10-06-2024 10:24 PM - editat 11-06-2024 12:02 PM
Ma aflu in Turcia. Am optiunea go explore 1 activata, an semnal si conexiune pentru voce, dar nu am internet. Roaming activat si verificat.
la 01-07-2024 03:12 PM
Merci mult de comment!
Sunt și eu de 4 zile în Turcia, fix aceeași problemă am avut-o, până fix acum 1' când am citit mesajul tău, am făcut cum ai zis și a funcționat 🥳
Dar am pierdut 40', internațonale de pe telefonul soțului, vorbind la orange suport, fără nicio rezolvare...
Poate ar trebui să rețină chestia asta și să le-o menționeze din prima celor care activează opțiunea go explore 1 pentru Turcia...
S-ar pierde mult mai puțin timp/bani și am putea și noi folosi opțiunea de la început...
Încă o dată merci de comentariu!
la 11-07-2024 10:16 AM
Mă bucur că ți-a fost de folos 😊
la 22-02-2025 10:31 AM
Bună ziua, am întâmpinat aceeași problemă în Turcia săptămâna trecută, nu funcționau datele mobile, cu go explore 1 activat, telefon Samsung S20 Ultra, abonament Fun. După ce am citit aici, am aplicat soluția găsită de Blandiana22, am dezactivat/activat simul din manager sim si a functionat. Problema apărea iar la trecerea de pe wifi pe date mobile, atunci am ales manual operatorul și astfel s a rezolvat complet.
Mulțumesc Blandiana22
și nu Mulțumesc Orange care nu a găsit solutie la aceasta problema când am apelat la ei.
la 04-10-2024 12:01 AM
Este pentru a doua oară când pățesc același lucru care devine deja absolut o bătaie de joc.
Prima oară nu mi-a funcționat internetul în Turcia în aprilie (toate setările ok, încercat conectare manuală la rețele).
Am zis că poate cine știe ce s-a întâmplat în acele câteva zile și m-am descurcat cumva cu wireless etc. Am trecut-o cu vederea.
Acum în octombrie, mi-am luat măsuri de prevedere și mi-am activat Go Explore 1 de 20 euro de cu două zile înainte de a pleca. Totul a mers brici în Bulgaria. Dar fix la granița cu Turcia, canci net. Culmea, mesajele de bun-venit etc. au venit. Inclusiv ofertele. Am zis că o fi nevoie să-l activez de acolo de fapt, că o merge doar din afară. Așa că am mai activat un nou pachet. Tot nimic.
A fost extrem de supărător mai ales pentru că mă bazam pe GPS. Dar nu,nene. Nimic! OK, hai că m-am descurcat niște kilometri de autostradă, dar ce să te faci în traficul infernal din Istanbul ? Ce să mai zic că aveam de primit/trimis o grămadă de mesaje, apeluri, localizare etc. etc.
Am intrat pe Django, mi s-a spus că din partea Orange am totul ok, apar activ. Au verificat rețeaua, eram pe Turkcell. Mi-au spus că ei recomandă Vodafone și Turk Telekom. Manual pe Vodafone nu s-a conectat deloc, iar pe Turk Telekom a mers strict doar voce.
Bun, dar eu luasem pachetul fix pentru internet. Că puteam vorbi bine mersi și din Whatsapp.
Nimic. Nimic. Nimic.
Nu-mi place nici că după acea conversație Django nu primești nici un rezumat, un număr de tichet. Nimic.
Trimisesem un mail la care am primit număr, dar doar ca să mă anunțe că au văzut ei că am vorbit deja și se închide.
Nu poți sta pe chat la nesfârșit, se închide problema nefiind rezolvată. Pe mail ți se închide gura. Te trimit pe forum, adică aici. Poftim, scriu aici probabil fără nici un efect. Ce-i pasă lui Orange? Au câteva milioane de abonați, ce contează unul?
Și știți partea mișto? Că după ce că am fost lăsat efectiv cu ochii în soare, voi mai plăti opțiunea aia mincinoasă de 2 ori. 2 x 20 de euro. Mișto, nu?
Am acest număr din 1999 cam așa, abonament de vreo 20 de ani.
Dar e prea mult. E vorba de cuvânt. Iei 40 de euro și nu reușești să te ții de cuvânt că îmi dai net pe care eu să navighez, să vorbesc, etc. Nu mă ajuți.
Atunci primul lucru când mă întorc în țară reziliez contractul.
Și al doilea caut avocați să vedem ce opțiuni ar fi.
