anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Probleme recepție semnal 5G în Galați

GeoGeos
Junior

Salutare , îmi poate spune careva dacă are lipsă recepţie la semnal 5G și doar 4G+ în zona centrală din Galați (Hotel Mercur Galați) !?

Ieri la reactivarea ofertei am avut semnal 5G pentru aproximativ 10 min apoi s-a schimbat pe 4G+ și așa a rămas !

Menționez că această problemă am semnalat-o de mai multe ori prin apel către orange bineînțeles fără rezultat. 

Astăzi am contactat iarăși orange-ul iar răspunsul a fost unul neașteptat : "Nu sunteți în zonă cu acoperire 5G "...deci harta minte ...și cele 10 minute de ieri .

Ca și idee , în anul anterior la momentul lansării rețelei 5G în Galați , terminalul (Samsung S23 Ultra) a funcționat ok cu semnal 5G.

Mulțumesc pentru răspunsuri.

4 Răspunsuri 4

Vio73
#StarMember

Salutare!

Am urmărit cu atenție discuția purtată și pe alt forum, și chiar nu înțeleg nici eu. 

Mă gândesc că ar fi util să încerci să folosești sim-ul în alt telefon sau dacă ajungi prin alte orașe cu acoperire 5g și să vezi ce se întâmplă. 

Eventual, după verificare, dacă nu se schimbă nimic, poți lăsa și o sesizare din secțiunea  Contact, poate văd cei de la Tehnic.

Baftă!

RafaHelper
#StarMember

Salut @GeoGeos

Asa cum este menționat pe site-ul Orange poți vedea ca nu se garantează nimic din ce este afișat pe harta.

Notă: hărțile de acoperire se bazează pe simulare computerizată și reprezentare la scară.

Deși facem tot posibilul ca hărțile noastre să fie cât mai precise, acestea nu reprezintă o garanție a disponibilității serviciilor.

Calitatea semnalului poate fi afectată de elementele de mediu și materialele de construcție.

"Zonă cu viteze de transfer confirmate de clienţii Orange" reprezintă orice zonă în care testele reale de viteză de transfer de date efectuate de clienţi confirmă experienţa bună de navigare în reţeaua Orange. (aceasta afirmație este falsa, am testat in mai multe zone confirmate iar vitezele de pe harta nu pot fi atinse in condiții reale)

Vitezele afișate în harta de acoperire reprezintă viteze maxime estimate - rate de transmitere a datelor pe care clientul le poate experimenta în condiții reale. Acestea sunt specificate separat, pe tip de tehnologie de rețea.

Sursa: https://www.orange.ro/acoperire/harta-acoperire-retea/

Putem vorbi despre 5G poate peste 5 ani la fel cum putem vorbi acum de 4G, adică tot prost.

mihai_13
Maestru

aseara am trecut prin zona si "aveam" 5G  (mai exact zona potcoava-zona foarte apropriata de fix centru hotel mercur)  

daca azi treci iar prin zona  urmareste daca ai  5G ( sa stii ca celula este pe magazin (fost) modern  nu pe hotel mercur

Pololică
#StarMember

Salutare!

Pe langa cele mentioante, mai este posibila si mentenanta antenelor. Dupa cum cred ca ai aflat, 3G-ul incepe sa fie tras pe dreapta si, pe masura ce se fac reparatii sau schimbari de antene, se pot inchide, temporar, antene pe perioada inlocuirii (cateva ore sau zile, depinde cat dureaza lucrarea) si sa fi "preluat" de celelalte antene din zona.