la 18-08-2024 02:25 PM
Dragi utilizatori de SIM-uri PrePay, de la Orange veste mare, cu 5G la orișicare 🙂 Pentru doritori, fie ei și amatori, acum regăsiți resurse 5G inclusiv la populara opțiune cu resurse în valoare de 5€. Precum poate știați, resurse 5G pentru clienții PrePay se primeau doar pentru opțiune activă de minim 6€, însă în schimb la această opțiune aveți acum mult ”râvnitul”.... net nelimitat. Mai multe detalii regăsiți aici.
Referitor la aceste două alternative cu resurse naționale vă recomand să fiți atenți la câteva detalii importante:
La astfel de noutăți, acum vă prezint trei probleme, la care voi veni în săptămânile următoare cu confirmări, fără a intra în amănunte despre activarea unui profil 5G (pentru care regăsiți detalii și condiții aici) :
Mulțumesc!
18-08-2024 07:26 PM - editat 18-08-2024 07:29 PM
Nu cred că ai înțeles, de prepay vorbesc.😉
Este o loterie, daca ai noroc se activează daca nu va trebui sa suni.
la 18-08-2024 07:58 PM
Detalierile inițiale cu referire la cele regăsite și menționate de Orange erau despre abonament, însă pe mine mă interesează PrePay.
Cât privește explicația ”loterie”, în cazul meu (regret) dar nu o accept pentru că nu are fundament.
la 18-08-2024 08:05 PM
Nu este o regulă, poate să fie și nevoie de apel.
la 18-08-2024 08:07 PM
Știe mai bine Flo decât restul.
la 18-08-2024 08:17 PM
Tocmai că ”nu știe” și acesta este și motivul topicul de față, pentru a afla noutăți de la precursorii 5G-ului care au experimentat deja și au creat chiar și topic dedicat pentru facilitățile 5G-ului. Din păcate am găsit doar niște screen-shot-uri fără suficiente explicații pentru cei mai neinițiaiți.
la 18-08-2024 08:18 PM
Foarte urat din partea lor.
Dar bănuiesc că nici tu nu ai întrebat.😉
la 18-08-2024 08:28 PM
Tocmai că întreb acum. Cred că e destul de vizibil stimate @Fost Membru. În plus nu am întrebat până acum așteptând clarificări de la cei care au testat deja. Cum acestea au fost mai mult sub forma unor screen-shot-uri fără detalii despre proces și condiții (mai ales pentru clienții prepay), personal nu m-am lămurit.
Ca idee: Dacă aveți de adăugat ceva ca suport pentru clarificarea problemelor descris în topic ar fi de apreciat. Altfel, la morală cunoaștem cu toții meserie. O seară plăcută.
18-08-2024 08:32 PM - editat 18-08-2024 08:40 PM
Știi că nu este recomandat sa deschidem mai multe topicuri daca exista unele pe aceeași temă. Pur și simplu puteai pune o întrebare.
Și este "stimata".
O seara faina!🌜
la 18-08-2024 08:12 PM
Ar fi fost bine dăcă era clar specificat și pentru cazul Prepay. Dar rămâne de experimentat.
18-08-2024 09:33 PM - editat 18-08-2024 09:50 PM
La mine s-a activat instantaneu, mi se pare că după ce am primit mesaj pe cartela cu numărul provizoriu pentru portare, prin care mi se cerea să restartez telefonul pentru a putea folosi serviciile VoLTE și de restul serviciilor. Am dat restart și a apărut simbolul 5G. În acest moment, beneficiez de această viteză (la opțiunea de 6 Euro credit):
la 18-08-2024 09:50 PM
Mulțumesc pentru răspuns @Fost Membru. Este chiar bine de știut și mai ales util. De ce? Personal mă gândeam că dacă este necesară contactarea Orange, oare care interval ar fi fost mai indicat. Dar așa problema activării e mult mai simplă.
18-08-2024 10:08 PM - editat 18-08-2024 10:24 PM
Flo1, vreau să îți fac o mărturisire: mai întâi de toate, scuză-mă pentru comentariile un pic mai acide lăsate zilele trecute pe platformă, la unele topicuri lansate personal sau ale altor useri, așa sunt eu, un pic mai temperamental din fire, am primit un mesaj privat prin care eram rugat să respect regulile comunității și am răspuns că e în regulă, am înțeles! Acum să revin la topicul lansat de către tine: 9 ani de zile am fost client al Vodafone România. E util faptul că ai lansat acest topic, întrucât probabil la unii clienți beneficierea de serviciul 5G nu a fost una foarte facilă, încă de la început, așa cum s-a întâmplat la mine, încă de cum am achiziționat numărul provizoriu pentru portare. Dar ceea ce mă impresionează foarte mult la Orange România este fiabilitatea rețelei, ordinea, precizia, rigurozitatea, gradul înalt de bună optimizare a sistemelor, interesul deosebit de a se identifica o problemă semnalată și mobilizarea echipelor tehnice pentru remedierea ei. Acum, or mai fi existând probleme și la Orange România, dar oricum, îmi este dat să descopăr o rețea cum nu mi-a fost dat să folosesc în 9 ani de zile în cealaltă "ogradă", în care doar se deschideau tichete și iar tichete, multe dintre ele ulterior rămase în statusul de nerezolvare a problemelor semnalate în ele! Dincoace, parcă e o rețea "automatizată"! Cu Orange, până și în lift am semnal 5G puternic, în timp ce la celălalt operator efectiv mă săturasem de H+. Și în lift, și în Kaufland, și prin majoritatea satelor, etc. Oricum, ideea pe care vreau să o expun și voi încheia este aceasta: da, acoperirea 5G este reală acolo unde hărțile Orange România o menționează, viteza 5G este disponibilă și la Prepay, chiar și la opțiunile ceva mai ieftine, iar în cazul în care unii clienți Orange Prepay nu vor beneficia cu brio de ea încă de la început sau pe un scurt parcurs, tehnicienii Orange România se vor mobiliza, vor interveni și le vor remedia această temporară disfuncționalitate. Fără îndoială!
la 18-08-2024 10:22 PM
Mulțumim că ai relatat aceste experiențe în Comunitate. Eu nu am fost interesat pentru că nu am avut neapărat nevoie și nici nu aveam telefon pentru 5G. Deci experiență zero. Acum am zis să accept și eu trendul (valul), dar să testez îndrumat de cei care au testat deja terenul acestor funcții aferente 5G pe un SIM PrePay. Că e condiționat de semnal, că poate să varieze în funcție de zonă / putere semnal / congestie.... da, aceasta e de înțeles, dar cel puțin să se știe cum se stă și pe unde.... 🙂
la 18-08-2024 10:23 PM
OmBlajin ai dreptate.
Operatori Orange pot rezolva problema insa trebuie sa fie anunțați de client.
Daca noi susținem că serviciul se activează automat atunci clienții vor avea impresia că echipamentele lor nu sunt compatibile.
Trebuie sa fim corecți și să spunem că există cazuri (și nu puține) in care accesul la 5G nu se realizează în mod automat și necesită intervenția unui operator Orange.
Ne bucurăm că ai revenit!
la 19-08-2024 12:30 AM
Știi ce mă bucură? Faptul că telefonul meu nu mai primește niciun fel de update încă din luna Decembrie a anului 2022 și nici nu va mai primi vreodată și totuși la mine 5G a apărut instantaneu după restartarea acestui telefon în care angajatul Orange tocmai introdusese SIM-ul cu numărul provizoriu pentru portare.
@Orange Romania S.A. 2026
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor