anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

[Rezolvat] Portare de la Vodafone la Orange cu cartela prepay

Tarcatel
Junior entuziast

Salut! M-am hotărât să mă portez de la Vodafone la Orange.As avea câteva întrebări în privința asta! Am scris pe chat online,acolo mi-au spus ca durează 3 zile lucrătoare până mă contactează. 3-25 de zile lucrătoare până mă porteaza. Așa de mult durează? Funcționează bine în rețea?(internet, telefonie) Ce se întâmplă după acest termen de așteptare?(adica după ce mă contactează) S-ar rezolva mai repede dacă m-aș duce într-un magazin Orange? Este mai bună rețeaua Orange decât rețeaua Vodafone? Sau sunt la fel? Sper cat de curând să mă pot porta în rețeaua Orange. Vă mulțumesc pentru ca ați citit!!!

1 Soluţie acceptată‚

arsradu
#StarMember

Salut,

In calitate de client prepay portat din Vodafone, cred ca pot sa-ti raspund la intrebarile de mai sus.

  1. Functioneaza bine reteaua?
    Da, reteaua functioneaza ok. DAR nu peste tot. Motivul pentru care m-am portat de la Vodafone a fost fix partea de semnal. Si acolo unde am eu nevoie, da, este ok. Cu atat mai mult cu cat, acum, intr-o parte dintre orasele mari, avem inclusiv 5G. Si merge foarte bine (din nou, in localitatile in care am testat eu).
    Cu toate astea, lucrurile astea pot sa difere foarte mult de la o localitate la alta. Acelasi lucru e valabil si la alti operatori. Depinde mult de acoperirea din zona respectiva.
  2. Am primit termen 3-25 zile lucratoare pentru portare. S-ar rezolva mai repede intr-un magazin Orange?
    N-are niciun rost sa astepti. Mergi intr-un Orange Shop (ATENTIE! Orange SHOP, nu Orange Store). Primul este magazin oficial Orange, celalalt este partener Orange.
  3. Este mai buna reteaua Orange decat Vodafone?
    Din nou, depinde. In general, da, e ceva mai bine. Dar nu te astepta la miracole. Si din nou, depinde de localitatea in care ai nevoie.
  4. Dureaza intr-adevar 3-25 de zile portarea?
    In cazul meu nu cred ca a durat mai mult de 5 zile lucratoare. 25...probabil ca e un termen maxim. Si mie mi se pare cam mult. Iar experienta personala spune ca ar trebui sa dureze maxim o saptamana.

Ca o mica completare, imi permit sa-ti recomand ca la portare sa fii foarte atent, sa nu te trezesti cu abonament! Nu mi s-a intamplat cand m-am portat eu, dar iti spun ca se poate intampla. Pentru ca angajatii din Shop/Store lucreaza pe comision in functie de numarul de abonamente facute. Deci, mare atentie la ce semnezi! Ar trebui sa ai doar o cerere de portare, si cam atat. Dar sa te uiti sa fie portare catre Orange Romania SA, si NU Orange Romania Communications SA. A doua este fostul Telekom Fix. E foarte important acest aspect. Deci, mare atentie!

De asemenea, daca ai un dispozitiv iPhone, iti recomand sa faci activarea cartelei cu numarul provizoriu intr-un alt telefon. Non-iPhone. Poate fi Android, sau orice alt feature-phone (aka "dumb phone").

In caz ca intampini probleme, te asteptam cu noutati.

De mentionat ca aceasta comunitate este formata in mare parte din clienti Orange, nu angajati Orange. Exista si angajati Orange, dar ei sunt reprezentati in mare parte de echipa de moderatori si manageri ai comunitatii Orange. Iar daca sunt angajati Orange, ii poti deosebi foarte usor pentru ca vor avea langa numele de utilizator sintagma "Angajat Orange". Deci ii poti deosebi foarte usor.

Mult succes cu portarea! Si daca mai ai intrebari sau intampini probleme, te asteptam in Comunitate. 🙂

Client Orange

Vizualizare soluţie în postul original

46 Răspunsuri 46

Se poate, se poate. Nu se vrea! Asta e singura problema. Pentru ca interesul poarta fesul, de-aia. Pentru ca ei isi iau comision la target-ul facut la abonamente! Problema nu e asta. Inteleg interesul fiecaruia. Dar asta se numeste minciuna. Si pe mine unul ma scoate din sarite (cum probabil ai observat din tonul mesajului de mai sus).

Daca ar fi fost o RECOMANDARE...spre abonament, cu argumente si toate cele, si daca ti-ar fi convenit oferta facuta (eu unul nu mi-as face abonament oricum, si fix asta, strategia asta si manipularea asta este unul dintre motivele pentru care nu vreau sa aud de ele) atunci as fi zis ok. Dar sa-ti dea TOATE detaliile, si de o parte si de cealalta, si sa te lase pe TINE sa alegi ce e cel mai bine pentru tine. Nu sa vina sa-ti spuna ca nu se poate la prepay, pentru ca nu e convenabil pentru ei si nu-si mai pot face target-urile pe spinarea ta!