Aiasta nu se poate, bre!
la 04-10-2024 06:24 AM
Bună! Ai încercat varianta care m-a ajutat pe mine? Sa îți dezactivezi cartela și sa o activezi din nou , din setări? Într-adevăr trebuia sa fac lucrul acesta de fiecare data când doream sa folosesc internetul , dar nu am mai avut probleme.
la 04-10-2024 08:36 AM
Mulțumesc pentru sugestie. Am încercat și asta, tot fără succes din păcate.
la 04-10-2024 09:18 AM
Deci ca să rezum:
0. Pachetul Go Explore de 20 de euro a fost activat cu 2 zile înainte de plecare.
1. De când am ajuns în graniță Roamingul de internet NU a funcționat.
2. La graniță am cerut un nou pachet în ideea că o fi asta cauza nefuncționării: că s-o activa doar de pe teritoriul Turciei. N-a fost nici asta cauza.
3. O dată ajuns la hotel (cu chiu cu vai, stress cauzat de lipsa de net pe care mă bazam) m-am legat la wireless și am contactat Suportul Tehnic via Django care m-a transferat la un operator uman. Care a făcut niște verificări să-mi spună că din partea lor sunt conectat. La verificarea selectării automate (implicite) a rețelei eram pe Turkcell. Mi-a recomandat să mă conectez manual la operatorii recomandați, Vodafone sau Turk Telekom. La Vodafone nu s-a conectat deloc nici miercuri, nici joi și nici vineri. Se conectează manual la Turk Telekom, dar merg doar apelurile voce/SMS. Nu și cei 20 GB promiși.
4. Am încercat și dezactivarea/reactivarea SIM recmandată de cineva de pe un forum. Cred că trebuia să fie o recomandare de la Suport. Am încercat și de pe alt telefon, din păcate e blocat pe propriul SIM, iar altele nu am. Totuși cade și ipoteze că e vreo problemă la telefon ( Samsung A04) pentru că a funcționat perfect în Bulgaria.
Culmea că mai e cineva în grup, chiar pe Vodafone care are fix aceeași problemă. Nu merge internetul, dar merg apelurile.
Deci bănuiesc că e o problemă cu rețelele turcești sau cu contractele dintre Orange și aceștia. Dar dacă e așa, de ce naibii măcar n-au spus că nu sunt în stare să asigure un Roaming de net și te induc în eroare cu pachete care includ internet? Din considerente de imagine probabil. Totuși eu cu ce sunt vinovat ?
Rezolvați-vă,nene, problemele de rețea sau contracte cu partenerii externi, puneți-vă la punct sistemul de Asistență Tehnică alocând probabil un buget mai rezonabil. Altfel în goana după profit vă bateți joc de calitate. Lăsați-vă de business-ul ăsta dacă nu știți să-l faceți.
la 04-10-2024 08:19 PM
La spartul târgului s-a rezolvat. Slavă Domnului!
A fost suficientă o resetare a sistemului. În sfârșit o agentă competentă. Ba chiar mi-a oferit o reducere care să compenseze activarea-dublură din graniță. Jos pălăria!
Dar de ce naibii n-ați rezolvat-o din prima seară? E clar că se putea! Adică urmăriți nene cazul să mă rezolvați la timp, nu când mă întorc în țară. Eu aveam nevoie de GPS-ul ăla la intrare în Istanbul și în zilele când aveam întâlniri importante. Acum, mersi, m-am descurcat și singur. M-ați lăsat baltă de două ori consecutiv. Ce încredere să mai am a treia oară când merg în Turcia? Și voi mai merge.
Corect ar fi și o compensație având în vedere că n-am beneficiat de serviciile contractate în perioada critică când aveam maximă nevoie.
Vă pricepeți de minune să ne luați banii. Când e vorba să prestați ceea ce promiteți sunteți campioni mondiali la fofilat.
la 15-11-2024 08:46 PM
M-a sunat cineva de la Orange după vreo săptămână de când am fost anunțat că voi fi căutat. Singura ”favoare” făcută a fost anularea plății pachetului de 20 de euro. Și mi s-a promis și un fel de despăgubire de încă pe atât. Care nu s-a mai aplicat. În magazin un băiat calm mi-a retezat-o din scurt că ei nu se ocupă cu partea asta, ci doar facturi etc. Ca atare după peste 20 de ani de orange am profitat și de oferta de Black Friday de la o firmă concurentă și am plecat cu părere de rău, dar fără regrete. Când au văzut că plec a venit un sms automat că-mi dau minim 250 de lei de reducere. Too little, too late...
@Orange Romania S.A. 2025
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor