anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Bila neagra pentru service

CatalinRuse
Junior

Salutare. Am dus ieri un telefon oppo la service . Telefonul arata impecabil din toate punctele de vedere , este al sotiei , dar nu se mai vedea nimic pe ecran , l-a bagat seara la incarcat si dimineata nu i s-a mai aprins ecranul . Telefonul ii suna daca apelam . Astazi m-au sunat sa platesc 600 de lei reparatia , ptr ca a suferit un soc mecanic !?cum asa ? Ar putea sa spuna la fel despre toate telefoanele care ajung in service . A pus perna pe el si l-a lovit cu ciocanul ? Urmeaza o reziliere de contract, clar , nu sunt sluga la ei . A mai patit cineva asa ceva ? Ms 

10 Răspunsuri 10

Pololică
#StarMember

Soc mecanic poate fi si fortarea introducerii mufei de incarcare in telefon. Motivele pot fi multiple. Ce detalii a primit?

Telefonul se incarca , vibreaza cand bag mufa . au spus ca trebuie schimbat display-ul , dar repet , arata impecabil , fara nici o zgarietura . Ieri au dat folia jos de pe display in reprezentanta orange . 

 

arsradu
#StarMember

Salut,

De-aia eu unul prefer sa-mi repar telefonul singur acasa. Decat sa ma duc cu el in service, si sa ma trezesc cu un raspuns de genul asta, mai bine ma las pagubas și-mi repar singur telefonul cu un tutorial de pe YouTube, o trusa de reparatie, piesa de schimb, si un pic de atentie.

Cat despre problema ta, stiu ca poate e trivial, si probabil ai incercat deja asta, dar sunt cateva lucruri pe care le poti testa pana sa ajungi cu telefonul in service.

  1. luminozitatea sa nu fie la minim. Poti pune o lanterna sa lumineze ecranul si vezi daca se vede ceva afisat.
  2. apare logo-ul pe ecran (+ animatie de boot, daca e cazul) in momentul in care pornesti telefonul? Daca da, problema e de soft (posibil OS), nu de display.
  3. boot in Recovery se poate face? Afiseaza ceva? Daca da, si daca problema este de OS, si presupunand ca nu e pur si simplu luminozitatea la minim (s-a mai intamplat, e doar o chestie de neatenție), se poate reseta din Recovery.

Pe langa asta, "soc mecanic" e foarte vag. E un alt fel de a spune "l-ai scapat pe jos". Dar fara urme in acest sens...e doar o presupunere, si nu se poate refuza garantia pe motivul asta. De asemenea, daca il scapai pe jos, cel mai probabil display-ul s-ar fi spart. Daca nu s-a spart, cel mai probabil problema nu e display-ul, si cu atat mai putin probabil sa fie din cauza ta.

 

Client Orange

Am intrat cu el in baie , pe intuneric , nu am geam la baie ,deci bezna si nu am vazut nimic . Am fost la un service gsm sa scot pozele nevestei mele din el ( are peste 11 mii 🤕) si mi-au zis ca nu pot sa le scoata si tot ei mi-au spus ca nu au cum sa nu mi-l repare cu garantia cei de la orange .

Bun, ai intrat cu el in baie, si l-ai scapat pe jos? Sau? Exista vreo corespundenta intre cele doua evenimente?

De scos pozele de pe el....e intr-adevar mai complicat fara acces la ecran. Dar daca telefonul nu a suferit socuri mecanice, sau alte evenimente care ar fi putut cauza problema asta, nu vad de ce nu ti l-ar repara pe garantie.

Client Orange

Nu. Am intrat cu el in baie la intuneric doar sa vad daca este luminozitatea data pe minim, atat . Nu stiu 100% daca a luat vreo tranta , dar telefonul nu are nici o urma pe el . Ecranul fara nici cea mai mica zgarietura . 

Idrone
Explorator

Salut,

Asa am patit si eu cu cativa ani in urma cu un HTC One. Impecabil a fost tinut in husa de tip coperta, dar din nefericire a fost scapat si din acel moment nu s-a mai aprins nimic pe ecran dar el functiona, puteam sa fiu apelat dar pe display, nimic, negru.

Am zis sa imi incerc noroc-ul in service si exact cum ziceai si tu, mi-au zis ca trebuie inlocuit display-ul, desi el era impecabil fara niciun fel de urma nici pe carcasa nici pe display.

Concluzia a fost ca s-a spart pe interior, display-ul este o componenta foarte sensibila, chiar daca ne bucuram de protectia sticlei exterioare cu grad de protectie "gorilla glass".la un soc (scapat), soc-ul poate fi absorit intern de componente chiar daca este protejat de o husa buna cu grad mare de protectie.

Numai bine si ganduri bune, de atunci mi-am zis ca am nevoie de asigurare la telefon, desi de atunci pana acum nu am avut nevoie de ea.

RafaHelper
#StarMember

Salut @CatalinRuse

Mergi cu telefonul la ESD Service sau il poți trimite prin curier https://esdservice.ro/programare/oppo/

Bd. Decebal nr.14, Bloc S6, Tronson I, Mezanin, Sector 3, București
Luni-Vineri: 9-18

ESD este partener oficial OPPO pentru service, poate ai mai mult noroc aici. Sa ne spui daca ai rezolvat.

Salut. O sa incerc aici . Multumesc