la 21-02-2025 10:00 AM - editat ultima oară la 21-02-2025 10:02 AM de DanielaH
Sunt plecat in Franța și nu ma pot conecta la o rețea de aproximativ o săptămână, am roaming activat fizic la o agenție in România, online din aplicație și din setările telefonului. Ce as putea face?
la 21-02-2025 10:05 AM
Salutare!
Ai cautat manual retele? Esti pe cartela (prepay) si ai consum mediu mai mare in roaming SEE decat in tara?
Te rog detaliaza putin pentru a te putea ajuta mai mult.
la 21-02-2025 10:18 AM
Salut,
Verifica că roamingul sa fie activat atât din telefon cât și in aplicația my Orange .
Poți testa sim-ul și într-un alt telefon?
Ai avut acces la roaming de la activare (ai fost conectat in roaming de curând ) ?
Ai incercat:
Pe Android: Setări > Mai multe > Rețea mobilă > Operator.
Pe iPhone: Configurări > Conexiune celulară > Selectare rețea.
Daca nu reușești contactează serviciul clienți prin chat sau prin apel la +40 374 300 300 pentru suport.
la 21-02-2025 02:26 PM
la 21-02-2025 04:17 PM
Din mesaj eu înțeleg că nu te poți conecta la o rețea anume din Franța. Vrei orice rețea, doar sa meargă, sau o anume rețea?
Dacă orice rețea este bună, mai văd ca posibilități să ai o rețea selectată manual in țară (selectează o alta sau lasă pe automat că să își revină), să forțezi din telefon o anumită generație de rețea (4G sau 5G, caz în care poți lăsa pe automat și vezi dacă își revine) sau să fii într-o zonă în care rețelele cu care Orange are parteneriate să nu aibă semnal. La o căutare manuală a rețelelor ce opțiuni vezi? Este vreuna din pozele pe care le anexez?
la 21-02-2025 04:59 PM
@Raduq: Salut. Ce înseamnă "a fost activat fizic"? Adică opțiunea a fost activată într-un magazin din România? Dacă da, atunci când anume a fost activată? In săptămâna în care a funcționat la care operator local ai fost conectat? BTW: "Orange.FR" are acoperirea cea mai bună, inclusiv ca viteză, nu doar ca suprafață. Pe "SFR" nu ai net (verificat și cu Vodafone, nu doar Orange.Ro), "Free Mobile" nu prea are semnal, iar "Bouyguess" posibil să nu meargă conectarea.
Te așteptăm cu detalii.
la 21-02-2025 06:00 PM
Roaming-ul îl am activ de la sfârșitul lui februarie 2023 iar ultima data când eram conectat a fost la orange.fr
21-02-2025 06:06 PM - editat 21-02-2025 06:07 PM
Ai primit un SMS care sa te avertizeze că ai consumat mai mult resursele în roaming decât în România?
Abonament sau prepay?
la 21-02-2025 06:09 PM
Nu am primit nici un mesaj de genul
la 21-02-2025 06:10 PM
Situația nu mi se pare prea clară. Dar o clarificăm astfel: 1. Utilizezi abonament sau un număr prepay? 2. Când ai fost ultima dată în țară și de cât timp te afli în Franța acum? 2. Ai mai utilizat numărul în roaming în ultimile 123 de zile? 4. Ai primit eventuale mesaje SMS de atenționare de la Orange?
Revino cu detalii și vom găsi cauza neconectării.
BTW: Serviciul ”SelfCare” (apel la *100# ) este funcțional? Poți apela acest număr? Pentru că ar trebui să îl poți utiliza meniul / serviciul chiar și fără roaming activat.
la 21-02-2025 06:17 PM
1. Am abonament aproximativ de 3 ani.
2. Ultima oara în țară a fost în august 2024 și sunt în Franța de aproape 2 ani
3. Da l-am folosit
4. Nu am primit mesaj de genul
Iar la *100# nu pot apela sau 333
Mai pe scurt, parcă aș avea cartela inactivă.
la 21-02-2025 06:28 PM
Ai incercat să ei legătura prin chat cu Orange sau prin telefon la +40 374 300 300 pentru suport.
Posibil sa fie și sim-ul defect, însă cei de la serviciul clienți îți pot da mai multe detalii deoarece au acces la contul tau.
la 21-02-2025 06:32 PM
Momentan nu dar o voi face
la 21-02-2025 06:38 PM
Mulțumesc de răspunsuri. Totuși este ciudat că nu ai primit nici un SMS de la Orange, pentru că pare a fi un SIM blocat pentru utilizare neîntreruptă în roaming. De ce consider aceasta? Fiind pe abonament, chiar și cu roamingul dezactivat de pe cont (atenție: pe telefon trebuie să fie activat, altfel este inutil) apelul la*100# (SelfCare) ar fi trebuit să fie activ. 333 nu este activ decât cu roaming activat.
Pe de altă parte, nu ai primit ultimile facturi cu un oarecare cost înregistrat pe acest număr? Pentru că nu puteai beneficia în roaming de resursele din abonament pentru o perioadă mai mare de 123 de zile (4 luni)(chiar și fără utilizare).
Așadar rămâne să contactezi Orange.RO din aplicația MyOrange ->Altele -> Contact și feedback. Sau din browser, accesând secțiunea de Contact (https://www.orange.ro/contact) secțiunea ”Trimite-ne un mesaj” și vei primi o clarificare a blocării numărului (SIM-ului) și eventual deblocarea acestuia. Succes și te așteptăm cu vești bune.
@Orange Romania S.A. 2025
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J40/10178/1996
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor