anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

O nouă ofertă de roaming pentru țările din afara Spațiului Economic European

DanielaH
Moderator

Salut tuturor!

Din 9 aprilie 2024, abonații Orange persoane fizice vor beneficia de un mod mai avantajos de tarifare pentru serviciile de roaming în țările aflate în afara Spațiului Economic European. Traficul de internet pe mobil și apelurile de voce primite/ efectuate/ SMS-urile trimise către România sau local vor fi tarifate pe bază de pachete valabile 24 de ore.

 

Pentru cei care petrec mai multe zile în afara țării sau nu doresc să li se activeze pachetele de beneficii valabile 24 de ore, va exista în continuare și posibilitatea de a activa opțiuni de roaming pentru destinațiile cele mai populare. 

 

Între timp, puteți afla detalii despre noua ofertă aici.  Toate informațiile despre beneficii, noile opțiuni de roaming și modul de functionare vor fi disponibile pe https://www.orange.ro/roaming/abonament, în secțiunea Help și pe celelalte canale din 9 aprilie.

 

Iată ce se va întâmpla până pe 8 aprilie inclusiv:

  1. Vor rămâne valabile până pe 8 aprilie 2024 Opțiunile Go World Promo 1, 2, 3, care asigură tarife de 1.19 cenți/ MB și 35.7 cenți/ minut. Ele se vor activa în continuare automat pe abonament, la intrarea în una dintre țările următoare: Africa de Sud, Albania, Belarus,  Benin, Bosnia& Herțegovina, Canada, China, Costa Rica, Egipt, Elveția, Filipine, Gibraltar, Israel, Kosovo,  Macedonia, Malaezia, Muntenegru, Nigeria, Noua Zeelandă, Qatar, Republica Democrată Congo, Rusia, Serbia, SUA, Turcia, Ucraina, Vietnam.
  2. Pentru a pregăti lansarea noului portofoliu de tarife, din 8 martie 2024 celelalte opțiuni de roaming nu vor mai fi disponibile. Astfel, în perioada 8 martie – 8 aprilie taxarea în roaming se va face conform tarifelor standard pentru țările din afara Spațiului Economic European, care pot fi verificate pe orange.ro/roaming.
  3. Clienții care și-au activat opțiuni de roaming (oricare ar fi acelea) până la data de 8 martie le vor putea folosi până la expirare (30 de zile).
57 Răspunsuri 57

Nu stiu cum au reusit cu VoWiFi in roaming, ca eu nu am putut... Si am incercat si "preferabil WiFi", dar si "preferabil 4G". La bulgari nu mi s-a activat apelul WiFi. Si da, stiu de cativa ani ca Digi este singurul cu serviciul asta activ in roaming.

Sa vad anul asta prin ce tari mai ajung. Digi m-a dezamagit anul trecut in Bulgaria (probleme cu conexiunea telefonica). Si, de cand a murit mama, cam tin la aspectul asta. Cu Orange n-am avut niciodata incidente. Daca voi mai avea probleme de genul, oricat de ieftini sunt, iau in calcul plecarea de la ei cu numarul principal.

Da, au tarife bune, dar daca nu pot folosi serviciul principal pentru care platesc, e fix degeaba.

Ca sa citez un youtuber: "degeaba oferta este buna, daca utilizarea serviciilor lasa de dorit. Banii platiti se raporteaza la experienta subiectiva".

@Nume_utilizator, am preluat feedbackul și îți mulțumim. Îl vom redirecționa către colegii noștri.

@delfinas, așa este, dacă ai inchis serviciul de internet mobil din meniul telefonului (nu ai activat modul avion deoarece vrei să folosești abonamentul doar pentru apeluri/ SMSuri), nu se vor activa pachetele de beneficii. Următoarele evenimente nu activează un pachet de internet cu valabilitate de 24 de ore chiar dacă nu ai dezactivat internetul în roaming din meniul telefonului: ascultarea de muzică sau podcasuri salvate în telefon, vizionarea de videoclipuri și filme salvate local, folosirea unei hărți GPS care a fost salvată pe telefon, folosirea internetului prin WiFi.

@delfinas, atunci va avea în continuare posibilitatea să activeze o opțiune de roaming cu valabilitate mai mare. În plus, aceste pachete de beneficii se activează doar dacă utilizatorul face anumite acțiuni: pentru internet e vorba de o sesiune de date, iar pentru minute/ SMS-uri e vorba de un apel primit sau apel efectuat/ SMS trimis către România ori local.

Se poate renunța cumva la aceste opțiuni care se activează automat sau va trebui să renunț eu la abonament după 20 de ani?

Se poate renunta, prin portare.

Razvan
#StarMember

Depinde câte zile stai în roaming, părerea mea este că vei ajunge să plătești mai mult dacă îndrăznești să activezi extraoptiunea, 6 euro/zi pentru zona 1, presupun cu TVA.

De la 8/15 euro/lună, ajungi să dai 18 euro/ 3 zile, clar mai ieftin 🤣🤣🤣🤣

@Razvan, pentru aceste situații vei avea în continuare posibilitatea de a activa o opțiune de roaming cu valabilitate mai mare.

RafaHelper
#StarMember

Mie personal nu mi se pare mai ieftin, de exemplu cand am fost in Turcia am consumat 1,5 GB in roaming in 7 zile cu 12-15 euro sau cat era opțiunea pe atunci si aveam si minute/sms incluse. Cu noul calcul pentru 7 zile as plăti minim 42 euro daca am nevoie de resurse zilnic, nu merci. 🙂

Este inevitabil sa nu vrei sa verifici ceva zilnic sau sa faci un apel sau sa trimiți un sms. 

Noile opțiuni poate sunt benefice pentru cei care folosesc multe resurse, dar nu si pentru cei care vor sa își reducă costurile. Pe scurt, se promovează consumerismul.

In oferta se menționează: "Modificările realizate de Orange România sunt mult mai avantajoase pentru tine față de oferta actuală.
În condițiile noii oferte, costul pe zi devine mult mai mic decât era înainte prin raportare la MB sau minut,
și în același timp oferă acces la un volum mult mai mare de beneficii."

Asta nu e o oferta personalizata "pentru mine" deci acel calcul nu este valabil. Nu îmi place formularea, nu poți spune ca e ceva personalizat cand nu este. 

Atunci cand mergi in vacanta in tarile de mai sus nu merge nimeni pentru 2-3 zile, mergi pentru 7, 14, 20, 30 etc, e normal ca existe pachete de roaming pentru astfel de perioade, 7, 10, 15, 20, 30 zile care sa aibă un cost avantajos.

De ce trebuie "pachete"?

De ce nu un cost minimal, comparabil cu Digi, care nu are rival la tarifele de roaming in majoritatea, daca nu chiar toate tarile NonSEE?

Raspunsul e simplu... mai multi bani actionarilor.

Se promoveaza consumul si incasarile.

Razvan
#StarMember

Noile tarife sunt in beneficiul companiei, nu al clientilor, adică să decartezi mai mulți bani, prezentând taxarea la 24h ca un mare avantaj pentru tine. Personal nu consum 2Gb date zilnic nici in țară, darămite în roaming. 

Consumul meu de internet pe mobil intr-o luna nu depaseste 10GB, doar in concedii depasesc cantitatea prin prisma navigatiei si aplicatiilor de muzica online.

Cum ziceam mai sus, pentru micii consumatori (eu, tu, altii), tariful de pachet ("bulk" in limbaj mai mult sau mai putin specific) este mare prin prisma consumului mic. Suntem in era in care consumul digital este norma.

Ca PS: pana in urma cu vreo 3 ani, soacra nici nu vroia sa auda de telefon smart. "Ce-mi trebuie mie asa ceva? Doar vorbesc la telefon, altceva nu stiu". Suna cunoscut? Acum, are cont de facebook si tiktok si un consum de aproximativ 50GB lunar. Daca o intreb daca isi pune internet fix, raspunsul parca rezoneaza putin cu cele spuse pana acum vreo 3 ani: "La ce-mi trebuie? Nu folosesc? De ce as plati?"... Asta in conditiile in care ginerele plateste mobilul ("pentru armonie in familie").

DIn fericire, personal prea putine platforme sociale ma atrag.

Rai
Junior

Să înțeleg ca dacă am nevoie de maxim 2gb să spunem pentru o perioadă de 3 zile trebuie să plătesc in fiecare zi câte 4€???

Am impresia ca cineva din compania orange ne vrea portati pe toti, ne măresc abonamentele fără acordul nostru, reteaua este din ce in ce mai slaba, ne ataca la roaming, atunci ma vad obligat sa plec din aceasta rețea după o perioadă lungă de colaborare și nu cu un singur număr de telefon.

Ovi78
Începător

Salut.

Ajuta ma te rog cu o informatie mai detaliata.

Ce imseamna mai exact apel primit / apel efectuat? Nu este obligatoriu sa implice secunde de convorbire? 

Simpla apelare fara raspuns ( clasicul bip) genereaza startarea abonamentului zilnic de 4eur? Ar fi absurd.

Ms fain

Apeluri nedorite primim zilnic de la numere necunoscute. Nu raspund. Si ele genereaza costuri? Aiurea....