anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Care este opțiunea minima cu care trebuie sa încarc numărul de România pentru a-l păstra în roaming?

Grigore_Matei
Începător

Buna seara !

Eu lucrez de mai bine de 4 luni în străinătate și as dori sa știu care este opțiunea minima cu care trebuie sa încarc numărul de România pentru a-l păstra.  Am cartela locala din tara în care lucrez , însă totodată nu as vrea sa renunț la numărul de România !!!

Mulțumesc !

1 Soluţie acceptată‚

FLo1
#StarMember

@Grigore_Matei: Bun venit în Comunitate. Cu o simplă încărcare cu 5€ vei beneficia de 30+300 zile (perioadă activă +grație), deci aproape un an. Bineînțeles, nu vei folosi SIMul Orange în roaming, neavând roamingul activ la această variantă. Înțeleg că dorința era doar de păstrare număr. Numai bine.

Vizualizare soluţie în postul original

11 Răspunsuri 11

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver

Salut,

Se poate pastra numarul, dar, pe langa optiune, vei plati din credit la tarifele standard pentru tara respectiva. Alternativ, poti renunta la optiune, dar in general tarifele standard sunt mult mai mari in cazul asta.

In functie de tara in care te afli, gasesti tarifele standard aici.

Client Orange

FLo1
#StarMember

@Grigore_Matei: Bun venit în Comunitate. Cu o simplă încărcare cu 5€ vei beneficia de 30+300 zile (perioadă activă +grație), deci aproape un an. Bineînțeles, nu vei folosi SIMul Orange în roaming, neavând roamingul activ la această variantă. Înțeleg că dorința era doar de păstrare număr. Numai bine.

Vio73
#StarMember

Salutare!

Pentru roaming, sunt opțiunile de 12 și 16 euro, iar pentru a avea efectiv activ numărul, opțiunea de 5 euro, dar care nu are roaming, bineînțeles. 

Ai opțiunile aici:

https://www.orange.ro/prepay/

Baftă! 

vladut12am
Cunoscător certificat

Salut!

Foarte important de menționat!

Pentru România, opțiunea de 5 euro are doar 28 zile valabilitate (dacă o activezi la *100# sau dintr-un magazin Orange) și 30 zile valabilitate (dacă o activezi din aplicația My Orange). Opțiunea de 6 euro are doar 28 zile valabilitate, indiferent de metoda de activare aleasă. Opțiunea de 8 euro are 30 zile valabilitate, indiferent de metoda de activare aleasă.

Pentru Roaming, opțiunea de 12 euro are doar 21 zile valabilitate din 09.02.2023 (înainte de această dată avea 30 zile valabilitate) și poate fi activată doar din aplicația My Orange, iar cea de 16 euro are 35 zile valabilitate și poate fi activată prin orice metodă dorită.

Așadar, ai foarte mare grijă ce alegi, @Grigore_Matei!

Mult succes!🙂

FLo1
#StarMember

Dragilor, degeaba o ”dați” pe extraopțiuni când omul e de mai bine de 4 luni în roaming. Și pe de altă parte, îl interesează să nu piardă numărul, nicidecum să-l folosească în roaming unde are un SIM cu număr local. Nu citiți printre rânduri. Mai convenabil de încărcarea cu 5euro (așa cum menționam) pentru 330 de zile asigurate că numărul e rezervat.... nu este alta.

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver

Flo, s-ar putea sa nu fie nevoie nici macar de acei 5 euro, daca valabilitatea cartelei este deja suficient de mare, si nu se doreste folosirea ei in roaming. 🙂

Adica da, cu 5 euro, iti asiguri 30 de zile active + 300 de gratie. Dar daca ai deja suficienta valabilitate si oricum te intorci pana atunci, mai e nevoie de acea reincarcare...? Doar intreb, in caz ca e ceva ce mi-a scapat mie. 😄

Client Orange

@arsradu: Din solicitarea inițială înțeleg că se dorește acum încărcarea prepay-ului, astfel încât prelungirea să fie asigurată. Istoricul nu este pomenit aici. Restul sunt presupuneri. 

Deci, daca incarca doar cu credit (bani/verzisori/cashcarabetsi/iepuroi/oricum le-ar spune in jargon) ar fi indeajuns doar sa aiba acces la numar? Ma gandesc sa nu plateasca optiunea de acces la roaming aiurea, chiar daca va plati din credit consumul ulterior.

@Pololică: DA, este suficient să încarce cu 5€ credit, nu activare de EO.

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver

Corect. Pentru un motiv anume, si eu intelesesem ca se doreste pastrarea numarului functional in roaming (pentru apeluri de la cunoscuti, de exemplu). Daca nu e cazul, 5 euro ar trebui sa fie suficienti.

Deci, pentru roaming, dupa aplicarea politicii de utilizare rezonabila a serviciilor in roaming, optiunile sunt:

Pentru pastrare roaming & numar:

  1. incarcare cu optiune de roaming + credit (se va consuma doar din credit, la tarife preferentiale, mai mici)
  2. dezactivarea optiunii de roaming si incarcare doar cu credit. In cazul asta se va consuma din credit la tarifele standard (de obicei mai mari) ale tarii respective.

Pentru pastrare numar (fara roaming): orice optiune nationala cu un termen de valabilitate decent. 5 Euro este intr-adevar cea mai buna varianta, daca scopul este doar sa tii numarul "parcat" cat timp esti plecat.

Client Orange

DanielaH
Moderator

@Grigore_Matei, te-au ajutat răspunsurile primite aici? Daca da, marchează-l pe cel mai bun ca soluție. În felul acesta îi vei ajuta și pe ceilalți membri să găsească mai ușor informațiile dorite. Mulțumim.