ?
Eu personal sunt EXTREM de dezamagit de serviciile de roaming oferite, iar lucrurile nu par sa se imbunatateasca. Ma simt nevoit sa caut un alt provider in curand deoarece calatoresc in scop de serviciu, iar serviciile lasa de dorit.
Multumesc
6 Răspunsuri 6

delfinas
#StarMember
Alex T, bun venit in Comunitate!!! Daca ai folosit, in ultimele 3 luni, cartela prepay mai mult în roaming decât în țară, ai depășit limita rezonabila de consum în roaming și nu te mai ajuta opțiunea, ci încărcarea cu credit. DETALII: https://comunitate.orange.ro/questions/2967136-inseamna-limita-utilizare-rezonabila-roaming-see Cât despre viteza de navigare in roaming, nu e vina Orange, ci a rețelei care te găzduiește în țara respectivă.

FLo1
#StarMember
@Alex T: În primul rand, trebuie să știi că un plan de tarifare național nu e compatibil cu eo roaming. Totuși, ce opțiune aveai de nu putea fi înlocuită de eo de 12€? Apoi, degeaba acuzi Orange de calitatea semnalului și a vitezei la net din SEE. Orange raspunde de rețeaua proprie națională. În roaming dacă nu-ți convine un operator, atunci schimba-l cu altul dintre cei locali existenți, cu care Orange are încheiate convenții. Și grijă la deplasări pe perioade lungi. Dacă resursele din ultimile 123 de zile sunt consumate preponderent în roaming atunci eo de 12€ cu resurse îți este inutilă, soluția fiind creditul.

Alex_T
Junior entuziast
Multumesc tuturor pentru interes. Vitezele din roaming tin de parteneriatele pe care orange le are cu respectivii parteneri de orange. Daca vor mai multa banda, platesc pentru mai multa, deci da, si Orange are de’a face cu asta. Luna trecuta am activat fiind deja in bulgaria optiunea de 12€ si a functionat fara nicio problema in roaming, dar nu stiu daca acum va mai fi cazul. Ideea este ca sunt multumit de serviciile din tara, iar in roaming nu depasesc bunul simt de date, fiind necesare doar o conesiune stabila la net, pentru ca lucrez in regim oncall, unde trebuie sa fiu la dispozitie oricand pe perioada oncall’ului, dar ma conectez doar cand este necesar. Volumul de date consumat este de bun simt in limita necesitatii. Intrebarea mea continua - voi putea folosi roamingul in italia cu optiunea de 12€ Roaming in SEE activata astazi peste cateva zile cand plec ? Multumesc frumos

delfinas
#StarMember
Limita rezonabilă de consum e legată de perioada în care folosești romingul in ultimele 3 luni, nu de cantitatea traficului folosit.

FLo1
#StarMember
@Alex T: Consumul fiind raportat în primul rând la perioadă și apoi cantitativ.... DA, îl vei putea folosi, însă depinde și ce perioadă de timp vei sta acolo. Concret, dacă ești cel puțin de o lună în RO atunci 3-4 săptămâni nu vei avea probleme în roaming. Totuși e o aproximare, pentru că perioada de activitate este raportatată la ultimile 123 de zile.

Alex_T
Junior entuziast
Multumesc frunos tuturor pentru raspunsuri. Voi actualiza thread’ul cu informatii noi daca se ivesc