la 08-01-2025 08:32 PM - editat ultima oară la 09-01-2025 08:10 AM de DanielaH
Bună seara!
Mi-a apărut acest mesaj pe telefon
Eu mi-am reîncărcat o opțiune în Roaming că eu să plec înafara. Bun
Am plecat înafara am stat 3 lui și în alea 3 luni mi-am reîncărcat mereu
Îmi aparea câte un mesaj că expiră opțiunea și că să nu uit să rencarc cartela
Am făcut asta
3 lună am reîncărcat iar în Roaming am mai stat 2 săptămâni înafara și după aia am plecat în România am stat câteva zile în România după aia am plecat iar în Franța și nu am avut pe Card să reincar din aplicația My Orange și acuma vreau să știu dacă pot să o rencarc dacă pot folosi opțiunea daca merge să sun în România și să primesc înapoi apeluri adică să mă sune lumea cum s-ar veni mă poate lămuri și pe mine cineva cu această poză va rog frumos.... Mulțumesc!!!!
08-01-2025 09:30 PM - editat 08-01-2025 09:30 PM
@Melania2001: Bun găsit. Utilizarea numărului în roaming utilizând opțiune cu resurse este condiționată de o utilizare ocazională, astfel încât volumul resurselor utilizat în roaming să nu depășească pe cel utilizat în România în intervalul ultimilor 123zile. Mai multe detalii regăsești aici. De asemenea un subiect similar a fost abordat aici. Perioada maximă de utilizare a roaming-ului
Îți recomand pentru șederi prelungite în roming să utilizezi un număr local, al unui operator local.
la 09-01-2025 05:59 AM
Salutare!
În afară, se folosește doar pentru călătorii ocazionale, așa cum îți spune și mesajul. Dacă stai mai mult afară decât în țară, vei fi nevoită să încarci cu credit, că altfel nu va merge. Asta dacă ai strict nevoie de acel număr. Recomand însă folosirea wifi pentru aplicații gen WhatsApp (dacă ai strict nevoie de acel număr de România) și achiziția unui prepay local.
Baftă!
la 09-01-2025 07:15 AM
Buna Melania,
Tin sa mentionez aici ca este vorba despre limita de utilizare rezonabila, aplicata la nivel european pentru toti operatorii de telefonie mobila din toata Europa. Exact cum este si mentionat in mesaj, Roaming-ul pentru tarile din Spatiul Economic European sunt doar pentru calatorii ocazionale. Daca se intampla sa stai mai mult de 3 luni in afara decat in tara, asta inseamna ca nu vei mai putea folosi resursele ci vei fi nevoita sa reincarci cu credit pentru a putea folosi in continuare. Singura solutie pe partea aceasta pentru a scapa de acea notificare este necesar ca dvs. sa stati majoritar in tara (adica in acele 3 luni de consum), iar apoi cand o sa te intorci in afara, vei putea folosi roaming-ul fara probleme.
In caz contrar daca se intampla sa stai mai mult in afara (ceea ce inteleg asta, deoarece multa lume ar face asta), recomand sa te folosesti de o retea Wi-Fi al blocului, casei, orasului etc. pentru a folosi partea de internet fara probleme sau sa achizitionezi o cartela reincarcabila (PrePaid) locala pentru acea tara.
Sper ca te-am ajutat cu aceste informatii si iti doresc o zi buna!
Gabubu
@Orange Romania S.A. 2025
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J40/10178/1996
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor