anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Abonament sau cartela in strainatate ( Eu -Olanda) ?

Mihaela_39
Junior entuziast

Salutare, am si eu o intrebare pentru a putea lua o decizie corecta ... locuiesc de 1 an in Olanda si am un abonament fun 8 pentru care platesc mereu in plus 5-10 euro, deoarece nu beneficiez de oferta abonamentului locuind in alta tara., insemnand ca platesc degeaba 8 euro lunar. 

Ma tot gandesc sa trec de la abonament la cartela insa nu imi dau seama daca voi face o alegere buna. 

Ma puteti ajuta cu mai multe informatii? Sunt persoane in aceasta situatie? Unde pot gasi mai multe detalii pentru a-mi face o idee? 

Mersi anticipat 🙏

5 Răspunsuri 5

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

Buna Mihaela,

Problema, si e aceeasi ai la prepay si la abonament, este politica de utilizare rezonabila a serviciilor in roaming.

Ai mai multe detalii in sensul asta aici

Aceeasi politica se aplica si la ceilalti operatori de telefonie mobila din Romania, si cred ca toti operatorii din UE.

Deci, ca sa-ti raspund la intrebare, solutia in cazul tau nu este trecerea la cartela, ci achizitionarea unor servicii locale din tara in care te afli.

Cu toate astea, daca vrei sa-ti faci o idee, ai aici tarifele de roaming. Te intereseaza cele preferentiale la care ai nevoie si de optiune de roaming activa, si de credit, si vei consuma doar din credit, sau cele standard, fara optiune, unde din nou vei consuma doar din credit (dar la tarife de obicei mai mari).

Client Orange

delfinas
#StarMember

Dacă vrei să păstrezi numărul românesc, pt diverse situații, îl treci pe cartela, 2 luni funcționezi cu opțiune de 16 euro (exista și de 12, dar e valabilă doar 21 de zile, nu 30), apoi încarci numai cu credit, din cauza limitei rezonabila de consum, din care vei consuma la prețul standard conform zonei în care te afli. Roamingul e pentru deplasări scurte.

Daca stai mai mult în străinătate, cum ți-a spus și Radu, cel mai bine e să-ți iei o cartelă din Olanda, pe care sa o folosești pe termen lung, iar cea românească o ții doar pt situații excepționale.

FLo1
#StarMember

@Mihaela_39: Depinde de cât vei mai sta în Olanda. Mai exact, așa cum au menționat ceilalți colegi, pentru șederi mai lungi este recomandat să utilizezi un SIM cu număr local: este mai ieftin.  Cât privește numărul de RO, cu abonament sau prepay, tot nu-l vei putea folosi cu resurse decât temporar în străinătate, iar pe credit nu o să fie avantajos.Ca o cheltuială mai mică, dacă vrei să păstrezi numărul, atunci trece-l pe prepay și-l vei avea ocazional în RO. Altfel cel mai ok este un număr local de Olanda. 

Mihaela_39
Junior entuziast

Multumesc pentru raspunsuri si sugestii. Voi pastra numarul din Romania prin trecerea la cartela si imi voi lua unul si din Olanda. Solutia aceasta este intradevar cea mai buna intrucat voi sta cativa ani aici.

Toate cele bune tuturor! 🙏

@Mihaela_39: Mulțumim de feedback și te așteptăm și cu alte contribuții aici în Comunitate. Te rugăm să marchezi și o soluție pentru răspunsul care te-a ajutat mai mult în luarea deciziei tale. Numai bine.