anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Cartela de orange din Romania nu merge in Austria

Facaoaru_Stefan
Începător
Am cumparat azi un telefon din Austria, iar dupa ce am schimbat cartela de pe telefonul vechi pe cel nou nu mai merge sa fiu sunat sau sa primesc mesaje, iar pe telefonul vechi cand bag cartela imi spune ca sunt neinregistrat in retea iar pe cel nou imi arata ca am Reteaua “3 At” care asta e legata de telekom
7 Răspunsuri 7

Vio73
#StarMember
Salutare! Posibil că acel telefon să nu vadă anumite frecvențe. Ai verificat la setari-conexiune-retele mobile, să fie pus pe automat? Este posibil și să fie pus pe 4g sau 5g only și dacă nu ai semnal bun pe acele frecvente, să nu funcționeze. I-ai dat și un restart? Nu prea am înțeles exact!

Facaoaru_Stefan
Începător
Cartela de orange din romania nu merge acm cat sunt in austria sa fiu sunat sau sa primesc msj pe nr

Vio73
#StarMember
Ai verificat să nu fi încălcat politica de utilizare rezonabilă a roamingului? https://www.orange.ro/help/politica-de-utilizare-rezonabil-a-serviciilor-roaming-see-6828 Mai ai topicuri pe această temă: https://comunitate.orange.ro/questions/2889665-inseamna-credit-rezonabil-roaming-prepay Sau: https://comunitate.orange.ro/questions/2895983-roaming-probleme-utilizarea-cartelei-germania Cred că îți poți lua o cartelă de la ei până ajungi din nou în țară s-o folosești sau o încarci doar cu credit. Nu știu sută la sută, dar e doar o bănuială, iar dacă ai folosit-o mai mult în afară decât în țară în ultimul timp, cam asta este explicația.

teacher_
#StarMember
Pentru a putea utiliza o cartela in afara țării trebuie sa ai opțiune compatibila roaming (de 10 sau 12 euro). Ce opțiune ai avut activa când erai in Austria?

FLo1
#StarMember
@teacher: A avut roamingul activat, altfel nu avea cum să se conecteze la o rețea partener, în acest caz "3At". Cu resurse sau nu.... asta e altă poveste. Pe de altă parte poate e abonament - nu reiese din detalii că este cont de prepay. @Stefan: Ai abonament sau prepay? Ai pe ambele telefoane activat accesul la roaming? Să nu fie la telefonul nou roamingul restricționat din telefon. Revino cu detalii.

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver
Deci, pe tel vechi, sim-ul nu-si ia semnal. => Verifica sa ai cautarea retelelor setata pe Auto. Daca e pe manual, incearca sa selectezi 3AT din lista. Pe tel nou, sim-ul se conecteaza la 3AT. Dar chiar si asa, nu poti suna sau primi mesaje. => Presupunand ca esti pe prepaid, verifica daca ai credit sau o optiune cu roaming si beneficii incluse. Daca esti de prea mult timp in Austria cu cartela respectiva, cel mai probabil vei putea folosi doar din credit. De asemenea, cum zicea si Flo, trebuie vazut daca vorbim de un SIM prepaid sau abonament. Foarte multe dintre chestiile astea au fost deja zise mai sus. Am vrut doar sa fac un rezumat ca sa fie mai usor de urmarit. Faptul ca ai cumparat un telefon nou nu prea ar avea de ce sa cauzeze problemele descrise de tine. Deci, hai sa le luam pe rand. 🙂
Client Orange

DanielaH
Moderator
@Facaoaru Stefan, te-au ajutat răspunsurile primite aici? Funcționează serviciul de roaming? Te așteptăm să revii cu detalii noi. Mulțumim.