anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

REVIEW Google One - abonament stocare cloud

Radutuby
#StarMember

Salutare,

Astăzi m-am gândit să vă fac o nouă prezentare sau un review despre platforma Google One, pe care personal o folosesc de ceva timp și pe care o consider o unealtă de care unii dintre noi nu ne putem lipsi. 😄

Google One este serviciul de abonament de la google pentru stocare cloud si funcții suplimentare oferit de Google.

El defapt extinde spațiul de stocare  pe care il ai in mod gratuit intr-un cont google si aduce cateva beneficii utile.

Ce este defapt Google One?

6662.jpg 6664.jpg 6666.jpg
2026-02-23_14h32_38.png uuuuu.png 1111111.png

Când îți creezi primul tău cont google , primești inițial 15GB de stocare pe drive, Gmail si Google Photos. De foarte multe ori acest spațiu se termină relativ rapid iar in acest caz poti trece la un abonament Google One care îți oferă mai mult spațiu si alte funcții utile.

Eu cand mi-am achizitionat telefonul S25 Ultra am primit gratuit 6 luni de Google One Premium la 0 lei pentru 6 luni.

Planuri si prețuri:

Plan Spatiu  Pret
Basic (la mine nu mai apare)  100GB  9.99 Lei
Standard 200GB 13.99 Lei
Premium 2TB 49.99 Lei
AI premium 2TB + AI 109.99 Lei

Planurile pot fi plătite lunar sau anual si in unele cazuri cu reducere de 16%

Ce beneficii avem?

Spațiu cloud extins

• Extinzi spațiul pentru Gmail, Drive si Google Photos

Partajare in familie:

• Poti partaja spațiul achiziționat  cu până la 5 membri ai familiei fara costuri extra. Eu am ales să impart acest spațiu cu băiatul si soția mea. (datele nu sunt comune ele sunt private).

Functii Google Photos:

• Abonamentele includ funcții avansate de editare si backup automat al fotografiilor.

Beneficii extra:

• In unele țări ,in functie de plan (alea mai scumpe 😁) si (la noi nu încă 😒) poți avea credit cashback in Google Store, discounturi pentru Youtube Premium sau integrare cu  functii Google Workspace.
  • Ofertele mai scumpe includ access extra la capabilități AI (ex Gemini avansat) 

Ce imi place:

• Extindere simplă a spațiului 
  • Partajare ușoară cu membrii familiei (un plan poate deservii toata familia)
  • Integrare cu aplicațiile Google (backup automat poze sau documente)

Ce nu imi place:

• Prețurile cam mari dupa salariile din Romania (eu de exemplu am planul de 2TB care inca este gratuit dar voi face dowmgrade la cel de 200GB)
  • Unele functii AI sau extra sunt incluse doar in abonamentele scumpe
  • Unele planuri se schimbă in timp, de exemplu, planul de 200 GB poate să nu mai fie la fel de promovat sau chiar disponibil.

Pe scurt:

Google one este o soluție bună daca folosești intens aplicațiile Google si vrei mai mult spațiu stabil si usor de folosit.

este util atat pentru fotografii si video cat si pentru backup-ul genereal al datelor.

Ex: Utilizatori care folosesc des mailuri cu multe atașamente mari foto si video.

„Less noise. Better signal.”
8 Răspunsuri 8

MihaiC99
Campion certificat

Ai scris ca ai planul de 2GB si vei face downgrade la 200 GB.🙂

Ar trebui sa corectezi si sa scrii 2 TB.

Da am momentan cel de 2 TB (am corectat  mersi),😃

Pololică
#StarMember

Eu folosesc Huawei Cloud. Am prins la promotie 105 lei pentru 200GB cu plata anuala si vad ca este permanent pretul. Daca m-as dezabona, as plati 125 lei.

Ca o comparatie: Huawei are 4 praguri:

• 5GB gratuiti 
  • Argint cu 50GB (+5GB gratuiti) 
  • Aur cu 200GB (+5GB gratuiti) pentru 125 lei anual (sau 13 lei pe luna)
  • Diamant cu 2TB (+5GB gratuiti) pentru 432 lei anual (sau 45 lei pe luna)

Ce nu-mi dau seama este pretul pentru Diamant 6TB si Diamant 12TB. Vad ca nu pot selecta pentru upgrade (doar Diamant 2TB, desi apare in descrierea facilitatilor ca ar exista si aceste doua abonamente, dar, presupun, ca ar trebui sa fac upgrade la 2TB ca sa am acces la 6 sau 12)).

O chestie pe care am vazut-o doar la Huawei: daca vrei sa faci upgrade inainte sa expire cel curent, se face o conversie echivalenta a 21 yuani (aproximativ 13 lei) pentru fiecare luna si, practic, poti prelungi cu un anumit numar de luni extra noua perioada.

PS: sotia are Google One cu 100 lei pe an pentru 100GB. Nu am inteles de de Google si Apple tarifeaza doar diferenta pana la 100/200/1TB) incluzand spatiul total disponibil gratuit.

Știai că întrebarea ta îi ajută si pe alții? Detaliază succint și marchează răspunsul pe care îl consideri ca ți-a fost de ajutor.

Din câte știu spațiul gratuit cel de 15GB, este inclus în total, dar abonamentul se plătește pentru toată capacitatea planului.

Diferența de facturare apare doar dacă faci upgrade, plata se ajustează prorata pentru perioada rămasă.

Pai asta nu am vazut la Google si Apple: gratuitatea nu se vede. Adica, daca platesti pentru 200GB, raman doar 200GB, nu 200GB (platiti) + 5GB (gratuiti) = 205GB.

Știai că întrebarea ta îi ajută si pe alții? Detaliază succint și marchează răspunsul pe care îl consideri ca ți-a fost de ajutor.

Am înțeles ce zici, dar eu am citit ce scrie aici și m-am gândit că așa este:

https://support.google.com/googleone/answer/9004014?hl=en&utm_source=chatgpt.com

6673.jpg

O să mă uit la soție să văd, dar pe site zice că nu e "on top".

Screenshot_20260223_181642.jpg

Screenshot_20260223_181755.jpg

MihaiC99
Campion certificat

Scrie in momentul cand doresti sa alegi un plan.

8916.jpg