anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Orange livrează cartele blank pentru Prepay sau nu?

Adi6
Junior

Am o întrebare și o propunere.

Folosesc atât Orange cât și Vodafone. Este bineștiut deja ce ți se poate întâmpla atunci când mergi să îți înlocuiești cartela SIM Prepay. Și câți nervi ulterior pentru a putea anula abonamentul și pentru a nu risca să îți pierzi numărul de telefon în cazul în care după anularea abonamentului compania refuză să ți-l aloce pe o cartelă reîncarcabilă. Așadar, se cam înțelege de ce angajații din magazine refuză să ofere cartele blank. Ei spun că din motive de securitate. Vrăjeală! Nivelul de securitate al conturilor My Orange și MyVodafone este cel care este și continuă să se îmbunătățească. Doar că angajații sunt ahtiați după targetul de abonamente și de comisioane. Cei de la Vodafone oferă totuși, din bunăvoință, cartele SIM blank pe care ți le livrează de la București direct la domiciliul tău, astfel că atunci când ai nevoie poți trece numărul tău de telefon pe cartela blank, fără a mai fi nevoie să mergi într-un magazin Vodafone. Acum vine întrebarea mea, că nu știu exact: Orange livrează cartele blank sau nu?

1 Soluţie acceptată‚

FLo1
#StarMember

Salut @Adi6 și bun găsit în Comunitatea Orange. Ca răspuns la întrebarea ta, găsești detalii generale aici, cu mențiunea că doar pentru abonamente este posibilă solicitarea de livrare SIM la domiciliu (vezi aici). Însă pentru PPY, motivele de siguranță și lipsă detalii contractuale, primirea unui SIM blank este posibilă doar în Shop-uri. Ai detalii pentru PPY aici. Despre costuri, găsești detalii generale aici.

Vizualizare soluţie în postul original

8 Răspunsuri 8

FLo1
#StarMember

Salut @Adi6 și bun găsit în Comunitatea Orange. Ca răspuns la întrebarea ta, găsești detalii generale aici, cu mențiunea că doar pentru abonamente este posibilă solicitarea de livrare SIM la domiciliu (vezi aici). Însă pentru PPY, motivele de siguranță și lipsă detalii contractuale, primirea unui SIM blank este posibilă doar în Shop-uri. Ai detalii pentru PPY aici. Despre costuri, găsești detalii generale aici.

La Vodafone de exemplu poți cere sim blank pt cartela prepay și îți faci schimbarea singur din aplicația myvdf. Ar putea și Orange sa facă acest lucru posibil numai ca nu vor. Intenția lor este sa te duci în magazin ca să pleci de acolo cu un abonament 

Vio73
#StarMember

Salutare!

În trecut am primit și eu și mi-am activat-o din My Orange.  Acum știu că primești  SIM blank când comanzi un telefon online de la Orange,  pe care îl poți activa la nevoie din My Orange .

https://www.orange.ro/help/cum-activez-o-cartela-sim-primita-in-urma-achizitiei-unui-telefon-97

 În rest, nu prea ai soluții decât în magazinele fizice, atât pentru abonamente, cât și pentru prepay.

Detalii aici:

https://www.orange.ro/help/cum-schimb-cartela-sim-pentru-un-abonament-95

Pentru prepay:

 

https://www.orange.ro/help/cum-pot-s-schimb-cartela-sim-prepay-70

În concluzie, de acasă poți să schimbi sim-ul doar dacă ai comandat online alt telefon și ai primit în pachet un SIM blank. Eu așa înțeleg!

În restul situațiilor, se merge în magazine!

Baftă!

Anonim
Neaplicabil

Legislația nu permite să achiziționezi o cartelă SIM fără a oferi date personale, cred că din această cauză trebuie să mergi în magazinul fizic.

Din păcate asta e situația.

Nu as vrea sa fiu Gica Contra, dar am 3 cartele prepay (toti 3 operatori) si la niciuna nu mi s-a cerut buletinul... Bine, am datele declarate prin aplicatiile specifice (dar nici acolo nu din necesitati legislative directe, ci din necesitate de facturare), dar asta e partea a doua.

Din cate am vazut, Lega "Big Brother" (pentru achizitia de cartele cu buletinul) nu a ajuns sa fie aplicabila (o contestatie la CCR si dupa aia pauza)

Anonim
Neaplicabil

Ai dreptate dar mă gândesc că pentru a evita tentativele de frauda, care în ultima perioada au fost într-un număr tot mai mare, se cer acele date suplimentare sau buletin. E decizia Orange, probabil. 🤷

În concluzie, nu înțeleg de ce te-ar deranja să-ți dai datele din buletin atunci când schimbi cartela SIM.

Teoretic, cererea buletinului la achizitia unei cartele cu numar ar descuraja putin nefacutele (sau, cel putin, ar pune putin pe ganduri persoanele care au aceste intentii).

Pe multi dintre noi nu e o problema (suntem de buna credinta). Problema e ca GDPR-ul are cerinte destul de mari si aplicarea Big Brother in contextul actual ar crea ceva probleme (oare de ce aici in Comunitate nu se posteaza date persoanle [numere de telefon, adrese de mail, etc]?). Gestionarea acestor date este destul de sensibila si, daca persoana careia ii ofer buletinul nu imi inspira incredere, s-ar putea sa merg in alta parte. Plus ca e putin ciudat ca o persoana terta (magazinul de la colt, sa zicem) sa trimita catre operator buletinul (practic, mai apare cineva pe traseul datelor).

Totusi, nu pot sa ii dau exemplu (din nou) pe americani. Poti lua o cartela de unde vrei (eBay e plin), dar numarul nu se activeaza decat in aplicatie cu declararea datelor personale (adresa de domiciliu, in principal). Daca mai activezi si VoWiFi, mai trebuie sa-ti declari si acolo adresa (motive de numar de urgenta 911). Nu declari, nu folosesti. Adevarul este ca nu se cere buletin ci doar se declara "pe proprie raspundere". Plus ca poti face de acasa (unde, in fiecare Stat ["judet"] sunt taxe diferite). Daca legea nu obliga, toti se vor feri sa ceara.

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

Salut,

Nu se livreaza cartele blank la domiciliu. Dar in cazul asta, cea mai mare problema este ca nu poti trece oricum numarul tau pe o cartela blank, de acasa, daca esti client prepay. Deci si daca l-ai putea primi prin posta/curier, in continuare e nevoie de un drum intr-un magazin Orange pentru activare.

Client Orange