anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Garantie telefon inlocuit

LiviuC
Junior

Salutare! In baza garantiei standard de 2 ani, telefonul mi-a fost inlocuit cu unul nou, acelasi producator si acelasi model. Inteleg din legislatia in vigoare ca ar incepe sa curga un nou termen de 2 ani de garantie din momentul inlocuirii, aferent noului terminal mobil. Imi poate confirma cineva propria interpretare?

1 Soluţie acceptată‚

Salut, LiviuC,

Confirmam si noi ca telefonul pe care l-ai primit in urma solicitarii de trimitere telefon in service are perioada de garantie de 24 de luni.
Multumim!

Vizualizare soluţie în postul original

7 Răspunsuri 7

delfinas
#StarMember

Da,  fiind vorba de alt telefon, nou, trebuie sa aiba tot 2 ani garantie, conform legislatiei.

Nu ai primit un certificat de garantie?

Vio73
#StarMember

Salutare!

Normal, orice produs nou, trebuie să beneficieze de 2 ani garanție.

Trixen
#StarMember

Salutare!

Garantia standard de 2 ani (sau mai scurta in anumite cazuri) se ofera persoanelor fizice din momentul achizitionarii produsului. Daca acesta este inlocuit in garantie cu un produs nou, garantia ramasa este cea originala plus perioada reparatiilor, nu se "reseteaza" la doi ani.
Articolele relevante din Legea 449/2003 :
Art. 2, 9.e) garanţie - orice angajament asumat de vânzător sau producător faţă de consumator, fără solicitarea unor costuri suplimentare, de restituire a preţului plătit de consumator, de reparare sau de înlocuire a produsului cumpărat, dacă acesta nu corespunde condiţiilor enunţate în declaraţiile referitoare la garanţie sau în publicitatea aferentă;
Art. 16. - Răspunderea vânzătorului, conform prevederilor art. 9-14, este angajată dacă lipsa de conformitate apare într-un termen de 2 ani, calculat de la livrarea produsului.

Cred ca acesta este spiritul in care se interpreteaza legislatia. Altfel... si eu as vrea sa am un "defect de fabricatie" la fiecare 20 de luni pentru telefon, televizor, etc. Mi-ar permite sa ma bucur o viata de ceva cumparat o data. 🙂
In plus, cred ca de asta se si cer factura de achizitie si certificatul de garantie: se calculeaza 2 ani din momentul achizitiei plus orice perioada in care aparatul a fost in service.

Vrei sa ne povestesti putin despre situatia intampinata?

Mersi pentru reply, insa legea invocata de tine e abrogata de mai bine de 2 ani. Relevanta acum este OUG 140/2021

Razvan
#StarMember

Salutare! Dacă telefonul a fost înlocuit în baza certificatului achiziției, termenul de 24 luni curge de la acea dată, chiar dacă ți s-a înlocuit terminalul. Posibil ca pe factură să se menționeze că soluție tehnică ceva de genul swap. Acu mulți ani, când încă se mai comercializau telefoanele Blackberry, am primit un telefon după 1 an, că cel vechi avea probleme cu senzorul de proximitate și pe garanție scria swap. Dacă service recomandă returul telefonului și se face o nouă achiziție începe să curgă un nou termen de 24 de luni. În cazul tău, fiind vorba de înlocuire, garanția este cea a telefonului inițial la care se adaugă perioada de timp de la data intrării în service până la data ieșirii, în care nu l-ai utilizat.

Salut, LiviuC,

Confirmam si noi ca telefonul pe care l-ai primit in urma solicitarii de trimitere telefon in service are perioada de garantie de 24 de luni.
Multumim!

Razvan
#StarMember

In conformitate cu prevederile art 15 alin. (11) din OUG nr. 140/2021 

(11) In cazul in care neconformitatea este remediata prin inlocuire, pentru bunurile care inlocuiesc bunurile neconforme, perioada de timp prevazuta in garantia comerciala de durabilitate incepe sa curga de la data inlocuirii.

Acum este bine de știut.