anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Cate minute si internet pot consuma în roaming SEE?

Liva
Junior entuziast
Cate minute poti vorbi de fapt cu roaming SEE nelimitat. La internet se specifica exact numarul de giga disponibili in roaming SEE.
1 Soluţie acceptată‚

DanielaH
Moderator

Politica de utilizare rezonabilă este o masură prevazută de Regulamentul European pentru a detecta si preveni utilizarea abuziva a serviciilor de roaming. Ea presupune ca beneficiile nationale (minute, internet, SMS) incluse in abonamentele/ opțiunile cu acces roaming SEE pot fi folosite doar pentru călătorii ocazionale in SEE. Cu alte cuvinte, este necesar ca traficul de voce și date să fie folosit majoritar in România.

 

Pentru cei care dețineți un abonament cu resurse de internet incluse, este important să știți că puteți folosi doar o parte din ele in roaming SEE, după care incepeți să fiți taxați (chiar daca mai aveți trafic de internet inclus; acela va putea fi folosit doar in România).

Dacă aveți un abonament fără resurse de internet, limita este vizibilă si este setată automat.

 

Înainte de a pleca în roaming, este recomandat să verificați această limită de consum de internet (aplicabilă în roaming SEE). O puteți face prin mai multe metode:

• Selfcare *100#

• My Orange – aplicație sau web

• Cronos *115# sau SMS gol la 415

 

Dacă dețineți o cartelă PrePay, puteți verifica limita astfel:

• My Orange – aplicatia sau web

• Infocredit: *133#

 

În cazul în care depășiți această limită, suprataxa se aplică peste tariful național aferent:

• 0.032 euro/ min, fără TVA pentru apeluri efectuate, inițiate și terminate în țări membre SEE

• 0.0079 euro/ min, fără TVA pentru apeluri primite

• 0.01 euro/ SMS, fără TVA pentru SMS trimis

• 0.0045 euro/ MB, fără TVA pentru Internet

Vizualizare soluţie în postul original

24 Răspunsuri 24

teacher_
#StarMember
Salut. Toate resursele sunt specificate în mesajul primit de la Orange. Minutele in SEE, SUA și Canada sunt considerate ca minute naționale, și se taxează la fel ca cele naționale.

Liva
Junior entuziast
Nelimitatul nu e chiar nelimitat. Trebuie vorbit in limita rezonabila dar nu se specifica cat e aceasta limita ca sa nu fie depasita.

teacher_
#StarMember
Nu e chiar așa. Se specifica clar la prepay care sunt resursele in roaming la ambele opțiuni, și cea de 10 și cea de 12. Îți atașez și screen shot

Miha_Z
#StarMember
Operatorii de telefonie mobilă pot aplica așa-numita politică a utilizării rezonabile pentru a se asigura că toți clienții aflați în roaming au acces la servicii de roaming la prețuri naționale atunci când călătoresc în UE. Operatorii pot utiliza mecanisme de control rezonabile și proporționate pentru a evita utilizarea abuzivă a acestor norme. Ca parte a politicii privind utilizarea rezonabilă, operatorul vă poate monitoriza și verifica utilizarea serviciilor mobile în regim de roaming pe durata a 4 luni. Dacă veți petrece în continuare mai mult timp în străinătate decât acasă, iar consumul de roaming va fi mai mare decât consumul național, este posibil ca operatorul să înceapă să aplice o suprataxă pentru consumul în regim de roaming. Aceste suprataxe (fără TVA) nu trebuie să depășească următoarele plafoane: 3,2 cenți pe minut de apel efectuat 1 cent pe SMS 4,50 EUR pe GB de date (plafonul din 2019). Mai multe informatii gasesti in link-ul urmator: https://europa.eu/youreurope/citizens/consumers/internet-telecoms/mobile-roaming-costs/index_ro.htm

Anca07
#StarMember
Cu optiunea de 10€ activata pe o cartela prepay, in reteaua Orange, se poate vorbi nelimitat in roaming. In schimb traficul de internet este undeva putin peste 3Gb. De asemeni, mai sunt disponibile si minute in alte retele, cum bine a mentionat si teacher!

Jay
Campion certificat
In SEE poți vorbi ca si cum ai fi in tara, pentru ca iti ia din minutele nationale, deci, daca ai minute nationale nelimitat, poti vorbi nelimitat si in SEE...

GEKO
Explorator

Buna ziua. Am sunat zilele acestea pe cineva care este in Irlanda (este in SEE) vreo 10 minute si observ ca am fost taxat ptr. asta desi am abonamentul Smart Plus 20. Aveti idee de ce?

Salutare! 

Pentru a primi un răspuns corect, o sa avem nevoie de câteva informații:

  • Apelul de unde a fost inițiat: din România sau din altă țară? 
  • Prefixul face parte din categoria celor către care sunt incluse minutele internaționale sau este portat într-o rețea către care se pot folosi minutele incluse?
  • Republica Irlanda (UE) sau Irlanda de NORD (UK)? 

Salut!
Well, am sunat din Suceava in Dublin. Persoana apelata avea nr. de Italia (0039).

Atunci apelul a fost către un număr de Italia, nu Irlanda (nu contează unde se afla numărul, ci de unde este). Te rog verifică prefixul complet pentru a fi sigur ca numărul respectiv se afla pe lista celor incluse. 

Păi Italia sau Irlanda, ambele sunt in UE, eu am sunat din tara UE, in tara UE, folosind minutele internationale incluse in abonamentul meu. 

Contează numărul sunat, nu țara în care se afla (un neamț poate suna un ungur care se afla în Spania). Verifică, te rog prefixul dacă se află pe lista numerelor incluse. 

https://www.orange.ro/servicii/apeluri-internationale/ - scuze, dar chiar nu stiu. Aici? Aici imi arata costurile extra probabil per minut per tara.