anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

valabilitate cartela prepay

havi
Începător

buna ziua. vin si eu cu o intrebare poate putin mai ciudata: comform carei reglementari/ legi se dispune valabilitatea unui numar/ cartele prepay? am cautat pe ancom si nu am gasit mai nimic despre asa ceva.sunt persoane care folosesc telefonul mobil doar pentru a primi apeluri/mesaje si care nu au posibilitatea sa reincarce lunar plus multe alte situatii. multumesc in avans pentru raspunsuri

6 Răspunsuri 6

Pololică
#StarMember

Salutare!

O lege emisa de Parlament sau o Hotarare de Guvern (institutiile care emit si aplica legi) nu cunosc sa existe, DAR fiecare firma are un regulament ("termeni si conditii") de utilizare a retelei. Prin acest regulament de utilizare (termenii si conditiile) sunt impuse... conditiile si modul de utilizare. Reincarci, poti suna si folosi internetul, nu incarci poti doar primi o perioada apeluri si mesaje.

Variante ar fi doar doua:

  • Yoxo (cu abonamentul de 9 lei)
  • Prepay, unde, in aplicatie ai optiune de 1E +TVA cu minute si SMS-uri in retea nelimitate valabile 15 zile (deci, 2E+TVA pe luna, similar Yoxo, dar raportul valoare-beneficii sub), dar, daca nu optezi pentru o optiune, doar reincarcand nu faci decat sa blochezi creditul respectiv, fara a-l putea folosi in alta parte.
  • Benefito Mobile (cu 100 lei+TVA pe an ai numarul activ si poti folosi doar creditul incarcat).

Toate au avantaje si dezavantaje. Daca vrei ceva specific, putem detalia mai mult pe ofertele disponibile.

nu am cerut vreo oferta ,doar un raspuns concret la ce am intrebat 

Nu este o oferta, ci doar cele mai ieftine variante disponibile.

Poti folosi si varianta propusa de arsradu, dar regulile se pot schimba oricand, in sensul ca cele 30 de zile valabilitate credit + 300 zile valabilitate cartela se pot modifica in 30 + 150 de exemplu si nu poti interveni asupra acestei decizii. E un risc pe care ar fi bine sa-l ai in vedere.

PS: Orange are radacini britanice, dar, ca si Vodafone, are alte reguli fata de Regat.

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

Salut,

Nici eu nu stiu sa fie o vreo reglementare in sensul asta.

Pentru persoanele de care zici, exista prepay. Se reincarca cel putin o data pe an, cu minim 5 euro, au valabilitate 30 de zile, timp in care pot folosi din credit, si in restul timpului (300 de zile), pot doar sa primeasca apeluri/SMS. Altfel spus, sunt in perioada de gratie.

Client Orange

tu folosesti numarul la diferite institutii doar ca sa fii contactat .uite in uk nu te forteaza nici o companie de telefonie mobila sa incarci numarul ,e al tau personal.mie mi se pare un abuz din partea acestor companii de telefonie mobila si cumva ar trebui sa existe o reglementare ceva 

 

FLo1
#StarMember

@havi: Nici un operator din România nu îți va oferi un număr pe perioadă nelimitată fără a fi încărcat contul periodic. Iar numărul respectiv este "proprietatea" operatorului telecom, oferit clientului spre utilizare, nu invers.

Dacă în UK e gratuit, utilizează un număr de UK și ai rezolvat problema. Succes.