Din pacate, logica noastra nu are rezonanta (sau nu este aceeasi) cu cea de la targ.
Totusi, ca sa ai o baza la ce am zis (ca sa intelegi de ce am arguemntat asa):
- eu am primit, prin fidelizare, acum 2 ani jumatate (fidelizat in ianuarie cu o resursa suplimentara fata de ce aveam initial) un abonament de 8E cu 50GB cu acces la roaming (roamingul nu a fost pus in discutie, fiind activat de la semnarea contractului, fiind conditie obligatorie).
- pe site, abonamentul de 8E ofera 2x20GB (din cate inteleg, dublarea de net e doar pe site), fara roaming
- tot pe site, abonamentul de 10E, este redus la 8E si are 2x30GB plus roaming (pe baza abonamentului de 10E).
Matematic vorbind, cele doua abonamente de 8E (ca pret intreg) nu sunt egale, chiar daca valoric sunt aceeasi bani. Nu stiu cat valoreaza acel serviciu de acces la roaming pentru Orange (la 6E am 4GB, iar la 8E 5.4GB), dar sigur costul in Roaming are o valoare cu care Orange va trebui sa jongleze cu partenerii.
Am incercat si eu sa migrez la abonamentul Smart 20 redus la 10E (am 3 abonamente, 2x6E + 1x8E, toate cu acces la roaming si fidelizate in ianuarie anul asta). Nu pot sa migrez pe niciunul la 10E (momentan, oricare ar fi combinatia, tot platesc mai mult decat consum. Imi ramane net gramada, desi, la cele de 6E am binisor sub cei 50GB ai celui de 8E), nu mai spun de faptul ca incarc lunar, doua cartele, la care mai primesc 30GB pentru fiecare reincarcare (evident, pe numarul de pe care fac reincarcarea).
Ma gandesc ca in spatele ofertelor (cu stelute, evident), se afla un algoritm prin care se impun anumite conditii (sigur ai vazut oferte in magazine: 3 la pret de 2 sau 60% reducere la al doilea produs identic: te forteaza sa iei un numar minim (sau un pachet) pentru a beneficia de reducere).
Ca recomandare (nu doar pentru tine, ci pentru noi toti): cand pretul e bun si nu se vad stelutele, mai arunca un ochi. Sigur a scapat ceva.