anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Date mobile taxate abuziv in Roaming

Florin74
Junior

Din pacate cele mai negre suspiciuni mi s-au adeverit in legatura cu roaming-ul de date: Orange taxeaza abuziv si arbitrar datele mobile in roaming. Mai exact, in data de 12.01 primesc mesaj de la Orange in roaming cum ca am inregistrat un cost suplimentar de date in Orange in valoare de 33 euro si ca datele mi-au fost oprite. Si oprite au ramas pana azi, desi m-am intors in tara din 19.01. Mentionez ca abonamentul imi permite 12 Gb trafic de date in UE, din care consumasem cam 1Gb. Sunt si am fost mereu la zi cu plata abonamentului, client de 15 ani.

Stiind bine ca nu am facut trafic suplimentar am verificat detaliile convorbirilor in MyOrange si figurez cu ZERO date taxabile in perioada respectiva. Atasez mai jos fisierele relevante.

23 Răspunsuri 23

Mihaela, unde te afli? Traficul pt roaming inclus in abonament e pt tarile SEE, iar minutele internationale sunt pt a apela dn Romania in strainatate. Beneficiile pt roaming SEE sunt pentru perioade scurte, mici vacante, nu daca stai in afara tarii mai mult de 2 luni. Incearca sa inchizi datele mobile, sa nu mai consumi nimic cat esti plecata din tara.

De pe 9feb2023 am venit în Italia am oprit trafic de date În Italia rămân mai mult de 3luni deci roming va fii activ.sa înțeleg ca ma va taxa doar ca roming este activ?abonamentul este de 10€inclus 10GB și 300min internaționale.in momentul de fata folosesc pt internet

Screenshot_20230214-094547_My Orange_LI.jpg

Mihaela - din print vad ca ai datele deschise acum nu stiu daca pe Orange ca vad ca ai dual sim

 vrei sa fii sigura ca macar nu mai faci costuri suplimentarte- inchide roamingul din setarile telefonului  - si inchizi  si  datele mobile  si folosesti numai wifi gratuite din zona in care te afli- asta pana clarifici ce si cum apar costuri suplimentare

Ieri am închis roming și trafic de date.si degeaba creste costul suplimentar,am zis ca dacă și asa creste .reziliez abonamentul ,nu am chef sa astep 2saptaman sa se emită factura cu un cost suplimentar de 1000€ .deja cum am 62€.eu știu sigur ca nu am aplicații,teme,jocuri etc taxabile

@Mihaela14: Actualizarea ”CostControl” nu se face în timp real ci cu o întârziere de până la 72 ore. Poți vedea în desfășurătorul numărului de unde provine acel cost și la ce oră a fost efectuat. Pe de altă parte, după maxim 2 luni, resursele din abonament nu-ți vor mai fi utile dacă nu revii în țară, adică vei avea roaming activat, dar orice consum se va taxa, nu va fi consumat din resursele incluse în abonament, la acel moment existând probabilitatea să consumi în roaming mai bine de 50% din resursele consumate de tine în ultimile 123 zile.

@mihai_13: Chiar dacă SIM1 nu este ”disable”, dacă nu este un număr local acesta este inactiv (roaming neactivat). Orange probabil este pe SIM2, conectat cu roaming activ. Deci dacă date mobile ar fi de pe SIM1.... net-ul nu ar funcționa (decât cu număr local). Prin urmare este de pe SIM2. 

Odată ajunsa în Italia folosesc internet de pe cartela de Italia ,sms,Italia,apeluri de pe cartela Italia.asa am setat tel.insa,de fiecare dată romingul rămânea activ pe cartela de orange și câte 2.3 .4luni.Sim1este setat ILIAD Sim2 orange.in momentul de fata navighez cu Iliad.,sun cu Iliad .Romingul pe orange este închis la fel și trafic de date .

@Mihaela14: Date fiind aceste informații noi, în ceea ce privește SIM-ul de Orange este mai bine că ai dezactivat roaming-ul pentru moment, cel puțin până îți clarifici acea componentă de cost. Cum menționam anterior, consultă desfășurătorul aferent numărului de Orange și vezi dacă regăsești costurile respective. Te așteptăm pe topic cu informații / actualizări. 

Ieri am dezactivat roming de pe orange și am închis trafic date.

Screenshot_20230215_084656.jpg

Traficul de date pe orange în cazul meu de 10GB sunt pe luna? Cel puțin asa am înțeles de la operator orange iar romingul il pot avea activ cât doresc?fără sa consum resurse? 

@Mihaela14: Cu simul de Orange dezactivat nu ai de ce să-ți mai faci probleme. Acum rămâne să vezi datele actualizate aferente consumului produs până la acest moment, întrucât aceste informații se actualizează cu o întârziere de până la 72 ore.