anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Cartela PrePay vanduta doar cu buletinul - se intoarce initiativa in 2021

RafaHelper
#StarMember
Ministrul Justiției, Stelian Ion, a declarat că va propune o soluție legislativă constituțională prin care să fie interzisă vânzarea cartelelor telefonice prepay fără buletin, având în vedere evenimentele din ultimul timp.
‏‏‎ ‎
Mai mult detalii aici: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/justitie/ministrul-justitiei-vrea-interzicerea-vanzarii-cartelelor-prepay-fara-buletin-dupa-amenintarea-cu-bomba-de-la-curtea-de-apel-bucuresti-1556347
‏‏‎ ‎‏‏‎
Ma bucur ca s-a revenit la o astfel de inițiativa, sunt sigur ca ajuta dar nu elimina existenta cazurilor mai puțin fericite întâmplate in ultima perioada.
9 Răspunsuri 9

Razvan
#StarMember
O astfel de iniativă nu ar trebui să existe și oricum nu va trece de CCR.

Vio73
#StarMember
Sincer, cred că e momentul să se facă ceva concret în această direcție și consider că e o inițiativă foarte bună! Știu că nu a trecut insă de CCR!

Anca232
Junior
Este o inițiativă buna. Sper să treacă de Ccr

mariancirjau
Junior entuziast
si eu sunt perfect de-acord cu implementarea asta

mihai_13
Maestru
Si eu sunt de acord dar... - daca Ion (este un om rau intentionat -zic doar atat) poate orcand sa caute o persoana Gheorghe care vrea sa faca un ban usor castigat si sa ii propuna sa cumpere pe numele lui(Gheorghe) o cartela prepay pentru care primeste un bonus in bani - astfel Ion poate face rost de 'n' cartele prepay pe care sa le foloseasca in scopuri ilicite ... - acest proiect de lege arata ca sri sau politia sunt depasite de infractori ..

queensoft
Explorator
Eu cred ca bataia de cap cu elaborarea legii si apoi implementarea solutiei este muuuuuuuult mai mare decit beneficiile aduse de aceasta masura. Cine vrea sa apeleze [relativ] anonim, poate sa faca asta in 170 de moduri diferite. Deci, mai mare daraua decit ocaua.

RafaHelper
#StarMember
@Razvan, poți sa ne spui si de ce nu ar trebui sa existe? Suntem printre ultimele tari din Europa care nu au o astfel de legislație. @mihai_13, cred ca vor exista filtre puse de operator pentru astfel de persoane. Tocmai de aceea daca se va face un rău vor ști sa il caute pe "Gheorghe" iar mai apoi il vor găsi si pe "Ion". @queensoft, chiar daca vei apela anonim, vor putea sa afle mult mai repede cine e responsabil.

Razvan
#StarMember
În acest moment nu se poate implementa vânzarea cartelelor prepay cu buletinul, deoarece nu ai o infrastructura la nivel național, magazine, vânzători stradali care să poată îndeplini condițiile GdPR privind datele personale. Apoi, nu ai nicio garanție cu înregistrarea milioanelor de cartele prepay în sistem online că acea persoană este titularul cartelei. În acest fel, unii care vor să urmărească diverse activități care să aducă atingere interesului național, pot cu ușurință să inducă în eroare alți oameni de bună credință. În ceea ce privește, comparația cu celelalte țări europene, mă lasă rece, deocamdată noi respectăm legile care guvernează această țară, inclusiv Constituția României. Iar Stelică să își vadă de alte priorități, cum ar fi raportul MCV și să nu mai lanseze fumigene în spațiul public, care nu au sorți de izbândă până când nu se va modifica Constituția României.

queensoft
Explorator
@rafa.helper Daca tu crezi ca cineva rau intentionat se impiedica de "cartela cu buletinul"..... asta e.