Simplu. Pentru ca "decizie de business". Sau cum zicea si FaraUnId mai sus, pentru ca bani. :)) Nu exista nicio alta explicatie.
Eu personal incarc cu 6 si nu e nicio problema, intrucat diferenta nu e mare, iar beneficiile incluse in pachet sunt absolut suficiente pentru mine. In plus, m-am consolat cu ideea ca cel mai probabil n-o sa apuc sa ma bucur niciodata de acel PhoneCredit. Nu de alta, dar nu vreau sa-mi fac abonament pentru telefon, si Orange nu ofera alte metode de plata in rate. Iar pentru accesorii nu se poate folosi acel credit. Cu siguranta, tot din cauza unei decizii de business.
De asemenea, atentie la incarcari! Daca te hotarasti sa incarci cu 6, trebuie sa continui sa incarci lunar cu 6. Daca intr-o luna incarci cu 5, se pierde tot creditul acumulat anterior. Ceea ce, evident, este o alta decizie de business marca Orange. Nu era greu sa se pastreze, nu? Si sa se ofere doar la incarcarile de 6. Trebuia sa se si stearga tot ce-ai acumulat pana atunci. Pentru ca, de ce nu?
In engleza, chestia asta se numeste greediness. In romana sa numeste lacomie. Si ca sa folosesc expresia lui FaraUnId, da, pentru ca "e foame de bani, baieti."