anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

"Opțiune" nu mai înseamnă "alegere"?

Mugur2
Junior entuziast

Primesc noul contract. Mă uit pe el și văd la opțiuni "pachet roaming minute sau SMS 24 h zona 0".

• Zic: ce e asta?
  • Zice: o opțiune ca să cheltuiți mai puțin! Înainte dădeați un SMS și vă taxam 0.013 euro. Acum vă taxăm 2 euro spre binele dumneavoastră!
  • Zic: e mai mult și chiar nu merită! 
  • Zice: dar vă dăm și 20 de minute să vorbiți!
  • Zic: cu cine să vorbesc?
  • Zice: cu cine vreți!
  • Zic: și dacă nu vreau? 
  • Zice: ghinion!
  • Zic: dacă e "OPȚIUNE" este opțională, deci pot să renunț la ea! 
  • Zice: nu puteți! La Orange opțiunile sunt obligatorii. 
  • Zic: pot să dezactiveaz în vreun fel opțiunea?
  • Zice: nu puteți! Nu înțelegeți că să plătiți de zece ori mai mult pentru un SMS este pentru binele dumneavoastră că trăim într-o societate în care oamenii nu vorbește unii cu alții?
6 Răspunsuri 6

Vio73
#StarMember

Salutare!

Simplu: Ai 14 zile să renunți, dacă acest contract este online/ la distanță.

Refuzi și ceri altceva!

Baftă!

Dacă te-a ajutat vreunul dintre răspunsurile oferite, bifează-l ca soluție și dă un like.

MihaiC99
Campion certificat

Salutare!

Toate ofertele disponibile in roaming pentru zona in care te deplasezi le gasesti in linkul de mai jos:

https://www.orange.ro/roaming/ 

Astea sunt ofertele curente. Daca nu sunt ok banuiesc ca poti tine roamingul dezactivat sau poti achizitiona o cartela locala din zona respectiva.

Pololică
#StarMember

Salutare!

Foarte multi s-au plans ca s-au conectat (mai mult sau mai putin accidenatl) in zone cu roaming nonSEE si au avut costuri foarte mari. Desi o parte din clienti (printre care inteleg ca si tu) nu sunt de acord cu modul de taxare (per pachet, nu per cosnum), consider ca este raul cel mai mic. In ultimii ani, cantitatea de net consumata a crescut si decizia de a oferi cantitate a primat in detrimentului consumului ocazional.

Personal, ma aflu in categoria celor care se uita la consum cand pleaca in afara SEE, dar consider ca imi este mai util sa am pachet decat consum ocazional si sa fiu putin stresat ca poate ma suna cineva sau am nevoie de o informatie disponibila pe net si sa ma intreb cat o sa ma coste.

Nu cu foarte multi ani in urma, Vodafone a avut Roaming pe zi (era inainte ca RLAH sa devina realitate). Pentru o parte din clientii lor a fost bine (un city break de 2-3 zile la cost mai redus decat pretul pe unitate), dar pentru altii nu a fost ce trebuie. "Solutia" castigatoare poate sa fie la Yoxo (https://www.yoxo.ro/optiune-credit-numere-cu-tarife-speciale/ ), dar poate fi un dezavantaj daca iti plac abonamentele traditionale si ai beneficii mai multe decat Yoxo.

Știai că întrebarea ta îi ajută si pe alții? Detaliază succint și marchează răspunsul pe care îl consideri ca ți-a fost de ajutor.

MihaiC99
Campion certificat

Pentru internet cu siguranta nu este solutia castigatoare. Mai bine activeaza o optiune ce include resurse in tara respectiva.

Mugur2
Junior entuziast

Nu dau firma dar: Japonia, 30 de zile, 20GB, 22 €.

Față de: Japonia, 24h, 2GB, 10,16 € de la Orange!

Și totuși întrebarea mea: în limba română "opțiune" înseamnă obligatoriu?

De ce la persoanele juridice se poate?

Mugur2
Junior entuziast

Ideea e că evident am un eSIM bun pentru călătorii. Dar am părinții în țară, copiii, prietenii... Mă rog.... Majoritatea știu că sunt plecat dar rar se întâmplă să fie un număr pe care nu îl cunosc. Mă găndesc: dacă o fi de la un spital unde o fi ajuns un părinte? Răspund.... "Bună ziua! Vă sun din partea unui distribuitor de ventilatoare...." Închid eu imediat dar ...pac! am primit din partea Orange 10 minute de conversații din Japonia!

Nu pot să înțeleg de ce nu ne lasă OPȚIUNEA să plătim cât consumăm?

Te duci la restaurant și comenzi o friptură. Îți aduc o ciorbă, două salate, friptura, 4 mici și un desert pentru că ei vând friptura în bulk și că așa e mai bine pentru tine!