Nu e vina managerilor Comunitatii. Si nu e nici job-ul lor sa se ocupe de problemele astea in mod direct.
Asta e chestia care ma enerveaza teribil la Orange (si nu numai). Nu ai posibilitatea sa iei legatura direct cu departamentul abilitat sa-ti rezolve problema. Tot timpul trebuie sa treci prin intermediari. Ba la 300, ba pe mail, ba in Comunitate. Toate piedicile din lume, numai sa nu cumva sa ajunga vreo solicitare de rezolvare a problemelor de semnal acolo unde trebuie sa ajunga astfel incat sa se si rezolve. Si nu zic ca nu ajung. Zic doar ca nu ajung eficient. Nu ajung direct.
Problema cu flow-ul asta e ca e total ineficient! Se pierde foarte mult timp. Iar persoanele cu care interactionezi direct, de cele mai multe ori, nu sunt persoane tehnice. Si e normal! Nu asta e job-ul lor. Nu intentionez sa jignesc pe nimeni. Ba din contra, imi sunt cat se poate de dragi persoanele de aici. Si am interactionat cat se poate de placut in trecut. 🙂 Nu asta e problema. Asta incerc sa spun. Problema nu e pe partea lor. Problema e mai departe. La cei care ar trebui sa faca ceva in sensul asta, si n-o fac.
Asa ca, din pacate, mai mult decat sa trimita solicitarile noastre mai departe, si sa preia raspunsurile lor si sa ni le dea mai departe, nu cred ca au ce sa faca. E o problema de comunicare la baza. Si de lipsa de interes dupa aceea. Dar asta nu e vina lor. Din cate am putut eu sa vad, de fiecare data cand s-a raportat o problema, intotdeauna au raspuns, si au incercat sa ajute cum pot. In sensul de sa trimita mai departe solicitarile noastre. Asta e job-ul, si consider ca si l-au facut cat au putut de bine.
Dar ca o consecinta a acestui flow defectuos, pierzi o gramada de timp si nervi incercand sa rezolvi o problema tehnica cu cineva care nu are foarte multe cunostinte in sensul asta si care nu te poate ajuta in mod direct sa o rezolvi. Din nou, nu asta e job-ul lor, deci e normal sa nu le aiba! Nu judec pe absolut nimeni. Singura chestie care ma scoate din sarite e lipsa de eficienta, care duce la timp pierdut (si nervi) pe partea clientului. Asta pe langa faptul ca, daca la capatul acestei conversatii sinusoidale, sta cineva care n-are chef sa-ti rezolve problema, se va intoarce un raspuns la fel de sec si nu se va rezolva nimic. Din pacate, asta e flow-ul prin care trebuie sa trecem, si asta e politica Orange. Pana cand nu se va face ceva in sensul asta, si nu isi vor da interesul sa rezolve problemele de genul asta, noi o sa ramanem cu jelitul, si ei cu incasatul. "C-asa e in tenis."