anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

[Rezolvat] Internet mobil nefuncțional cu opțiune 12€

Sandrea
Junior entuziast

După activarea opțiunii 12€, în urmă cu 3 zile, nu mai merge internetul mobil (în România). Cu bonusuri am >200GB net, dar degeaba... Am solicitat din nou setări automate pt internet, dar nu s-a rezolvat problema. Cineva a mai pățit așa? Cu opțiunea 5€ nu am avut astfel de probleme. 

1 Soluţie acceptată‚

Sandrea
Junior entuziast

Revin cu detalii. Deci am luat legătura cu un consultant online care mi-a făcut resetare de serviciu, am dat restart de nenumărate ori, am schimbat telefonul, dar nu s-a găsit problema.

Astăzi am fost la Orange shop, mi-au schimbat cartela SIM... aceeași problemă. Au făcut resetare din sistem, resetare din telefon, apoi de la ei din centru. Am stat acolo vreo 2 ore, dar nimeni nu înțelegea ce s-a întâmplat. Până la urmă mi-au reîncărcat din nou cu opțiune de 5€ (am platit din nou 30 de lei, bineînțeles) și acum merge. Concluzia a fost că probabil s-a blocat serviciul de date mobile pentru ce am activat optiunea imediat după reîncarcare cu credit. Dar habar nu au nici ei. Important e că eu am rămas cu încă 30 lei în minus și fără Roaming 😒 

Vizualizare soluţie în postul original

31 Răspunsuri 31

svetalex
Senior certificat

Salut! Ai vreo eroare anume? Ce îți apare la pictograma de semnal?

Ești în RO, sau în străinătate?

svetalex
Senior certificat

Daca ești în străinătate, utilizarea resurselor de roaming este considerată rezonabilă atât timp cât serviciul de roaming este folosit doar pentru călătorii ocazionale în afara teritoriului României.
DETALII: https://www.orange.ro/help/politica-de-utilizare-rezonabil-a-serviciilor-roaming-see-6828

Ca să poți folosi resursele nationale in Spatiul Economic European conform ofertei de care beneficiezi (in limita politicii de utilizare rezonabilă a serviciului roaming in SEE), este necesar ca traficul de voce și date din ultimele 4 luni (123 de zile) să fie majoritar in România.

Sandrea
Junior entuziast

Sunt în România. La pictograma apare 4G+ și viteză gen 2-7kB/s.

Screenshot_20221202_210052_com.android.chrome.jpg

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver

Incearca sa treci telefonul pe 3G temporar si vezi daca face vreo diferenta.

Client Orange

Sandrea
Junior entuziast

Din păcate nu merge nici așa 😔

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver

Nici macar google.com nu se deschide pe 3G?

Daca nu merge nici asa, incearca sa suni la 300 si cere o resetare pe cont. S-ar putea sa ajute. Optiunea pare ok. Doar internetul e extrem de lent.

Client Orange

delfinas
#StarMember

Sandrea, bun venit in Comunitate!!!

De  cat timp esti in roaming? In ce tara? Daca ai stat plecata mai mult de 2 luni in ultimele 3, probabil ca ai depasit limita rezonabila de consum in roaming SEE. Sau nu esti intr-o tara din SEE?

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver

Salut,

Banuiesc ca acum esti in roaming. Altfel nu ar avea sens sa-ti activezi optiunea de 12 Euro. 

Daca esti in roaming, si doar datele mobile nu-ti merg, dar apelurile si SMS-urile sunt ok, atunci e posibil ca optiunea de Data Roaming din telefon sa fie pe OFF. Ca sa ai internet in roaming, acea optiune trebuie sa fie pe ON.

In mod normal, este pe OFF pentru a evita roaming-ul de date accidental din apropierea granitelor tarii. Lucru care, in functie de operatorii tarii la care se conecteaza, te poate costa cateodata destuld e mult.

Optiunea de 5Euro banuiesc ca a fost activata cat erai in tara, caz in care e normal sa-ti mearga datele pentru ca nu erai in roaming.

Pe langa optiunea de Data Roaming, care trebuie sa fie pornita, exista posibilitatea ca operatorul sa ofere doar servicii 2G. Ceea ce e ca si cand n-ai avea internet deloc. Daca ai 4G, si semnal ca lumea, si totusi internetul nu functioneaza, incearca sa activezi optiunea Data Roaming din telefon.

Daca intampini dificultati, te asteptam cu mai multe detalii. 🙂

Client Orange

Sandrea
Junior entuziast

Salut!

Sunt în România, doar urmează să plec în străinătate, de aceea am activat acum optiunea de 12€. 

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver

Si in tara nu-ti merge netul? Daca deschizi google.com in browser ce eroare primesti? Poti atasa un screenshot?

Client Orange

Sandrea
Junior entuziast

Screenshot_20221202_210052_com.android.chrome.jpg

 da, în țară nu merge. 

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver

De la 333 ce mesaj primesti?

Client Orange

Sandrea
Junior entuziast

Screenshot_20221202_211349_com.google.android.apps.messaging.jpg

@Sandrea: Exact bonificațiile și resursele după activarea opțiunii de 5€. Nu apare niciunde încărcare cu EO/CREDIT de 12€.