05-02-2026 11:35 PM - editat 05-02-2026 11:54 PM
Bună seara! Aș dori răspunsuri cât mai elaborate cu putință, din partea membrilor comunității, îndeosebi din partea celor care călătoresc cu predilecție prin diverse zone rurale și montane. Această postare nu o creez cu intenția de a promova în mod părtinitor un anumit operator telecom autohton, ci doar din dorința de a fi bine îndrumat pe care operator să mă bazez cel mai mult, cel puțin la modul teoretic, atunci când voi decide să călătoresc pe areale mai extinse din România. Asta pentru a putea avea parte de o experiență confortabilă, decentă, pe segmentul de comunicare, cât de cât lipsită de griji sau de incidente semnificative, pe întreg parcursul acestor peripeții, atât pe partea de voce, cât și pe partea de date. Vă mulțumesc anticipat pentru îndrumările voastre!
la 06-02-2026 06:06 AM
Salutare!
Toți operatorii de telefonie mobilă din România se confruntă, într-o măsură mai mare sau mai mică, cu zone în care semnalul este slab sau instabil, în special în regiunile rurale, montane ori slab populate, motiv pentru care, dacă depinzi de semnal și de datele mobile atunci când călătorești, cea mai sigură și practică soluție este să folosești doi furnizori diferiți: unul principal, utilizat permanent, și un al doilea, de tip prepay, fără obligații contractuale, folosit ca rezervă. Vodafone oferă adesea o penetrare mai bună a semnalului la interior și în zonele cu obstacole, în timp ce Orange se remarcă prin viteze superioare de date și o rețea bine optimizată la nivel național, iar combinația dintre cele două, mai ales pe un telefon compatibil dual SIM, reduce semnificativ riscul de a rămâne fără comunicare în timpul deplasărilor.
Orange - Vodafone este o combinatie buna in acest sens.
la 06-02-2026 11:23 AM
Nu le-am salvat niciodată precum fac cei de pe forumul S... e permis să îl menționez aici? Nu îl mai scriu. Oricum, în Moldova Orange e regele.
la 06-02-2026 12:14 PM
Cartela Orange pusă într-un router TPLink (TL-MR150) nu cel mai performant. Zona este 13 Septembrie destul de aproape de intersecția cu Bd Ghencea (în general, în zona respectiva routerul nu prea trece de 50 down și up). Data testului a fost în 26.12.2025.
la 06-02-2026 12:32 PM
la 06-02-2026 12:51 PM
Telefoanele Xiaomi mi se par foarte bune. Mai am un 9t si inca functioneaza fara probleme.
Cea mai buna viteza obtinuta cu Xiaomi 14 Ultra.
la 06-02-2026 12:57 PM
Păi...nu e Orange "ghepardul telecom" al României? Mă rog, totuși descarcă un pic cam mult bateriile telefoanelor în standby...
la 06-02-2026 01:02 PM
Eu nu mai punct accent pe descarcarea bateriei deoarece au incarcare rapida in 10- 20 minute sunt gata de drum.
la 06-02-2026 01:06 PM
Așa este. Însuși telefonul cu care am făcut adineauri testul beneficiază de încărcare rapidă la 33W. Xiaomi Mi 10T Pro 5G.
la 06-02-2026 04:49 PM
Unii oameni stau ceva mai rău cu finanțele, sau și-ar dori ca atunci când își achiziționează un super telefon cu bateria încapsulată aceasta să țină rezonabil 4 ani în loc de 3 ani, de exemplu. Dar asta e altă poveste. Dacă la marginea pădurii preferate unde meditează clientul doar Orange are semnal, acest client va trebui să aleagă rețeaua Orange, așa cum este ea configurată.
la 06-02-2026 04:57 PM
Cu telefoanele xiaomi de la 9T in sus nu am avut probleme. Cel mai mult mia placut 11t pro se incarca fulger si a avut un pret ok.
Am ales acest telefon pentru ca imi este necesar si la locul de munca.
la 06-02-2026 05:01 PM
Xiaomi și Huawei sunt, de departe, cele mai bune branduri cu capacități ridicate de a capta cât mai mult din semnalul unei antene emițătoare. Păcat de Huawei că a trebuit să treacă pe sistemul de operare propriu, HarmonyOS! Samsung mă dezamăgește profund pe partea de recepție semnal.
la 06-02-2026 05:28 PM
La Huawei, pentru telefoanele vândute în afara Chinei, se folosește EMUI pentru păstrarea compatibilitatii cu Android standard (cel Open Source). Harmony se folosește doar în China (telefoane) și tablete și ceasuri (oriunde se vând).
Dacă ai ceva întrebări privind Huawei fără Google, îți stau la dispoziție.
la 06-02-2026 01:36 PM
Așa este, interogarea între telefon și antenă se face la un interval mic de timp la Orange față de alți operatori ca să elimine cauzele prin care se ratează apelurile. Când dai apel, prima dată pleacă în centrală și apoi ajunge la utilizator adresant.
la 06-02-2026 04:08 PM
Uite la mine, la Pitești, la o distanță de aproximativ 2 km de antena 5g ( Parcare Auchan Bradu):
06-02-2026 11:39 PM - editat 07-02-2026 04:07 AM
De unde atata rege, Orange fără rivalitate si care are performanta detașată în Moldova... Nu e chiar asa, ca dacă era asa nu trebuia sa mai portez eu de la ei numarul meu principal de telefon după ce au luat-o la vale prin 2020. Si dupa ei au luat-o la vale pe rand și restul. Abia recent au început sa își mai revină pe aici, ei și Vodafone/Telekom, ca Digi cam tot la fel de slabi au rămas. Avem niște rețele cam slăbuțe...
La o căutare aici in Comunitate sunt multe topic-uri în care oamenii se plâng, cum ar fi asta, de exemplu:
la 06-02-2026 05:27 PM
Huawei pur și simplu este altă ligă față de telefoanele concurente.
@Orange Romania S.A. 2026
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor