anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

♻️ Sărbătorim împreună Ziua Mondială a Reciclării 2026

AndreeaAC
Community Manager
Community Manager

Știați că telefoanele vechi pot fi o resursă valoroasă? Voi puteți da o nouă viață telefoanelor voastre împreună cu Orange! 😊

Un telefon uitat sau pe care-l înlocuim când o versiune mai nouă apare nu își pierde valoarea, ci păstrează materiale și posibilități care pot fi folosite mai departe. Fiecare gest contează și ne unim forțele pentru a face din reciclare un obicei conștient și voit. De aceea, de Ziua Mondială a Reciclării, în Comunitatea Orange vă povestim despre realizările noastre la care ați participat și vă invităm să (re)descoperiți cum puteți transforma tehnologia uzată  într-o oportunitate pentru voi și pentru planetă prin Programul Orange Re: reparăm, refolosim, reciclăm.

1. Peste 20 de ani de Service Orange: Peste 2 milioane de telefoane reparate

În cele două decenii de activitate, Service-ul Orange România a reparat peste 2 milioane de dispozitive, prevenind transformarea lor în deșeuri premature. Dacă aveți nevoie de o reparație rapidă cu piese originale, Orange vă poate ajuta.

2. Peste 104.000 de telefoane recumpărate în 2025, pregătite pentru reutilizare sau reciclare. Anul trecut, mii de români au ales varianta responsabilă și datorită încrederii voastre, reușim să reciclăm și să reutilizăm inteligent resursele existente. Este cel mai simplu mod de a susține economia circulară direct de unde vă aflați.

3. De ce contează reciclarea? (Impactul asupra mediului)

Știați că pentru a produce un singur telefon de 120g sunt necesare 70 kg de materii prime? Extracția, transportul și procesarea acestora au un impact masiv asupra mediului. De aceea, fiecare proces de reciclare telefoane la Orange contează enorm pentru viitorul nostru verde. Prin parteneriatele cu Viitor Plus, Fundația Comunitară București și Via Transilvanica, Orange susține proiecte care ajung direct în comunități - în școli, în orașe și în natură. Mai precis, în 2025, prin programul Recicleta au fost colectate peste 16.800 kg de deșeuri și peste 5.300 kg DEEE, iar sute de copii au învățat ce înseamnă reciclarea, în mod concret - pentru că educația pentru viitor începe cu cei mici.

4. Voucher Buy-Back de minim 10€ pentru orice telefon vechi

Indiferent de starea sau modelul dispozitivului, la Orange acesta are valoare. Veniți în orice magazin Orange din apropierea voastră și puteți primi un voucher de minimum 10€, pe care îl puteți folosi imediat pentru un upgrade la un telefon nou, tabletă, accesorii de ultimă generație sau telefoane recondiționate.

5. Telefoane Recondiționate Orange cu garanție 24 de luni

Dacă doriți un telefon smart la un preț bun și cu impact mai mic asupra mediului, puteți alege din gama noastră de telefoane recondiționate, disponibilă atât în shop-urile online cât și în magazinele fizice Orange.

• Siguranță: Toate dispozitivele beneficiază de 24 de luni garanție.
  • Impact: Alegând un telefon recondiționat, reduceți amprenta de carbon fără a face compromisuri la calitate. 

💚 Alegeți Programul Re de la Orange și redați o șansă tuturor telefoanelor!

Prin Programul Re, responsabilitatea față de mediu și resurse este valorificată. Orice telefon contează - Orange îl poate repara, recondiționa sau recicla, astfel încât fiecare dispozitiv să-și trăiască toate viețile pe care le poate avea.

Illus6_Recycler_White_RVB.png

📍 Orange așteaptă în magazinele din toată România și online să descoperi toate opțiunile de reciclare!

#OrangeRomania #RE #PentruMâine #Sustainability

Un „te rog” deschide inimi, iar un „mulțumesc” le apropie. 🙂
10 Răspunsuri 10

MihaiC99
Campion certificat

Bravo, Orange! Orice telefon merită o a doua șansă. Personal, nu am apelat până acum la buy-back pentru telefoane deoarece obișnuiesc să le schimb la 1-2 ani și prefer să le dăruiesc, fiind încă perfect funcționale. În schimb, folosesc cu încredere acest sistem pentru electrocasnice, ca să mă asigur că aparatele vechi sunt gestionate corect și nu ajung la deșeuri.

Ofertele pentru telefoanele recondiționate au devenit foarte atractive în ultima perioadă. Poate că în viitor îmi voi face curaj și voi achiziționa astfel de produse pentru a susține mediul. Mai multe informatii despre produsul reconditionat probabil că m-ar ajuta mult in luarea deciziei.

Multumim pentru informatiile oferite!

Cand am citit topicul, am vorbit cu soacra daca vrea telefon nou (cam batea apropouri in ultima perioada). Am intrebat-o daca imi da telefonul vechi sa-l schimb pe unul nou. Stii sentimentul ala cand ii ceri jucaria unui copil?... Exact asa s-a intamplat. Telefonul in cauza este un Huawei P9 Lite 2017 (folosit ca telefon de rezerva cand se mai strica/schimba telefoanele pe la soacra prin casa) si inca e perfect functional. Actualmente are in utilizarea cotidiana un Huawei Nova 5t (cred ca ultimul Huawei cu GMS). Daca as intreba-o daca il da pe asta, probabil va trimite un OZN (a se intelege un papuc) pentru a ma reseta la setarile din fabrica...

Știai că întrebarea ta îi ajută si pe alții? Detaliază succint și marchează răspunsul pe care îl consideri ca ți-a fost de ajutor.

MihaiC99
Campion certificat

Mama mea procedează la fel. Are un telefon nou și unul vechi. Deși cel vechi merge foarte greu, ea spune că funcționează bine și că eu nu știu să-l folosesc.🙂 Am încercat să o conving să-l schimbe, dar fără succes.

Sa vad prin noiembrie ce telefoane imi fac cu ochiul. Sigur voi face ceva schimbari si, daca tot buyback-ul reprezinta o noua viata prin reciclare, vedem ce gasim.

Știai că întrebarea ta îi ajută si pe alții? Detaliază succint și marchează răspunsul pe care îl consideri ca ți-a fost de ajutor.

MihaiC99
Campion certificat

Mai am ceva timp până la prelungirea abonamentului, dar mă gândesc să încerc un iPhone recondiționat (ca backup). Dacă găsesc o ofertă bună, ar fi o ocazie să văd cum e iOS-ul, având în vedere că până acum am folosit doar Android.
Dacă nu mă convinge, îl pot ceda nepotului.

Știi ce îți va spune ulterior? "Daa, într-adevăr merge mai bine, mai ușor, mai simplu, DAR din ce cauză se descarcă atât de repede?" Ce-i drept, chiar și model similar, cu soft mai nou, chiar și non-smart, ca model nu "ține" ca unul vechi. Și e o problemă de soft, pentru că dacă e de hardware deja e altceva (adică nu poți face ferrari dintr-o dacie, dar dacă are probleme la motor nici măcar cât o căruță nu mai face). 😉

Aprecierea unui răspuns ajută o Comunitate și unește pasiuni!

MihaiC99
Campion certificat

Exact asta ma intrebat acum cateva ore.🙂

Obisnuiam sa iau telefoane noi middle level. Apoi, pt ca imi doream mult, pt partea foto, un Huawei P30 Pro, dar nu-mi permiteam unul nou,  am luat un SH de la cineva, de care am fost f multumita si acum e la tata, e mai mult decat ii trebuie lui. 🙂

De cand a aparut Honor cu gama Pro, mi-am luat noi, in rate,  Magic 4  Pro, care acum e telefon secundar, pe VF, iar pe Orange am Magic 6 Pro. Acum mi l-as dori pe Magic 8 Pro, dar astept sa mai scada pretul, nu ma arunc imediat. 🙂 Am si acum telefoane mai vechi, unele inca functionale. Am si eu chestia asta, de harciog, sa le pastrez sau sa ajunga la parinti, adica tot in familie. 🙂

Ai găsit răspunsul potrivit? Marchează-l ca soluție si/sau oferă-i o apreciere, așa îi ajuți și pe ceilalți să-l descopere mai ușor!

Vio73
#StarMember

Interesantă inițiativa și de bun simț. Nu am făcut până acum așa ceva, dar este o variantă care stă în picioare și există argumente în acest sens.

Mulțumim!

Dacă te-a ajutat vreunul dintre răspunsurile oferite, bifează-l ca soluție și dă un like.

teacher_
#StarMember

Completare: se pot duce și baterii și cabluri la Orange. Am fost cu elevii într-o vizită planificată cu cei de la Viitor Plus, noi am reușit să reciclam 50 de kilograme de baterii și cabluri