anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Serviciul roaming în SEE inclus în abonament

MihaelaA
Community Manager
Community Manager

🎉 Avem vești bune pentru abonații persoane fizice 🎉

Știm cât de important este să fiți relaxați atunci când călătoriți în țară și în străinătate. De aceea, din 10 iulie 2024, toate abonamentele activate după data de 3 aprilie 2019, au serviciul roaming în SEE inclus.

Ce beneficii aduce această schimbare, pe scurt:

✈️ Activarea serviciului Roaming în SEE se va face automat, fără a fi nevoie să se modifice abonamentul sau să se activeze servicii suplimentare; schimbarea nu aduce niciun cost suplimentar și nu modifică beneficiile incluse în pachet. Se va primi un SMS de confirmare când se procesează modificarea.

✈️ Dezactivarea serviciului Roaming în SEE (și reactivarea, dacă se dorește ulterior) se poate face oricând, gratuit.

✈️ Locații - Abonamentul ce are inclus serviciul Roaming în SEE va putea fi folosit în Spațiul Economic European (SEE), format din țările membre ale Uniunii Europene + Norvegia, Islanda și Lichtenstein. De asemenea, va funcționa și în Marea Britanie și Gibraltar (chiar dacă nu fac parte din SEE). Pentru celelalte țări – în afară de cele menționate mai sus - va trebui să se solicite în continuare activarea serviciului Roaming în toate țările.

✈️ Dacă vizitezi o țară din SEE și ai roamingul activ, poți consuma din beneficiile naționale (minute, MB internet, SMS) incluse în oferta ta, astfel:

  • Minute și SMS-uri - poți consuma oricât ai nevoie din cele incluse în abonament;
  • Apelurile primite sunt gratuite și nu vor consuma din beneficiile naționale;
  • Internet - poți afla câți MB din cei disponibili pot fi folosiți în SEE prin apel gratuit la *115# sau la 415, ori din aplicația My Orange;
  • Abonamentul trebuie să fie folosit doar pentru călătorii ocazionale pentru a beneficia de această regulă de consum, conform Politicii de utilizare rezonabila (art.1.20 din TCG). În caz de nerespectare (se înregistrează un consum abuziv sau anormal), nu vei mai putea consuma din beneficiile incluse în abonament și se va aplica o suprataxă.  

Când te afli în Marea Britanie sau Gibraltar nu poți consuma din beneficiile naționale incluse în abonament deoarece aceste destinații nu fac parte din Spațiul Economic European și vei fi taxat conform tarifelor menționate pe orange.ro/Roaming și în Broșura de tarife și servicii.

Cât timp sunteți în România, abonamentul va funcționa la fel ca până acum.

🛫 Ce părere aveți despre această ofertă?

47 Răspunsuri 47

Vio73
#StarMember

Salutare!

Este foarte bună, dar trebuie văzută cu mai multă atenție,mai ales de către cei care locuiesc în zonele de graniță  sau circulă pe acolo. Adică ar trebui să se trimită SMS prin care să fie atenționați să activeze acest serviciu numai dacă au nevoie de el.

Baftă!

MCostel
Cunoscător

In teorie este o idee foarte buna însă vom vedea avantajele/dezavantajele in urma testării.

Mulțumim pentru informațiile oferite!

FLo1
#StarMember & June's Problem Solver

Prezentarea e ok, dar cu ”volumul de resurse disponibile în roaming” cum rămâne? Acea limită de consum rezonabil se va calcula tot ca până acum?  Adică depinde de valoarea abonamentului sau e la .... liber? Vezi cazul celor cu abonamentele nelimitate național, dar reduse cu 50%  și care a condus la resurse în roaming reduse cu 50%.

LE: Și încă ceva: ”Activate după 3 aprilie 2019”... adică înseamnă ”abonament cu număr nou” după această dată , sau include și ”abonament reînnoit” după acea dată? 

MihaelaA
Community Manager
Community Manager

Salut, FLo1!

Nu se modifică nimic din punct de vedere al modului de consum al resurselor în SEE / Politicii de utilizare rezonabilă / limitei pe traficul de net disponibil în roaming SEE, etc., regulile au rămas la fel. Modificarea constă în faptul că a fost inclus serviciul Roaming în SEE în abonamente ce până acum puteau funcționa doar în România. Aici sunt mai multe detalii:

https://www.orange.ro/roaming/

https://www.orange.ro/help/cum-i-poi-folosi-resursele-naionale-n-roaming-see-7688

Referitor la a2-a întrebare - ne referim la clienții Orange care au activat sau reînnoit abonamentul începând cu data de 03 Aprilie 2019.

FLo1
#StarMember & June's Problem Solver

Mulțumesc @MihaelaA pentru clarificări. Momentan mi se pare căsingura schimbare este că s-a "deblocat" opțiunea de roaming. Restul e ca înainte. 

Ca o glumă, situația e ca după revoluție: Înainte aveai cu ce, dar nu aveai unde. Acum ai unde, însă nu ai cu ce. (referirea fiind la resurse).

Gratis nu mai exista de mult.

Se merge pe principiul cat plătești atât primesti.

Preturile in SEE sunt destul de bune.

Jay
Campion certificat

Hey!

Am primit și eu azi sms pe numărul secundar, care are valoare mai mica decât abonamentul cu acces la roaming și m-am întrebat inițial dacă o fi vreo eroare.

Deși nu ies prea des din tara, spre foarte rar, mi-a făcut o părere buna.. cand am fost plecata și aveam ambele abonamente cu roaming, pe acesta i l-am împrumutat unei prietene pe perioada vacantei, ea neavand roaming, sa putem comunica.. 😇

 

Jay_0-1720174178533.png

LE: Abonamentul secundar este Fun 6, redus.. făcusem cerere de portare pe el.. deci e ok, zic eu.. 

Sa speram ca si clientii care nu prea citesc sms-urile vor fi mai atenti la notificarea asta.

delfinas
#StarMember

Foarte buna decizia de a da acces la servicii in roaming SEE chiar si pt cei cu abonamente sub 10 euro.

Pololică
#StarMember

O stire foarte buna! Pentru iesiri din tara ocazionale unde necesitatea comunicarii se rezuma la cateva minute si cativa MB (pentru poze), este chiar excelent.

Doar sa fie putina atentie si din partea clientilor. Nu de alta, dar sa nu se trezeasca cu cost suplimentar in roaming stiind ca nu au acces (ma refer la cei care sunt langa granita si se mai "ciupeste" semnal de la vecini).

RafaHelper
#StarMember

Salutare!

Pe mine m-a băgat in ceata, daca am un abonament FUN 8 care nu are resurse de roaming ce sa înțeleg ca se întâmpla cu el de la 10 iulie?

Se intampla ca o sa ai resurse... putine, dar ai acces la roaming SEE.

Ne poți da un link care sa ne arate ce resurse vor fi.

Partea cu tarifarea la preturile SEE după consumarea resurselor este clara.

FLo1
#StarMember & June's Problem Solver

Informații complete găsești pe cel mai accesat link despre roaming al Orange: https://www.orange.ro/roaming/

Screenshot_20240705-182517_Chrome.jpg