Client Orange

Anonim
Neaplicabil

 

Daca te grăbești cu portarea va trebui sa cauți un Orange shop din păcate sunt la distante mari de Pașcani dar mergi la sigur :

https://www.orange.ro/shops/ 

Daca nu te grăbești varianta yoxo este viabilă.

J0nna5s
Junior entuziast

Cea mai bună variantă,pentru tine, este cea care a zis-o Pololica.Asa am procedat și eu,durează un pic până primești cartela acasă apoi se face portarea pe nr provizoriu primit!Daca ai răbdare și nu vrei sa umbli aiurea,baftă!

Pololică
#StarMember

Salutare! 

Portarea durează minim 3 zile lucrătoare (am 4 portări pe numărul meu, 4 pe al surorii, 3 pe al soției, o dată la tata și încă o dată la soacră [administrez numerele]) și n-a durat niciodată mai mult de 3 zile, indiferent de operator.

Legat de semnal: ca la oricare operator, semnalul (și experiența) variază. Verifică în zonele de interes cum stai și vezi dacă îți satisface pretențiile. 

Ca să-ți dau un exemplu: Orange are semnal foarte slab la mine acasă (interior), aproape inexistent, dar Digi are 4G (bine, nu te aștepta la viteze Star Trek, ci mici), dar, când merg în Kaufland, de exemplu la raionul cu autoservire, povestea se schimba: semnalul Digi devine imposibil de folosit (la net), iar Orange are semnal mai mult decât satisfăcător. 

Totuși, de câteva zile văd că la Digi, în zone în care știam ca semnalul este decent, netul gâfâia. Nu știu dacă e vreo problemă tehnică sau sunt schimbări de antene. 

BlackWolf
Senior certificat

Salut!

Ai inceput direct rau. Nu te porta pana nu stii starea retelei Orange din zona ta, poate nici nu ai semnal acolo. Totul depinde de zone, nu este ceva general. In unele zone e mai bun Vodafone, in altele Orange. In general ambele retele sunt aproximativ la fel de bune, Orange nu e mai bun decat Vodafone. Ia o cartela Prepay Orange de test intai, testeaz-o in toate modurile si vezi cum sta Orange in zona ta si care este mai bun la tine dintre Vodafone si Orange. Abia dupa, poti vorbi de portare. Portarea ar trebui sa dureze in jur de 3-5 zile lucratoare... Uite, de exemplu in zona mea si pe unde umblu eu e jale cu Orange, e foarte slab si nici nu prea ii intereseaza sa rezolve situatia, in schimb Vodafone e excelent.

J0nna5s
Junior entuziast

Așa este,testează rețeaua,chiar și Telekom unde ai net nelimitat la prepay,dar dacă ieși din zona ta la fel vezi care are semnal mai bun,inclusiv la interior unde iar este o problemă pentru toate rețelele!

Anonim
Neaplicabil

Nelimitat dar condiționat.

  • Traficul de video streaming va avea latimea de banda de transfer de maxim 1,5 Mbps, ceea ce asigura o rezolutie maxima de 480p pentru acest tip de continut

BlackWolf
Senior certificat

Mai exista limitarea asta? Parca au scos-o...

Anonim
Neaplicabil

BlackWolf
Senior certificat

Mda, aiurea... Astia continua cu limitari stupide, nu se lasa... Singurii care au internet cu adevarat nelimitat sunt Orange si Vodafone, la Digi si Telekom sunt doar minciuni ordinare pentru marketing...

BlackWolf
Senior certificat

Corect, asa este. Sunt zone si zone, nu exista un operator care sa fie cel mai bun peste tot, fiecare operator este cel mai bun in anumite zone...

Minnie
Junior

Buna,

Si eu m-am portat din Vodafone in Orange si n-am avut nicio problema. Si tot intr-un Orange Store am fost. Singurul lucru de care am avut nevoie a fost buletinul. Am facut cererea, mi-au dat cartela cu numar provizoriu si asta a fost tot. Stiu ca a durat ceva pana s-a facut portarea pe numarul initial, dar s-a facut, fara sa imi fac abonament. Cred ca depinde foarte mult de reprezentatul Orange daca are intentie sa te ajute cu ce ai nevoie sau pur si simplu te invarte de colo, colo. Sper sa rezolvi! 

Exact! Asta zic. Depinde foarte mult de cine dai...

Client Orange

Tarcatel
Junior entuziast

Am rezolvat! Mulțumesc pentru sfaturi! Acum doar trebuie să aștept până luni-marți până mă porteaza. O seară faină!

Ah, super! 😄 Bravo!

Cum ai rezolvat? Ai fost inapoi in acelasi loc sau ai ales alt magazin?

Client Orange