la 20-01-2023 09:59 PM
Buna seara all, va rog, mă interesează semnificația pieselor schimbate într-un service Orange, pe garanție, la un Samsung A52s, deoarece eu am acuzat niste dungi cu efect de Mira (ca la vechile tv) pe ecran/touch și mi-au schimbat niste piese in valoare de 130 lei, și cred că problema nu a fost rezolvată eu crezând că ecranul este vinovatul principal. Din neștiință in domeniu, e posibil sa gresesc, oricum abia l-am luat de la reparat și e sub urmarire. Am atașat o poza cu devizul și denumirea acelor piese. Mulțumesc anticipat.
la 20-01-2023 10:50 PM
Prima componenta e Samsung Charging Port Modul ,adica sursa.
A doua este Flex Cable/Board , adica un cablu electric flexibil.
A treia: folie dublu adeziva capac bateie.
Practic ti-au schimbat componente legate de partea de sursa incarcare.
la 24-05-2023 06:01 PM - editat ultima oară la 24-05-2023 06:02 PM de DanielaH
Dragi colegi de Orange, există viață după moarte, nu-mi vine a crede. Azi am fost sunat de o d-na amabila de la Orange, și mi-a spus că îmi va înlocui telefonul defect, cu un model mai nou, adică Samsung A54, dar am un dubiu aici. A spus că telefonul este nou dar desigilat, că ar fi telefon venit de la producator asa, că sunt telefoane speciale ptr schimburi care așa vin de la producători, desigilate. Vine însoțit de toate accesoriile și garanție 2 ani, tot e bine fata de varianta vânzării pe OLX. Așadar mâine predau telefonul defect, după care aștept telefonul nou. Încă mă mir de normalitate ptr că nu prea sunt obișnuit cu normalitatea in România, deci se poate daca se vrea. Seara buna all.
24-05-2023 06:08 PM - editat 24-05-2023 06:08 PM
Posibil sa fie refurbished. Caz in care, da, e normal sa fie desigilat.
Dar...tot e mai bine decat un telefon nefunctional. :)) In plus, daca ai intr-adevar 24 de luni garantie (n-ar fi rau sa verifici asta, pentru ca din cate stiu, telefoanele reconditionate beneficiaza doar de 1 an de garantie), e foarte bine. Si cu un singur an si tot e foarte bine.
Doamne ajuta sa fie totul ok! Dupa cate drumuri ai facut cu celalalt model, eu zic ca e un lucru bun.
Te asteptam cu vesti bune dupa ce-i faci "unboxing". 🙂
la 24-05-2023 06:12 PM
Mi s-a spus că îl pot verifica după IMEI ptr că am fost reticent când am auzit că e desigilat. Ideea este că nu știu unde să-l verific, singura varianta care mi-a venit în cap este sa merg la Reprezentanta Samsung și să-i rog să-l verifice. Și a menționat de câteva ori că are garanție 2 ani. Sper sa funcționeze normal și fără defecte timp de 2 ani. Revin după ce-l primesc.
24-05-2023 07:13 PM - editat 24-05-2023 07:14 PM
Nici eu nu stiu cum se verifica la Samsung. Nu am mai avut de foarte mult timp. La Motorola, poti intr-adevar sa-l verifici din contul tau Motorola, dupa ce ti-ai adaugat device-ul pe cont. Apple are site dedicat pentru asta. Dar la Samsung nici eu nu am gasit nimic. Deci da...poti incerca si varianta cu intrebarea la reprezentanta Samsung. Nu e tocmai "self-service" dar are sanse bune sa functioneze. :))
la 25-05-2023 04:17 PM - editat ultima oară la 25-05-2023 05:08 PM de DanielaH
Buna ziua tuturor, trebuie sa va povestesc mica "rezolvare" a problemei mele expusa mai sus ptr a nu pati și altcineva la fel. După cum am relatat mai sus, am fost sunat ieri de o d-na care spus că se numește xxxescu Alina, am fost sunat de pe acest nr +40 374 742 980 care a venit cu o soluție amiabila de a-mi înlocui telefonul defect (povestea telefonului e mai sus) cu un alt telefon. Rugămintea d-nei a fost sa merg la orice magazin Orange și să trimit telefonul defect cu toate accesoriile + factura către dânsa, cu specificația sa fie trimis pe numele acesta, xxxescu Alina. Am fost la Orange, domnul vânzător/operator de la Orange Shop Ploiesti mi-a spus că nu figurează în Orange acest nume al d-nei. Am rămas blocat, i-am sugerat sa caute cu Popescu Alina (poate am înțeles eu greșit), nu a găsit pe nimeni în baza lor Orange. Am sunat la acel nr dar bineînțeles că nu se apelează acel nr....și, am rămas cu "buza umflata" crezând că rezolv o problema normala in țara noastră. Am căutat pe net acest nr de telefon și am citit câteva recenzii că ar fi o frauda. Acum frauda nu vad cum, nu mi-a cerut date personale, nu mi-a lăsat o adresa sa trimit telefonul și să fiu păcălit, femeia a spus sa merg la Orange, ca și cum ar fi cunoscută de către cei de la Orange. Singura frauda și păcăleală ar fi să-mi ia cost suplimentar la factura dar ..... știa destule detalii despre problema mea, adică marca telefonului, A52s, nu-mi amintesc dacă mi-a spus și pe nume dar parca nu, nu-mi mai amintesc. Ce mi se pare mie suspect, este că reclamațiile făcute la ANPC și la Orange sunt făcute pe numele socrului meu care figurează cu alt nr de Orange, el fiind cumpărătorul telefonului iar pe el nu l-a sunat nimeni, de unde a știut să mă sune pe mine ?? Dacă există în grup vreo persoană angajată Orange și mă poate ajuta cu numele și un număr de contact al acestei presupusa angajata, xxxescu Alina ??? Sau să-mi verifice in contul de abonat dacă am avut vreun cost suplimentar raspunzand la acel nr de telefon ?? Sau sa verifice acel nr3 de telefon și să-mi spună dacă aparține numărul, la Orange. Deci, încă nu-mi vine a crede că am putut lua o presupusă teapa, este ireal, prea multe detalii despre speța mea ca sa fie o țeapă. Orice sfat și părere, este bine venita. Mulțumesc.
la 25-05-2023 04:22 PM
Florin, îmi pare rau pentru situația descrisă de tine. O să rugăm și noi colegii să verifice și revenim.
la 25-05-2023 05:30 PM
Ciudat, știa prea multe despre cazul tău și, in primul rand, îți cunoștea numărul de telefon. Este un număr de fix, deci poate fi al unei instituții. In plus, ți-a spus sa mergi la un Orange Shop...daca era o țeapă, te punea să îl trimiți la o adresă obscură. Ori e pe bune și nu ai înțeles bine numele ei sau nu o știa cel de la Shop, ori a fost o păcăleală a unui cunoscut de-al tău sau cineva care știa toate datele tale (de ex, de la service), pt că e clar că nu ai fost ales la întâmplare.
la 25-05-2023 05:40 PM
Exact, știa prea multe despre speța mea ceea ce m-a pus pe gânduri, era grav daca era o frauda ptr că știa prea multe. Până la urmă, cu ajutorul DanieleiH, elucidez misterul. Cel de la Orange Shop clar că nu o cunoștea și nici nu îi apărea în calculator. Iar mi s-a părut ciudat că nu mi-a dat o adresă (oricum nu-l trimiteam), deci nu vedeam beneficiul fraudei. Mă rog, m-am mai liniștit. 🤣 Mă bucur că nu a fost o păcăleală și că e pe bune🤦
la 25-05-2023 04:25 PM
Mulțumesc ptr sprijin, va rog daca se poate afla ceva despre acea d-na, sau despre acel număr de telefon !!!! Sau daca am fost furat la factura/credit suplimentar ????
25-05-2023 05:06 PM - editat 25-05-2023 05:10 PM
Salut Florin,
As tinde sa cred ca numarul (si cel mai probabil si persoana) sunt legitime. Numarul imi suna cunoscut... Deci cred ca e ok.
Eu zic sa nu intri in panica (inca). Nu cred ca e cazul sa-ti faci griji. Iar faptul ca nu au gasit-o cei din shop pe doamna cu pricina nu cred ca e nemaiauzit. Deci, momentan, eu zic sa nu te panichezi, si sa astepti raspunsul Danielei. Sunt sigur ca se va clarifica/rezolva situatia cat de curand posibil. 🙂
la 25-05-2023 05:53 PM
Până la urmă s-a dovedit a fi k întreaga speță numai că m-am blocat la Orange Shop. Am intrat la bănuieli specifice romanului, după ce am fost "respins" de operatorul Orange Shop și de aici au inceput "scenariile" minții, că doar trăim în România și ne așteptăm la orice. Bine că am rezolvat-o cu d-na DanielaH. Radu, mulțumesc și ție, și tuturor ptr răspunsurile și sugestiile date. Seara buna va doresc și revin cu finalizarea speței.
25-05-2023 06:10 PM - editat 25-05-2023 07:37 PM
Si eu, si cred ca si altii ar fi reactionat la fel. Deci e foarte bine ca ai intrebat. In felul asta, ai primit si confirmare ca e totul ok, si ajutor in rezolvarea problemei. Suntem o comunitate. Si nu stiu despre altele, dar aici oamenii chiar se ajuta. 🙂
Seara faina si tie, si sa ne auzim din nou cu bine!
la 25-05-2023 05:13 PM
Confirmăm și noi numele colegei. Cel mai probabil că s-a produs o neînțelegere la magazin.
Rugămintea colegilor mei este să mergi din nou la shop (Orange shop, nu partener) unde telefonul trebuie să-ți fie preluat cu un proces verbal, conform deciziei de înlocuire.
Din nou, îmi pare foarte rău pentru ce s-a întâmplat. Te așteptăm să revii cu vești bune.
la 25-05-2023 05:33 PM - editat ultima oară la 25-05-2023 05:37 PM de DanielaH
Încă odată va mulțumesc pentru implicare, am fost la Orange Shop Ploiesti, nu la parteneri, iar colegul dvs explicandu-i speța in sine, se uita mirat la mine spunând că nu-i apare acel nume in calculator/baza Orange. Așadar, nu avea cum să-mi ia telefonul dacă nu știa cui să-l trimită. Singura soluție a domnului respectiv a fost ca doamna xxxescu sa le trimită un email ca să știe și el despre ce e vorba. Eu degeaba merg acum in Orange Shop că voi primi același răspuns, cui să trimită telefonul dacă nu cunoaste persoana, nu are o adresă, un nume al unui departament ?? Aici se "blochează" problema. Dacă ar putea colega dvs să trimită o notificare/mail la Orange Shop Ploiesti, cred că s-ar clarifica totul. In seara asta nu mai pot ajunge la magazin, așadar o sa ajung maine dar numai daca d-na xxxescu ii poate anunța că așteaptă aparatul defect de la mine, și în prealabil sa fiu anunțat dacă sunt așteptat la Orange Shop, s-a nu mă lovesc de aceeași față mirată a colegului dvs.
la 25-05-2023 05:39 PM
Perfect. Așa facem. Dă-ne, te rog, adresa magazinului (ca să fim siguri că vorbim de același shop). Mâine dimineață vorbim cu colegii de acolo și te anunțăm.
@Orange Romania S.A. 2025
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor