anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Transfer număr pe alt SIM?

DanProca
Junior

Buna ziua. Știe cineva daca e posibil transferul unui număr de abonament pe un alt SIM prepay? Sau ce metoda ar fi sa intru in posesia unei cartele SIM de abonament, în Olanda?

1 Soluţie acceptată‚

FLo1
#StarMember

Salut @DanProca:. Ești titularul abonamentului? Dacă da, atunci ai nevoie de o împuternicire pentru ca cineva din țară să solicite un SIM fizic dintr-un magazin Orange și să ți-l trimită. Altfel titularul (care o fi el) face aceleași demersuri. Și mai bine cu SIM fizic fiind în roaming. 

Sau ar fi mai simplu dacă poți ajunge în țară pentru un nou SIM. Însă SIM-ul de PPY rămâne asociat acelui număr de prepay, fără nici o legătură cu abonamentul. 

Te așteptăm cu vești și să ne spui ce ai decis cum ar fi mai ok pentru tine.

Vizualizare soluţie în postul original

8 Răspunsuri 8

Vio73
#StarMember

Salutare!

Nu prea se înțelege exact ce dorești. Adică trecerea de pe abonament pe prepay? Vrei și un sim gol?

Dacă vrei să treci de la un abonament la prepay, trebuie să cunoști detaliile de aici .

Problema este că în momentul trecerii pe prepay în roaming, va trebui să încarci numai cu credit până la revenirea în țară, pentru că altfel nu cred că vor funcționa opțiunile cu minute și internet. De ce? Pentru că opțiunile cu roaming inclus sunt pentru o utilizare rezonabilă, nu permanentă, iar pentru a le putea folosi în afară, trebuie să o faci mai întâi în țară. 

Deci indicat ar fi să folosești o perioadă acel prepay mai întâi în țară și apoi în străinătate, că altfel, cum spuneam, merge doar cu credit și este foarte scump. La momentul trecerii la prepay, la tine se vor reseta tot și o vei lua de la 0.

Sper că în sensul acesta ai întrebat!

Mulțumesc de răspuns. O să detaliez mai exact. Dețin abonament voce pe un esim și sunt în Olanda. Am stricat ireparabil telefonul cu esim-ul respectiv instalat și astfel Am pierdut totodată și accesul la acel număr de telefon, care îmi este necesar la autentificări conturi diverse. Am o alta cartelă prepay la mine, pe care am folosit-o in prealabil și în România, și sunt curios daca se poate transfera abonamentul meu împreună cu numărul pe aceasta cartelă, aceasta fiind varianta cea mai simpla pentru mine sa pot intra in posesia numărului de telefon. E probabil science fiction ce vreau, dar incerc...

Salutare!

Din păcate, nu se poate transfera un număr de abonament direct pe o cartelă prepay deja existentă (activata). Soluția ar fi deplasarea într-un magazin Orange pentru a solicita un profil eSIM.

Poți încerca să contactezi și serviciul clienți Orange (prin chat sau telefonic), poate îți pot da o soluție alternativă (șanse mici insa merita incercat)

https://www.orange.ro/contact/ 

Nu se poate, din păcate așa ceva.

Detalii despre trecerea de la esim la SIM fizic ai aici , dar nu merge in afară. Îl comanzi la cineva în țară, ( vorbești cu cei de la curierat), iar apoi, acea persoană ( rudă sau ce îți este),  care ți-l trimite acolo unde ești.

Salut,
Desi nu rezolva problema SIMului fizic, din contul tau My Orange poti redirectiona apelurile catre un alt numar (cel de prepay pe care il ai, de exemplu). Asta ar trebui sa iti permita sa solciti un apel (nu SMS) de autentificare si sa iti configurezi un alt mecanism pana cand rezolvi cu telefonul.
Ce nu stiu (dar merita incercat) este daca la restaurarea din backup ai optiunea de a transfera si eSIM-ul. La iPhone stiu ca ma lasa sa imi transfer eSIM-ul, dar nu am incercat niciodata direct din backup - intotdeauna aveam telefonul vechi functional langa mine.

FLo1
#StarMember

Salut @DanProca:. Ești titularul abonamentului? Dacă da, atunci ai nevoie de o împuternicire pentru ca cineva din țară să solicite un SIM fizic dintr-un magazin Orange și să ți-l trimită. Altfel titularul (care o fi el) face aceleași demersuri. Și mai bine cu SIM fizic fiind în roaming. 

Sau ar fi mai simplu dacă poți ajunge în țară pentru un nou SIM. Însă SIM-ul de PPY rămâne asociat acelui număr de prepay, fără nici o legătură cu abonamentul. 

Te așteptăm cu vești și să ne spui ce ai decis cum ar fi mai ok pentru tine.

delfinas
#StarMember

Pana iti parvine un SIM fizic pt numarul care era pe eSIM, ai putea incerca sa activezi redirectionarea apelurilor catre numarul prepay.

DanProca
Junior

Mulțumesc tuturor pentru răspunsuri. O să împuternicesc pe cineva să ridice SIM și să mi-l trimită. O zi buna