anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

[Rezolvat] Blocare apeluri roaming UE

Stefan_Ionescu
Junior entuziast

Salutare! Am următoarea problemă: sunt in alta tara UE, am roamingul activat și internetul merge. În schimb, când încerc sa sun primesc mesajul: nu poți efectua apeluri de ieșire când e activata blocarea apelurilor. Menționez ca am activat roaming si din aplicația Orange și din setări telefon. Sfaturi?

29 Răspunsuri 29

Pololică
#StarMember

Salutare! 

Ai blocaj la apeluri în roaming? Verifică în telefon setările. 

Salut! Poți sa detaliezi puțin? Adică ce setări sa schimb? Eu am roaming activat. Telefonul e pe Android, daca are importanta 

Intri in aplicația Apeluri și în colțul dreapta sus o sa vezi 3 puncte, apeși și alegi Setări, apoi alegi "Mai multe" din SIM 1 sau 2, cel care e pe roaming și apeși "Blocarea apelurilor" și acolo vezi dacă sunt blocate apelurile efectuate și/sau cele primite când sunteți în roaming .

Buna și mulțumesc de răspuns. Din ce vad eu, nu e niciun apel blocat: nici intrare, nici ieșire 

Screenshot_20230313-213640_Call settings.jpg

Încearcă să le blochezi și apoi să le deblochezi, da și un restart la telefon apoi, poate își da drumul.

FLo1
#StarMember

@Stefan_Ionescu: Bun venit în Comunitate. Apeluri  poți să primești sau doar apelurile inițiate de tine au probleme? Este ori o problemă din meniul de "blocare apeluri" fie una de.... prefix de țară. Revino cu alte detalii în acest sens, poate chiar un screen-shot cu mesajul respectiv.

Apeluri pot sa primesc, netul merge și el. Nu pot sa sun pe nimeni, în schimb. Atașez și mesajul primit. 

20230313_213442.jpg

@Stefan_Ionescu: Aici e altă problemă. În ce țară te afli, de cât timp și ce opțiune ai activată? 

Franța. De azi dimineață. La ce te referi când zici opțiune?

@Stefan_Ionescu: Deci bănuiesc că ai activat extraopțiunea de 12€, valabilă 21 zile, cu resurse, nu credit, care este încă activă.

Dacă ai posibilitatea, poți încerca SIM-ul într-un alt telefon? Ar fi interesant de exclus faptul că nu ar fi o problemă pe cont, ci doar una de aparat.

Am abonament Smart Plus 15

@Stefan_Ionescu: Această informație schimbă toată discuția. Dacă apelurile nu sunt blocate din telefon, iar datele mobile sunt active și poți primi apeluri,  atunci roamingul este ok, deci încearcă alt operator de telefonie sau apel pe date mobile (ex. Whatsapp). Alte cauze nu sunt. 

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver

Salut Stefan.

E prima data in ultimale 4 luni cand esti in roaming? Ai mai folosit resursele de roaming din abonament in ultimele 4 luni? Daca da, cat de des?

Client Orange

Buna. Am trecut pe Orange în decembrie prin portare. Nu am folosit roamingul până acum în aceasta rețea