26-03-2026 08:27 PM - editat 07-04-2026 09:48 AM
Orange actualizeaza prețurile și a beneficiile pentru anumite abonamente. Noile preturi si beneficii valabile pentru abonamentele încheiate pe 24 de luni.
La o primă analiză, abonamentul SMART este cel mai afectat. Putem evidenția două aspecte importante:
In cazul portarii, abonamentul SMART beneficiaza de cel mai bun pret: 3 euro in primele 12 luni si 5 euro in lunile 13-24.
O altă noutate importantă este introducerea perioadei minime contractuale de 1 lună, pentru care vor fi disponibile următoarele tarife aferente abonamentelor Orange.
Mai multe detalii pe site-ul Orange.
Cum vi se par aceste modificari?
la 29-03-2026 04:26 PM
În cazul abonamentului Smart, înțeleg majorarea prețului și limitarea traficului la 300 GB, însă downgrade-ul de la 5G+ la 5G mi se pare o decizie neinspirată.
la 29-03-2026 04:46 PM
Și ”evoluția” are costurile ei. Iar un optimism exagerat poate aduce neplăceri, chiar dacă pe ”marketing” dă bine. N-are rost să vinzi N1 ca 5G+ .... că nu e suficient. Adică inclusiv acum, ”gigabitul” nu este nici în jumătate din locațiile cu 5G. De aceea prefer o variantă realistă și prezentă, nu una care îmi promite viitorul. Cel puțin aplicabil pentru mine.
la 30-03-2026 09:01 AM
Dar modificările abonamentelor sau abonamentele pentru portare nu se pot aplica și la abonații vechi ? Eu daca sunt in afara contractului și plătesc un ab de 10e (de resurse nu zic că am 30GB), dacă vreau să-mi reînnoiesc abonamentul imi apar numai oferte cu ab peste 12e, nimic sub 10e. De ce nu mi se da ocazia sa aleg intre abonamentele oferite la portare sau alte abonamente mai ieftine, nu mai zic de pretul telefoanelor care odată aveau discounturi pentru abonați. Înțeleg că trăim vremuri grele dar sa modifice politica în așa fel încât sa fie toată lumea mulțumită.
la 30-03-2026 09:23 AM
Doar contractele aflate în derulare, cu perioadă contractuală minimă de 24 de luni, nu se modifică. În cazul în care contractul se prelungește sau se portează un număr, se aplică noile beneficii.
la 30-03-2026 09:31 AM
Salutare!
Contractele in derulare nu vor fi modificate. Limitarea va fi doar la contractelor noi. Daca doresti un abonament personalizat, iti recomand sa ceri prin Djingo fidelizare.
Totusi, recomandarea mea ar fi sa analizazi necesarul de consum. Pentru multi, o limitare de viteza dupa 3-400GB nu se aplica dintr-un motiv destul de simplu: nu ajung la acel consum care sa limiteze viteza (a se observa ca nu se limiteaza cantitatea, ci doar viteza). Consumul meu, de exemplu, nu prea sare de 15GB pe luna, deci, daca as avea Fun 7 plus vechime de 10 ani ar trebui sa-mi fie indeajuns. De ce as plati mai mult cu 5E (ca pret standard) pentru conform psihologic?
la 03-04-2026 08:20 PM
Nici eu nu consum mai mult de 20 GB/luna, dar nu e corect sa plătesc un ab de 10e, când alții noi abonati primesc abonamente de la 4e in sus. Am vorbit cu un consultant Orange despre oferta mea, am solicitat o oferta cu achiziție de telefon în rate, surpriza neașteptată, mi-au propus o oferta mai scumpă/mare decât ce exista pe aplicația online. Pe bune ? Adică, chiar e batjocura in ideea că am zeci de ani vechime și ei mă i-au la mișto cu oferte nesimțite. Orange era odata o companie cu cei mai maleabili și ofertanți angajați, acum....lasă rău de dorit. Am rămas cu un gust amar.
la 04-04-2026 05:54 AM
Ofertele fără telefon sunt identice atât pentru abonații noi, cât și pentru cei existenți. Diferența constă în faptul că abonații existenți trebuie să solicite o ofertă de prelungire contactând departamentul de ofertare, dacă aceasta nu apare în contul My Orange.
La portare, abonamentul SMART are un preț foarte bun, însă nu mai include aceleași beneficii ca în trecut (fiind singurul cu o reducere speciala).
Nu poti spune ca clientii noi sunt avantajați fata de cei vechi.
În cazul abonamentelor cu prelungire și achiziția unui telefon în rate, nu mă pot pronunța, deoarece ofertele pot varia. Totuși, se pot obține condiții avantajoase contactând departamentul de ofertare, mai ales când ești pe punctul de a te porta, acesta fiind momentul în care operatorul vine, de obicei, cu cea mai bună ofertă.
la 14-04-2026 08:25 AM
Nu cred ca poti face o scădere a valorii abonamentului ! De fapt dacă nu folosești beneficiile orange pentru a cumpăra ceva ai putea să vorbești cu un operator orange pentru a încerca un downgrade însă din câte știu dacă accepți ofertele lor poți doar mări valoarea abonamentului !
04-04-2026 07:05 PM - editat 04-04-2026 07:06 PM
Salutare, am făcut abo Smart, e 3e primul an și 5e al doilea an, media e 4e, e ff rezonabil, nu mă deranjează că e doar 5G ptr că unde merg eu mă descurc plus că am unde doresc pe 4G+ de la Orange cu un ruter 5G Huawei 220Mbps down și atenție 160Mbps upload frecvent ! Sunt mulțumit de Orange. Chiar e mai buna oferta că la yoxo😄🌟.
la 04-04-2026 07:10 PM
Salutare!
Ai primit o oferta personalizata sau te-ai portat?
Nu inteleg de ce primul an e 3 euro si al doilea 5 euro.
04-04-2026 07:30 PM - editat 04-04-2026 07:31 PM
Am portat, sorry am uitat sa spun initial. Asa am semnat contractul, asa mi l-a aratat, 3e primul an si 5e al doilea an.
la 04-04-2026 07:32 PM
Am inteles. De ce este al doilea an 5 euro?
la 04-04-2026 07:36 PM
Asa e oferta de Pasti, am semnat la un orange la Coresi Mall in Brasov, acu o saptamana, pe data de 1.04 am si fost portat. Asa mi s-a spus ca e oferta si am fost de acord. As fi curios daca si cei rosii procedeaza la fel, ca si ei dau la portare acum 3e !
04-04-2026 07:36 PM - editat 04-04-2026 07:38 PM
Online primeai oferta de 3 euro pe 24 de luni.
"Oferta “Smart la 3 euro” se aplică abonamentului fără telefon Smart pentru achiziția unui contract cu abonament pentru 24 de luni, cu portare din altă rețea, exclusiv online. Reducerea de 9 euro (cu TVA) se aplică pe toată perioada contractuală, cu contract 24 de luni."
la 04-04-2026 07:40 PM
OK, merci♥️! O sa tin seama pe viitor🚩.
Deci profitati ON-LINE de oferta de 3e pe 24x luni !
@Orange Romania S.A. 2026
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor