anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Telefon garantie

MihaiBalasa
Începător

Bună ziua,

Am avut probleme cu telefonul z flip 6, l-am trimis in service, iar cei din service mi-au dat aviz de inlocuire telefon. Dar telefonul a fost luat la abonament online, si cei din call center mi-au spus ca trebuie sa îl duc într-un orange Shop. M-am dus si cei de acolo mi-au spus ca durează, pana mi-l înlocuiesc, că telefonul nu este luat de la ei si ca nu au cum sa îl scoată din gestiune. De o săptămână este situația asta, ca încă nu au primit acceptul de inlocuire de la București. Am sunat si la centru si ei mi-au spus sa mai am răbdare. 

De ce trebuie sa dureze atât? 

Țin sa precizez ca telefonul resprctiv abonamentul este pe firma. 

S-a mai lovit cineva cu atâta birocrație? 

Odată ce eu dețin un document oficial în care spune clar ca trebuie înlocuit, de ce trebuie sa dureze atâta?

Va mulțumesc, 

Mihai

1 Soluţie acceptată‚

Ilie43
Cunoscător

Salut!

1. Statutul Legal (Problema principală)
Deoarece achiziția este făcută pe firmă (persoană juridică), nu beneficiezi de protecția ANPC și de termenul de 15 zile calendaristice impus consumatorilor casnici. Relația ta cu Orange este guvernată de Codul Civil și de contractul tău de business, care este de obicei mai permisiv cu termenele de soluționare.

2. Blocajul Administrativ
  • Gestiuni diferite: Shop-ul fizic nu poate „scădea” un telefon din stocul propriu pentru o comandă făcută online fără o aprobare de la centru (București), deoarece sunt centre de profit diferite.
  • Validarea: Chiar dacă ai avizul de înlocuire, departamentul de logistică Orange verifică autenticitatea acestuia cu service-ul și producătorul înainte de a debloca noul IMEI.

3. Concluzia și Termenul
  • Termen: În mediul business, un termen de 15-30 de zile este considerat „rezonabil” în instanță, deși pentru tine este inacceptabil.
  • Rezolvare: Singura cale legală eficientă pentru firme este notificarea oficială scrisă(pe e-mail sau curier) către departamentul lor de Business, invocând faptul că lipsa echipamentului aduce prejudicii activității firmei tale.

Pentru a urgenta înlocuirea telefonului pe firmă, trebuie să trimiți notificarea oficială către departamentul lor de Business.
Adresele de email oficiale unde poți trimite reclamația sunt:
  • corporate@orange.ro – Aceasta este adresa specifică pentru clienții Business (persoane juridice) conform procedurilor lor interne.
  • reclamatii@orange.ro – Adresa generală pentru sesizări scrise, monitorizată de departamentul de suport.
  • De asemenea, poți folosi și formularul de contact business de pe site-ul lor, dar email-ul către adresa de corporate rămâne cea mai sigură metodă de a avea o dovadă scrisă a corespondenței.

Vizualizare soluţie în postul original

4 Răspunsuri 4

Vio73
#StarMember

Salutare!

Îmi pare foarte rău pentru neplăcerile cauzate în astfel de situații nedorite!

Referitor la timpul de rezolvare, cred că nu prea ai ce să faci, pentru că în astfel de situații este de durată. Astfel de procedură implică anumite etape și nu se rezolvă imediat. Știu că este destul de neplăcut, dar nu prea ai ce face.

Sper să se rezolve cât mai repede posibil!

Baftă!

Dacă te-a ajutat vreunul dintre răspunsurile oferite, bifează-l ca soluție și dă un like.

Ilie43
Cunoscător

Salut!

1. Statutul Legal (Problema principală)
Deoarece achiziția este făcută pe firmă (persoană juridică), nu beneficiezi de protecția ANPC și de termenul de 15 zile calendaristice impus consumatorilor casnici. Relația ta cu Orange este guvernată de Codul Civil și de contractul tău de business, care este de obicei mai permisiv cu termenele de soluționare.

2. Blocajul Administrativ
  • Gestiuni diferite: Shop-ul fizic nu poate „scădea” un telefon din stocul propriu pentru o comandă făcută online fără o aprobare de la centru (București), deoarece sunt centre de profit diferite.
  • Validarea: Chiar dacă ai avizul de înlocuire, departamentul de logistică Orange verifică autenticitatea acestuia cu service-ul și producătorul înainte de a debloca noul IMEI.

3. Concluzia și Termenul
  • Termen: În mediul business, un termen de 15-30 de zile este considerat „rezonabil” în instanță, deși pentru tine este inacceptabil.
  • Rezolvare: Singura cale legală eficientă pentru firme este notificarea oficială scrisă(pe e-mail sau curier) către departamentul lor de Business, invocând faptul că lipsa echipamentului aduce prejudicii activității firmei tale.

Pentru a urgenta înlocuirea telefonului pe firmă, trebuie să trimiți notificarea oficială către departamentul lor de Business.
Adresele de email oficiale unde poți trimite reclamația sunt:
  • corporate@orange.ro – Aceasta este adresa specifică pentru clienții Business (persoane juridice) conform procedurilor lor interne.
  • reclamatii@orange.ro – Adresa generală pentru sesizări scrise, monitorizată de departamentul de suport.
  • De asemenea, poți folosi și formularul de contact business de pe site-ul lor, dar email-ul către adresa de corporate rămâne cea mai sigură metodă de a avea o dovadă scrisă a corespondenței.

Salut,

Am trimis email la adresele de mai sus. Cam in cat timp, primesc un feedback ? 

Multumesc,

Mihai

Salut!

Nu iți pot spune cu precizie dar se mișcă repede.