anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Probleme viteza internet roaming

Paunica
Junior

Buna, mai are cineva probleme cu viteza internetului atunci cand e plecat din tara ? De fiecare data cand plec in afara, orice de la poze pe facebook, postari pe instagram, filmulete pe youtube, merge absolut execrabil. Am vorbit si cu un operator orange, mi s a spus ca este de vina providerul din tara respectiva. Bai dar chiar in toate tarile, providerii sunt aiurea ? Semnalul de voce arata full, viteza de date arata 5G, si totusi totul se incarca ca si cum as avea semnal 2G. Telefonul este un S23 plus si sunt pe cartela prepay cu optiune de roaming. Multumesc pentru raspunsuri

10 Răspunsuri 10

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

Salut,

Ai o optiune de roaming activa pe cont? Ai incercat o selectie manuala de retea?

Client Orange

FLo1
#StarMember

@Paunica: Bun venit în Comunitate. Încearcă să impui o conexiune pe 4G/4G+  nu doar schimbarea operatorului local implicit. Nu peste tot este ok 5G-ul, cu atât mai mult în roaming. Viteza va fi îmbunătăţită, chiar dacă teoretic nu pare logic.

Vio73
#StarMember

Salutare!

Schimbă din setări conexiune pe 3g sau 4g și vezi dacă este tot așa, pentru că s-ar putea să ai surpriza să funcționeze mai bine. Și unde este cazul, mai selectează manual și alt operator, poate funcționează mai bine.

Da, depinde de operatorul pe care te conectezi în roaming, doar să nu ai vreo limitare pe contul tău!

Succes!

Paunica
Junior

Am incercat tot ce mi ati sugerat, cu selectia manuala a retelei si de la 5g la 4g, merge poate o idee mai bine, dar tot mult sub calitatea dorita. Incerc de exemplu sa imi fac update la o aplicatie din playstore, pentru 65 de Mb, sta cateva secunde sa treaca de la 0% la 2%, de la 2% la 4%... in tara e instant downloadul

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

Esti pe abonament sau prepay?

Client Orange

Prepay, optiune de 12 e cu internet in roaming

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

Ok, inseamna ca aia e reteaua in zona respectiva. Ai incercat si sa selectezi alt operator? Se conecteaza la alt operator de roaming?

Client Orange

Da, am schimbat si manual retelele, le am pe toate la rand. Peste tot pe unde merg, este reteaua proasta ? In Italia, Franta, Spania, toti au viteze de melc pe download sau social media ? Acum am 3/4 liniute semnal, 4G+ viteza internet, si dureaza 10 secunde sa mi incarce un story pe FB. 

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

E putin probabil, intr-adevar.

Ai putea sa ceri la Relatii Clienti sa faca o resetare a parametrilor de retea de pe cont. Vezi daca ajuta.

Ca idee, poti folosi chat-ul Djingo, daca ti-e mai comod asa. Pentru transfer la un operator uman, trebuie sa scrii (in timpul programului de lucru): "transfer operator" (posibil sa trebuiasca sa insisti un pic).

Client Orange

@Paunica: Pe Franța până și Vodafone merge mai bine prin OrangeFrance. Dar acum depinde și zona în care te găsești, pentru că, la fel ca în RO, semnalul este influențat de relief, obstacole, situarea în teren a antenelor etc.