la 12-05-2026 03:29 PM - editat ultima oară la 12-05-2026 03:56 PM de DanielaH
Hello! Stie cineva cat de buna este conexiunea in US cu extraoptiunea de roaming? Sau ar fi mai indicat sa iau un esim? Multumesc!
la 12-05-2026 03:34 PM
Salutare!
Receptia este dependenta de semnalul local. Va fi nevoie ca telefonul sa stie VoLTE (SUA sunt primii care au "obligat" partenerii sa introduca VoLTE in roaming).
Intrebarea mai importanta: care va fi consumul estimat? Daca stii ca te incadrezi in optiune, nu are sens SIM local/eSIM operator virtual. Totusi, daca stii ca esti mai haplea... cred ca decizia va fi clara. Intotdeauna SIM local va fi mai ieftin.
la 12-05-2026 03:40 PM
Doar obisnuitul maps, social media, la hotel sper sa mearga wifi pt ceva youtube, munca pe laptop, maxim 1 film. 2 saptamani. Nu cred ca as depasi 20Gb.
la 12-05-2026 03:56 PM
Hai sa te "descos" putin: ai o zona in care vei sta mai mult? Din ce stiu, T-Mobile si Verizon se cam bat la acoperire (de retinut ca acoperirea este undeva pe la 70-80%, nu ca in Romania, spre 100%).
Daca te tenteaza SIM local, iti recomand US Mobile si ii are pe toti (ATT, T-Mobile si Verizon) la un pret de $25, taxe incluse. Evident, ca orice in State, are si stelute (au limitari diferite in functie de reteaua la care te conectezi).
Daca mergi cu IPhone sau un Samsung S, nu are sens discutia privind benzile (frecventele). Nu ar trebui sa ai probleme (in special cand esti "on the go").
la 12-05-2026 04:03 PM
Ok, multumesc. Da, NY si Columbus, nu ar trb sa fie prbl. Dar, am avut prbl in mijlocul Londrei cand nu a mers deloc si voiam sa confirm daca a fct ok pt Us.
la 12-05-2026 04:31 PM
Buba e ca operatorii americani isi prioritizeaza clientii proprii (au un asa numit QCI. Intre 1 si 6 sunt pentru sistemul national [politie, pompieri, ambulantieri, militari, etc, cam orice necesita prioritate in caz de nevoie], si restul de la 7 la 9 prioritate in functie de valoare [7 pentru abonamente si business, 8 in general pentru cei care depasesc cantitatile "recomandate", si 9 pentru cartele si operatori virtuali. Din pacate, nu e o regula generala privind prioritizarea cu exceptia QCI 1-6 care nu sunt disponibile tuturor).
Daca mergi cu abonamentul Orange, nu cred ca te va deprioritiza, intrucat roaming=chirie si cine stie "cand te mai prinde".Cel putin nu am auzit sa fie astfel de limitari in afara SEE.
De retinut ca au mai fost caderi de semnal si au durat cu orele... (nu neaparat iarna, cat vara).
De asta iti recomandam ceva local in functie de nevoie (si recomand ceva ce poti baleia intre toti operatorii). Evident, ar mai fi si Tello (au o promotie momentan la $10 pentru nelimitat. "Dezavantajul" e ca folosesc reteaua T-Mobile, dar rar am auzit sa fie probleme in orase.
@Orange Romania S.A. 2026
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor