27-02-2024 01:50 PM - editat 27-02-2024 01:58 PM
buna ziua. vin si eu cu o intrebare poate putin mai ciudata: comform carei reglementari/ legi se dispune valabilitatea unui numar/ cartele prepay? am cautat pe ancom si nu am gasit mai nimic despre asa ceva.sunt persoane care folosesc telefonul mobil doar pentru a primi apeluri/mesaje si care nu au posibilitatea sa reincarce lunar plus multe alte situatii. multumesc in avans pentru raspunsuri
la 27-02-2024 02:13 PM
Salutare!
O lege emisa de Parlament sau o Hotarare de Guvern (institutiile care emit si aplica legi) nu cunosc sa existe, DAR fiecare firma are un regulament ("termeni si conditii") de utilizare a retelei. Prin acest regulament de utilizare (termenii si conditiile) sunt impuse... conditiile si modul de utilizare. Reincarci, poti suna si folosi internetul, nu incarci poti doar primi o perioada apeluri si mesaje.
Variante ar fi doar doua:
Toate au avantaje si dezavantaje. Daca vrei ceva specific, putem detalia mai mult pe ofertele disponibile.
la 27-02-2024 02:31 PM
nu am cerut vreo oferta ,doar un raspuns concret la ce am intrebat
la 27-02-2024 03:02 PM
Nu este o oferta, ci doar cele mai ieftine variante disponibile.
Poti folosi si varianta propusa de arsradu, dar regulile se pot schimba oricand, in sensul ca cele 30 de zile valabilitate credit + 300 zile valabilitate cartela se pot modifica in 30 + 150 de exemplu si nu poti interveni asupra acestei decizii. E un risc pe care ar fi bine sa-l ai in vedere.
PS: Orange are radacini britanice, dar, ca si Vodafone, are alte reguli fata de Regat.
27-02-2024 02:24 PM - editat 27-02-2024 02:24 PM
Salut,
Nici eu nu stiu sa fie o vreo reglementare in sensul asta.
Pentru persoanele de care zici, exista prepay. Se reincarca cel putin o data pe an, cu minim 5 euro, au valabilitate 30 de zile, timp in care pot folosi din credit, si in restul timpului (300 de zile), pot doar sa primeasca apeluri/SMS. Altfel spus, sunt in perioada de gratie.
la 27-02-2024 02:30 PM
tu folosesti numarul la diferite institutii doar ca sa fii contactat .uite in uk nu te forteaza nici o companie de telefonie mobila sa incarci numarul ,e al tau personal.mie mi se pare un abuz din partea acestor companii de telefonie mobila si cumva ar trebui sa existe o reglementare ceva
27-02-2024 03:58 PM - editat 27-02-2024 03:59 PM
@havi: Nici un operator din România nu îți va oferi un număr pe perioadă nelimitată fără a fi încărcat contul periodic. Iar numărul respectiv este "proprietatea" operatorului telecom, oferit clientului spre utilizare, nu invers.
Dacă în UK e gratuit, utilizează un număr de UK și ai rezolvat problema. Succes.
@Orange Romania S.A. 2024
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J40/10178/1996
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor