anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Ce tari include Zona 1, in Roaming?

TheSpecialist
Maestru

Am dat peste următoarea situație: la activare roaming de pe laptop pt Moldova, imi spune Orange ca Zona 1 inseamna UE + Elveția și Moldova. Asta ar însemna ca dacă merg in Moldova  și am resurse roaming, consum din ele fără sa fac cost suplimentar, atât timp cat nu depășesc limita. 
Insa, la activarea din aplicația My Orange, de pe telefon, zona 1 este UE+ Islanda, Norvegia și Lichtenstein. Pt Moldova trebuie activat Roaming Toate Țările. 
Pana la urma cum e ? Știu ca exista un acord Ro-Md de tarife preferențiale între țările noastre, dar s-a ajuns deja la tarifele pt UE și este acum inclusă Moldova in Zona 1, iar aplicația nu a actualizat aceasta situație ? Sau este o eroare pe undeva ? 

14 Răspunsuri 14

FLo1
#StarMember

Conform informațiilor Orange, țările incluse în zona 1 - Spațiul Economic European ( SEE ) este format din:

Statele membre ale Uniunii Europene în afară de Jersey, Guernsey și Insula Man - au un statut special, iar reglementarea UE nu se aplică asupra lor
Islanda
Liechtenstein
Norvegia
Dacă vei călători în țări din afara SEE (de exemplu Turcia sau Moldova), verifica informațiile pentru celelalte țări (non-SEE).

Toate astea le știam deja. Eu ma refer la faptul ca pe site scrie una la ce include Zona 1, iar in aplicație apare altceva. 
Am lămurit ce inseamna definiția SEE, as vrea sa stiu ce cuprinde concret Zona 1, pt ca aparent, avem 2 lucruri diferite, in funcție de modalitatea de acces. 

@TheSpecialist: Aplicația nu cuprinde chiar toate detaliile (din lipsă de spațiu). Dar după cum poți observa și de aici, resursele pentru Moldova sunt valabile și cu ”roaming SEE”, nu doar cu ”roaming toate țările”. Acum, acest aspect (sper) clarificat, referitor la resurse eu înțeleg astfel:

- La abonament: Ai nevoie de activarea opțiunii suplimentare pentru MOLDOVA (”GO Moldova Plus” sau ”Go Moldova Data”), altfel nu nu vei avea resurse incluse.

- la PPY: Ai nevoie fie de opțiunea de 16euro cu resurse (care conține minute/date și pentru Moldova), sau de activarea suplimentară a uneia dintre opțiunile ”GO Moldova Plus” sau ”Go Moldova Data”. De exemplu, opțiunea de 12euro nu e valabilă pentru Moldova.

Concluzie: Chiar dacă e în ZONA1 și beneficiază de tratament preferențial în roaming, clientul nu are toate beneficiile aferente/alocate roaming SEE, ci doar parțial (condiționat).

Din ce scrie acolo, eu înțeleg ca pana in Noiembrie este o oferta și ca in Moldova poți folosi resursele din roaming SEE. Dacă nu le ai, atunci se tarifeaza conform tabelului de acolo. Dar este posibil sa fie o struțo-cămila pt ca am foat acum o săptămâna jumătate la moldoveni și am făcut un cost suplimentar de doar 4,5 lei, cu net și roaming activ. Prea puțin ca sa fie tarifarea conform tabelului, dar nici valoare 0 ca sa fi consumat doar din resurse roaming. Și nu am nicio opțiune suplimentară  activa pt Moldova. 
Oricum trebuie rezolvată problema cu exprimarea in aplicație pt ca acolo nu e informație putina, ci eronata. 

Salut, @TheSpecialist !

 

Tarile incluse in Zona 1, in roaming, sunt: Austria, Sf. Bartolomeu Belgia, Bulgaria, Cipru (excluzand Cipru de Nord), Cehia, Croatia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franta, Guadelupa, Guiana Franceza, Germania, Grecia, Irlanda, Italia,Islanda, Letonia, Liechtenstein Lituania, Luxemburg, Malta, Sf. Martin, Martinica, Mayotte, Norvegia, Olanda, Polonia, Portugalia (inclusiv insulele Azore si Madeira), Romania, Reunion, Slovacia, Slovenia, Spania (inclusiv insulele Tenerife, Baleare si Canare), Suedia, Ungaria. Aceste informatii apar si aici https://www.orange.ro/roaming/zona-1-see/

Asadar, Moldova nu este inclusa in Zona 1.

 

Multumim!

 

 

Ori eu nu na fac înțeles, ori e Mercur retrograd, nu știu…… 

Hai sa pun întrebarea altfel : de ce, la accesul de pe laptop, apare Moldova ca fiind inclusă in Zona 1 alături de Elveția ? Este într-adevăr și se supune tarifelor aferente sau este o eroare de Afișare ? 

Mulțumim @OrangeAssistant .

Era și normal să nu se poată folosi minutele aferente DOAR SEE în Moldova. Pentru mine rămâne totuși interesantă remarca de pe site: pentru Moldova e ok și activare roaming SEE (nu toate țările).

FLo1_0-1694602580150.png

 

De aici și dilema mea …

TheSpecialist
Maestru

Am pus prinscreenuri pt exemplificare. 

DanielaH
Moderator

@TheSpecialist, mulțumim pentru postare. O să verificăm cu colegii care se ocupă de My Orange de ce apare această incorcondanță între informațiile de pe web și cele din app.

Am înțeles și am observat ca sunt mai multe probleme de Afișare a informațiilor in My Orange. La mine, de exemplu , nu îmi mai arată netul pt vechime in rețea și ratele la telefoane. Problema pare sa fie temporara din cauza migrării de pe platforma Jupiter pe Voyager.  Sa speram ca se vor actualiza cât mai repede informațiile. 

Sunt, într-adevăr, ceva probleme, dar sunt cunoscute de către colegi și vor fi remediate.

@FLo1, în Moldova se poate merge doar cu Roaming SEE (și roaming activ, bineînțeles).

Mulțumesc @DanielaH. DOAR ”roaming SEE” sau oricare variantă de roaming? E bine de știut cazul particular al țării non-SEE. ....bineînțeles, activat. 🙂 

Pentru Republica Moldova merge cu roaming SEE sau roaming pentru toate țările.